Elismerésben részesült

2024.03.27. 18:55

Sátoraljaújhelyi az év polgári védelmi tisztje

A katasztrófavédelem állományában végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként polgári védelmi kategóriában az „Év Tisztje 2023” címet adományozta Tóth Zsolt tűzoltó alezredesnek, a sátoraljaújhelyi járás katasztrófavédelmi megbízottjának, elismerve ezzel a közel 20 éves kiemelkedő tevékenységét.

Bódisz Attila

Tóth Zsolt

Fotó: BSZA

Az elismerést dr. Góra Zoltán, tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója adta át a díjazottnak a március 15-ei ünnephez kötődően. Tóth Zsolt tűzoltó alezredes 2005-től tevékenykedik Zemplén térségében a polgári védelmi szakterület feladatainak ellátása érdekében. A laudáció szerint a közel két évtizedes időszak alatt Tóth Zsolt számos természeti katasztrófahelyzet – például árvíz, hóhelyzet, szélvihar - felszámolását segítette.  

Tóth Zsolt a kitüntetéssel
Fotó: BSZA

Értékelése szerint az egyik legnagyobb kihívást a 2010-ben bekövetkezett árvízi események jelentették, melyek a zempléni térség szinte valamennyi települését érintették. A másik nagyobb kihívásként a 2013-ban bekövetkezett rendkívüli hóhelyzetet és áramszünetet értékelte. Fontosnak tartja a veszélyhelyzetekre történő felkészülést, így rendszeresen tart továbbképzést a védelmi- és közigazgatási és önkormányzati szerveknek, polgári védelmi és önkéntes szervezeteknek, falugondnokoknak és a lakosságnak. Segítette a térség önkéntes tűzoltó egyesületek és mentőszervezetek megalakítását, melyek száma a térségben az országos átlaghoz képest kiemelkedő, ennek köszönhetően szükség esetén hatékonyan tudják segíteni a hivatásos állomány munkáját. 

Figyel az ifjúságnevelésre

Az alezredes ugyancsak kiemelt figyelmet fordít az ifjúságnevelésre. Az országban elsőként vezette be az interaktív katasztrófavédelmi vetélkedőt, melybe a térség általános- és középiskoláit teljes körűen sikerült bevonnia. Közel 10 éve fő szervezője Sátoraljaújhelyben a „Biztonság Napja” elnevezésű rendezvénynek, mely a térség felnőtt lakosságát, valamint a tanuló ifjúságát egyaránt megszólítja. Szakmai munkája mellett aktívan részt vesz a Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség tevékenységében, melynek egyben alelnöke is – olvasható a méltatásban. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában