Lányok Napja

2024.04.26. 15:40

Lányok árasztották el a Bosch miskolci üzemét (fotókkal)

A régi előítéletek miatt kevés lánynak jut eszébe, hogy mérnöki, bányász vagy kutatói pályára lépjen, mivel a legtöbben túlságosan férfiasnak találják ezeket a területeket. A sztereotípia felszámolására jött létre a Lányok Napja.

Lányok sokasága

Fotó: ADAM BERES

A Lányok Napja országos programsorozat megmutatja a a felső tagozatos általános és középiskolás lányoknak, milyen ragyogó karrierlehetőség rejlik számukra a mérnöki, technológiai és informatikus területeken. A nemes kezdeményezést a magyar Bosch csoport is támogatja.

Négy helyszínen

A miskolci kéziszerszámgyár mellett a maklári és a hatvani telephelyein is, továbbá a Bosch Budapest Innovációs Kampuszon rendezett Lányok Napját a Bosch. Az idelátogató fiatal lányok betekintést nyertek a 21. századi gyártásfolyamatokba. A miskolci gyárlátogatás során az érdeklődők megismerték az itt dolgozó női kollégák sokrétű munkáját, akik megosztották velük feladataik szépségeit és kihívásait. A miskolci Bosch női előadói között voltak mérnökök, gyakornokok és vezetők is. A Lányok Napján a vendégek szórakoztató játékokban és vetélkedőkben vettek részt, és bepillanthattak a FIRST LEGO League robotépítő és programozó verseny kulisszái mögé, amelynek regionális döntőjét a Bosch szervezte Miskolcon.

Egyre több nő dolgozik a Boschban

Tóthné Vankucz Marianna, a Robert Bosch Power Tool Kft. HR igazgatója a rendezvényen elmondta: „A miskolci kéziszerszámgyár munkatársainak 38 százaléka nő. A Lányok Napja kezdeményezésben való részvétellel az a célunk, hogy megmutassuk a fiatal tehetségeknek, a Boschnál minden lehetőség adott ahhoz, hogy akár mérnökként, kutatóként formálják a jövőt.”
A vállalatnál támogatják a női tehetségek fejlődését. Már fiatalon bevezetik őket az innovációkba, mert ez teszi versenyképessé a tudásukat. A Bosch immár két évtizede együttműködik a Miskolci Egyetemmel, így a duális képzés mellett a cég gyakornoki programja is nyitott kapukkal várja a diákokat.

A női vezetők üzletileg sikeresebbé teszik a cégeket

A Bosch vállalati stratégiájának egyik lényegi pontja a sokszínűség. Mert a kutatások szerint eredményesebben teljesítenek az üzleti világban azok a cégek, ahol nemcsak férfiak, hanem nők is részt vesznek a vállalat vezetésében. Az is kiderült, hogy ezek a vegyes vezetői csapatok a termékek és szolgáltatások tekintetében is jobb eredményeket hoznak a vállalatoknak. A Bosch többek között ezért támogatja és karolja fel a női tehetségeket, mert a sokszínűség jót tesz a kollektívának és a cég egészének.
A Business Woman és a Female Talent mentoring programok, tréningek segítik a női kollégák érvényesülését. A Bosch támogatja a munka-magánélet egyensúlyának megteremtését, illetve a munkába visszatérő édesanyákra is kiemelt figyelmet fordítanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában