Helyi közélet

2024.04.27. 09:00

Megálmodták a 100 éves Barcika főutcáját

Többek között ez a „vízió” is szerepelt a Digitális Témahéten, ahol az alsósok adhattak számot vizuális fantáziájukról-írja a kolorline.hu.

Boon.hu

Tervező gyerekek

Forrás: Kolorline.hu

Kilencedik alkalommal kapcsolódott be az Irinyi János Református Oktatási Központ Tompa Mihály Általános Iskolája a Digitális Témahét elnevezésű pedagógiai programhoz. A téma Kazincbarcika 70. születésnapja volt, ez adta a kreatív feladatok keretét az alsós diákoknak április 8 és 16 között. 

Komoly tervezőmunka folyt a kazincbarcikai iskolában
Forrás: Kolorline.hu

„Kihívás volt minden évfolyam életkori sajátosságainak megfelelő feladatokat találni – beszélt a kreatív feladatokról Suga Lászlóné Emese,az IJROK Tompa Mihály Általános Iskola tanítónője és az IKT (információ- és kommunikációtechnológiai) módszertani tanácsadója.– Mindenképpen egy Kazincbarcikához kötődő mesébe akartam ágyazni a cselekményt. Segítségül hívtam a mesterséges intelligenciát, ami egy szuper történetet írt a Sárkány legendája címmel. A meséhez és rajta keresztül Kazincbarcika valódi helyszíneihez, valamint jelképeihez kapcsolódott a játékos feladatsor. A negyedik osztályosok például egy prezentációt készítettek digitálisan, de tanultak arról is, hogy honnan kapta a nevét a Várhegy.” 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában