Döbbenet

2024.03.28. 12:04

Letartóztatták a miskolci utcai rablókat

Ketten támadtak rá a miskolci belvárosi utcán egy férfira. Elrabolták a táskáját az értékeivel.

Boon.hu

A táskáját rabolták el (illusztráció)

Fotó: Shutterstock

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a két férfinak a letartóztatását, akikkel szemben rablás bűntette miatt indult büntetőeljárás. A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak 2024. március 23-án az esti órákban, a miskolci Herman Ottó Múzeum előtti területen odamentek egy férfihoz, hogy - korábbi elhatározásuknak megfelelően - elvegyék tőle a táskáját.  

A páros többször megütötte a férfit, aki emiatt a földre esett. Közben lerángatták róla hátizsákját és azzal igyekeztek elmenekülni. Ő azonban felállt, a két férfi után ment, próbálta értékeit visszaszerezni, de azok ismételten, több alkalommal megütötték őt.  

Ezt követően a rablóknak sikerült elmenekülniük a megszerzett táskával, benne 20 ezer forint készpénzzel, cigarettával és egyéb használati tárgyakkal. 

A megtámadott férfi a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett – értesült a boon.hu.

Rács mögött vannak 

A gyanúsítottak cselekménye - bizonyítottság esetén - rablás bűntette megállapítására alkalmas, mely cselekmény 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bíróság álláspontja szerint a kiszabható büntetés súlyosságára, valamint a terheltek kedvezőtlen egzisztenciális helyzetére tekintettel szökésüktől, elrejtőzésüktől megalapozottan lehet tartani. Egyikőjük esetében feltehető az is, hogy szabadlábon hagyása esetén szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el, figyelembe véve előéletét és életmódját. Mindezen okok alapján a gyanúsítottak letartóztatását a Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte. A végzés nem végleges.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában