boon.hu video

2024.04.25. 20:00

Irodaházat avatott a jubiláló sárospataki vállalkozás (fotókkal, videóval)

A Weinberg' 93 Kft. több projektjét Építőipari Mesterdíjjal és Építőipari Nívódíjjal ismerték el.

Bódisz Attila

Az ünnepélyes szalagátvágás után vehették birtokba az új irodaházat

Fotó: Vajda János

Irodaház avatóval ünnepelte fennállásának harmincadik évfordulóját a sárospataki Weinberg 93 Kft. Az eseményre a generálkivitelezéssel és acélszerkezet gyártással foglalkozó cég meghívta mindazokat, akik valamilyen módon kapcsolatban állnak a vállalkozással. 

Egyfajta építőipari honfoglalás és visszafoglalás 

A rendezvényen Lázár János építési és közlekedési miniszter beszédében kijelentette: az elmúlt közel másfél évtizedben a magyar kormány 28 ezer milliárd forintot költött fejlesztésekre, építkezésekre, ezek munkálatainak jelentős részét pedig magyar cégek végezték el, egyfajta építőipari honfoglalás és visszafoglalás zajlik. Ennek a folyamatnak köszönhetően ma a magyar piacon jelen lévő 10 legnagyobb építőipari cégből 7 magyar – tette hozzá. A kerek évfordulót ünneplő sárospataki vállalkozásról szólva kifejtette: a 30 milliárd forintos éves pénzügyi forgalmat lebonyolító cég többszörösen is értékes, hiszen nemcsak magyar tulajdonú, de családi vállalkozás is, ráadásul versenyképes, árbevételének kilencven százaléka ugyanis a piacról származik, vagyis nem állami megrendelés – sorolta a miniszter. Hozzáfűzte: a magyar vállalkozások nagyban hozzájárulhatnak hazánk gazdasági szuverenitásához, a kormány ezt a törekvést szeretné segíteni a jövőben is különböző támogatási programjai révén. 

Egy dinamikus és becsületes vállalkozás

Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége elnöke úgy fogalmazott: a Weinberg hitvallása közismert a szakmában, ami nem más, mint a munkaszeretet, a dinamizmus és a becsületesség. Másik jellemzőjük, hogy ha összefognak, nincs az a feladat, vagy helyzet, amit meg ne tudnának oldani – fogalmazott. Az építőipar helyzetéről szólva kifejtette: az ágazat hullámvölgyekkel és hullámhegyekkel teli úton halad. Azt remélik, hogy hamarosan az elmúlt években elmaradt beruházások hamarosan elindulhatnak, ami újból emelkedési pályára állítja az ágazatot – közölte. Dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a Weinberg sikerére büszke lehet Sárospatak, Zemplén és az egész ország. Lapunknak nyilatkozva a honatya fontosnak nevezte, hogy a cég a jövőt is építi, hiszen részt vesz a térség szakember képzésében is, mindezeken túl komoly mecénásai Zemplén kultúrájának, sportjának és az egészségügynek. Derczó István,  a Weinberg 93 Kft. tulajdonos-ügyvezetője személyes hangvételű beszédében utalt rá, hogy 1993-ban alapított cégük első üzemcsarnokát 1994-ben kezdte építeni Ócsán, majd a következő éven már Sátoraljaújhelyen hoztak létre egy hasonló, könnyűszerkezetes épületet. 

Több mint ezer épület

Azóta mintegy ezer épület felépítésében vettek részt, ezek közül ismertebbek a Magyar Zene Háza, a Néprajzi Múzeum, vagy az Aeroplex Kft. számára generál kivitelezett széles törzsű repülőgépek szervizelésére alkalmas hangárépület kialakítása. Acélszerkezetek gyártásába is belefogtak. Mint mondta, fontos számukra a fenntarthatóság és az innováció iránti elkötelezettség. Mostani központi telephelyük első telkét 1998-ban vásárolták meg, azóta több iroda- és üzemcsarnok épült az egyre bővülő területen. A most átadott, rendkívül modern irodaépület a zempléni táj hangulatába illeszkedik, gépészeti rendszereit egy olyan intelligens épületfelügyeleti rendszer kontrollálja, amely gondoskodik az optimális energiafelhasználásról. Derczó István cégük legfontosabb erényeként az összetartást és a családias hangulatot említette. A vállalkozás közvetlenül 300, alvállalkozóikkal együtt 6-800 embernek ad munkát. A vállalat több projektjét Építőipari Mesterdíjjal és Építőipari Nívódíjjal ismerték el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában