Tudta?

2024.03.28. 08:48

Ennyi időnként szabadítják meg a szeméttől a Szinva medrét Miskolcon

Sziszifuszi munkát kénytelenek végezni a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai.

Répássy Olívia

Szinva takarítás

Fotó: Vajda János

Múlt hét pénteken foglalkoztunk azzal, hogy most vajon mennyi szemét tarkítja a Szinvát és a partját. A Kiss Ernő utca mellett jártunk. Még akkor feltettük kérdéseinket a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.-nek, amikre most válaszoltak.

Megkérdeztük, milyen gyakorisággal takarítják ezt a területet, és hogyan, milyen célszerszámmal halásszák ki a patakból a benne úszkáló vagy fennakadó szemetet. Egyáltalán milyen hulladékokat szoktak találni benne, mekkora mennyiséget távolítanak el és hova szállítják azt? Miskolc egész hosszában melyik a legszennyezettebb területe a Szinvának, és arra külön figyelmet szentelnek-e? 

Ezt válaszolták

A Szinva meder takarításával kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adta a Városgazda:

A Kiss Ernő Szinva-meder takarítását kéthetente nagyobb létszámmal végezzük el. Átlagosan 4-5 köbméter hulladékot távolítunk el, melyek jellemzően háztartási hulladékok (műanyag palack, üvegek, stb.) extrémebb esetekben lom, illetve háztartási gépek (mosógép, hűtőszekrény stb.).

A legszennyezettebb szakaszok a Tiszai pályaudvar, a Szinva utca és a Számozott utca – írták. – Átfogó teljes hossztakarítást a Szinva Örökség Napokon végzünk, önkéntesek bevonásával, illetve képviselői segítségnyújtással. A legutóbbi takarítás 2023. szeptember 10-én történt, amely során 70 köbméter illegálisan kihelyezett és bedobált hulladéktól takarították meg a medret. A takarítás jellemzően kézi erővel történik, védőfelszereléssel (gumicsizma, védőkesztyű). Merítőhálót csak kivételes esetekben használunk, például a II. János Pál Pápa téren – olvasható levelükben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában