boon.hu video

2024.03.27. 20:00

Ezt találják Miskolctapolcán az oda érkező turisták (fotókkal, videóval)

A város Tourinform irodáját hosszú évek óta a legjobb szakmai munkát végző irodák között tartják számon az országban.

Pap Gyula

Húsvétkor már nyitva lesz a miskolctapolcai iroda

Fotó: Bujdos Tibor

Húsvéttól szezonális infoponttal várja a város vendégeit a Midmar Kft. Miskolctapolcán, azaz újabb helyen kaphatnak naprakész információt a Miskolcot felkereső turisták.

A Miskolcra érkező vendégek informálásáról a Midmar Kft. által működtetett Tourinform Miskolc iroda gondoskodik hosszú évek óta. Az iroda a belváros sétálóutcájának frekventált helyén található, amit sokan személyesen is felkeresnek, viszont a település földrajzi adottságaiból fakadóan jelentős azon vendégek száma is, akik nem jutnak el ide a miskolci tartózkodásuk során. 

Szopkó Tibor alpolgármester és Veres Pál polgármester voltak az első vendégek az irodában
Fotó: Bujdos Tibor

Ezen a helyzeten változtat a város turizmusmarketingért felelős cége azzal, hogy „elébe megy” a turistáknak és a legnagyobb szálláshely kapacitással rendelkező városrészben, Miskolctapolcán nyit szezonális információs pontot.

Szakmai teljesítmény 

"A város Tourinform irodája hosszú évek óta a legjobb szakmai munkát végző irodák között van országos szinten és tagja a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) közel 100 Tourinform irodát tömörítő szakmai hálózatának. Az MTÜ egy összetett minőségértékelési rendszerben folyamatosan figyeli és értékeli az irodák szakmai teljesítményét. A legutolsó, 2023. június 30-án zárult, 2022-2023-as vizsgált időszakban a miskolci Tourinform 100 százalékos teljesítményével ismét az ország legjobbjai közé került" – emelte ki Veres Pál polgármester. 

Kéznél az információk 

"A Miskolctapolcára érkezők főként pihenéssel, az Európa hírű Barlangfürdő vagy az Ellipsum Élményfürdőben tett látogatással töltik az idejüket és sokan az idő rövidsége miatt vagy friss információk hiányában nem éreznek késztetést arra, hogy a belvárosba vagy Lillafüred irányába is ellátogassanak. Bár a digitalizáció egyre nagyobb teret hódít a turizmusban – hiszen a turisztikai weboldalakon kívül applikációk, digitális kijelzők, VR élmények, közösségi csatornák is segítik a turisták tájékozódását – még mindig fontos és hiteles a helyi szakemberek személyes tájékoztatása is" – fejtette ki Szopkó Tibor alpolgármester.

Minden nap nyitva 

Miskolctapolca védett ősparkja 2023-ban újult meg, melynek meghatározó eleme volt a Barlangfürdőhöz vezető Barabits sétányon kialakított egységes megjelenésű pavilonsor. A pavilonok egyikében kapott helyet a szezonálisan, április elejétől október végéig működő turisztikai információs pont, ahol lehetősége lesz a turistáknak a nyelveket beszélő informátoroktól segítséget kérni. 

Szezonon kívül heti 6 napon, míg főszezonban a hét minden napján nyitva lesz az infopont. Az irodában nemcsak térképek, többnyelvű információs anyagok érhetők majd el, hanem lehetőség lesz Miskolc Pass turisztikai kártyák és szuvenír tárgyak megvásárlására is. Az infopont a húsvéti hosszú hétvége minden napján várja vendégeit – tudtuk meg.

 

Adatok az iroda működéséről 

- Személyes vendég összesen: 15 946 fő (ebből magyar: 13 089 fő, külföldi: 2857 fő) 

- Telefonos megkeresés (turisztikai információadás telefonon): 1446 alkalom 

- Írásos megkeresés (turisztikai információadás e-mailben): 779 alkalom 

- Összes idegenvezetés: 63 alkalom (ebből 19 garantált séta), 2473 vendég 

- 2588 darab Miskolc Pass turisztikai kártyát és 8838 darab Miskolc Pass Classic lakossági kártyát értékesítettek illetve újítottak meg

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában