Választás 2024

2024.04.27. 15:00

„A DK verte szét a miskolci egységet”

Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Néppárt vezetője szerint az MSZP kényszerből állt a Demokratikus Koalíció (DK) mellé, az „áruló” LMP satellitként, a Gyurcsány Ferenc vezette DK pedig szétverte az egységet Miskolcon.

Boon.hu

Márki-Zay Péter Varga Andreával együtt kampányolt a miskolci Búza téren

Fotó: Vajda János

A Mindenki Magyarországa Néppárt (MMN) Márki-Zay Péter elnök vezetésével aláírásgyűjtést tartott szombaton Miskolcon, a Búza téren. Az önkormányzati és az Európai Parlamenti választásokat célzó eseményen jelen volt az általuk támogatott Varga Andrea Klára polgármester-jelölt is. A rendezvényen ottjártunkkor – a sajtósokkal együtt - úgy húszan-harmincan lehettek. 

Márki-Zay Péter
Fotó: Vajda János

A boon.hu munkatársának kérdésre, hogy mit szól ahhoz, hogy a városban több ellenzéki jelölt is van, Márki-Zay Péter – egyebek mellett - azt mondta, nagy szomorúsággal és sajnálattal vette tudomásul, hogy Veres Pál polgármester hosszas ingadozás után úgy döntött, nem vállalja az indulást. Az ő hagyatékát, örökségét Varga Andrea és csapata tudja folytatni, ezért

Arra kérek mindenkit, hogy ne a Veres Pál indulását megakadályozó és őt a visszavonulásra rábíró pártokra, hanem a miskolci civilek közösségére bízzák a város vezetését.

Alkuk 

Arra a kérdésre, hogy mi lehet az oka, hogy az MMN által támogatott Varga Andrea Klárát nem támogatja az MSZP, a DK,az  LMP és a PM sem, azt felelte: „Az LMP a satellit pártja a DK-nak, az a párt amely Budapesten, Hódmezővásárhelyen is az ál-ellenzéki jelölteket, kimondott fideszeseket támogat. Az LMP-ről már régóta tudjuk, hogy áruló. Sajnos, a DK volt az a párt, amely a miskolci egységet szétverte. Az MSZP most abba a kényszerhelyzetbe került, hogy országosan összeállt az eddig őket likvidálni szándékozó Gyurcsány-párttal, ahogy a Párbeszéd is odasodródott nyilvánvalóan, akit szintén eltüntetni szándékozott Gyurcsány Ferenc a mostani választáson. Csak annyira 

meggyengült a DK Magyar Péter színrelépése óta,

hogy most az eddig eltüntetni szándékozott két kis baloldali párttal összefogva indulnak majd a választáson. Tehát az MSZP kényszerből állt a DK mellé, az LMP pedig satellitként, mivel Gyurcsány Ferenc biztosította a parlamenti frakcióját is az LMP-nek – húzta alá munkatársunknak.  „Varga Andrea és csapata fog győzni és ebben mi teljes szívvel támogatjuk őket”- nyomatékosította Márki-Zay.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában