Ózd

2024.05.07. 11:30

Politikai okból kirúgás Ózdon?

Miután bejelentette, nem támogatja Janiczak Dávid polgármestert, eltávolították posztjáról.

Ujlaki Attila

közfoglalkoztatási programszervezőként dolgozott Váradi József

Fotó: BOON

Politikai okból távolíthatták el az ózdi városüzemeltetőtől – ezt állítja a boon.hu-nak az Ózdi Városüzemeltető Intézménynél nemrég még közfoglalkoztatási programszervezőként dolgozó Váradi József. Felidézte: február közepén személyesen közölte Janiczak Dáviddal, a város polgármesterével, hogy a júniusi önkormányzati választáson már nem az ő csapatának lesz a tagja, hanem a Fidesz-KDNP támogatásával méretteti meg magát. 

„Ezt az elhatározásomat az Ózdi Városi Televízió kamerái előtt is elmondtam a Háttér című műsorban, amit 2024. február 19-én láthattak a nézők” – mondta.

Azonnali felmondás

A boon.hu-nak kifejtette, ezek után sorozatosan behívták az önkormányzati céghez egy állítólagos szerződésmódosítás miatt. 

„Később, március 18-án aztán egyik napról a másikra, azonnali felmondással megszüntették a munkaviszonyomat az intézménynél” – ismertette. Váradi József – aki az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat vezetője is - hangsúlyozta, sosem volt kifogás a munkájával kapcsolatban, négy és fél éve látta el feladatát, az irányítás alá tartozó személyekkel a város tisztaságáért felelt. Most kirúgása miatt kilátástalan helyzetbe került. 

A boon.hu-nak hangsúlyozta: 

Nekem fontos a munkahelyem, mert szeretek dolgozni, ráadásul három gyermekem eltartása mellett hitelt is törlesztenem kell. 

Arra a kérdésre, hogy a felettese mivel magyarázta a felmondást, azt felelte, hogy „ő egy városi intézmény vezetője és felsőbb utasítást hajt végre”. Az ügyben megkerestük Ózd polgármesterét, Janiczak Dávidot, aki csupán annyit közölt: nem vél politikai indíttatást felfedezni az elbocsátási ügy mögött. Ezután kerestük az Ózdi Városüzemeltető Intézmény vezetőjét telefonon, de nem értük el, sms-ünkre sem reagált.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában