BOON - Sport - DVTK

2008.09.15. 07:14

Trnavac is kellett a DVTK győzeleméhez

<p>A labdarúgó NB I 7. fordulójában szombaton itthon tartotta a 3 pontot a DVTK a ZTE ellen.&nbsp<DIA width="900" height="700" alt="DVTK - ZTE 08/09"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/DVTK___ZTE_08_09/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="DVTK - ZTE 08/09" src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<DIA width="900" height="700" alt=""><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/DVTK_ZTE_2008_09_13_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="DVTK-ZTE 2008.09.13." src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/DVTK-ZTE.avi/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/DVTK-ZTE-diosgyori-golorom.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/DVTK-ZTE-ellopott-csatornafedel.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Hivatalosan soha senki le nem nyilatkozta a Vasas elleni meccs után, a diósgyőri vereséget követően (ami sorrendben a harmadik zakója volt a DVTK-nak), hogy a csapat és edzője ultimátumot kapott, mégis sokan tényként kezelték, hogy ha a Paks és a Zalaegerszeg ellen nem szerez 4 pontot a DVTK, akkor a játékosok félhavi fizetésüknek megfelelő büntetésre, Vágó Attila pedig vezetőedzői állásának elvesztésére számíthat.

Mint, ahogy arról sem beszéltek a potentát személyek a másik oldalon, hogy a múlt heti Magyar Kupa kudarc után egy újabb vereséget nem hagyna szankció nélkül az egerszegi klub vezetése, és e téren Supka Attila szakvezető személye a leginkább veszélyeztetett. Volt, aki azt mondta, hogy meg kéne hívni erre a meccsre a szabadon lévő edzőket, mert egyik vagy másik kispad valószínűleg üres lesz a meccs után Elképzeltük, ahogy Csank János, Dzurják József, Gálhidi György, Zoran Kuntic, Pintér Attila és Sisa Tibor egymás mellett ücsörög a DVTK díszpáholyában, és az eredmény alakulástól függően telefonálgat haza, hogy most éppen ara van esélye, hogy az ország észak-keleti, vagy a dél-nyugati részén legyen edző…

A pályán

A jelentős tét miatt sokan arra számítottak, hogy izgalmas meccset játszik egymás ellen a két csapat. Nem egészen így alakult. Futottak ugyan a játékosok, és az egyéni párharcokat igyekeztek megnyerni, de a kockázatvállalásról nemigen lehetett beszélni. A legtöbb játékos hozta a tőle elvárható minimumot, de ebbe csak a biztonságra való törekvés volt benne. Hogy az első 45 percben mégis esett két gól, az annak tudható be, hogy egyik csapat sem volt felkészülve arra, hogy középső védők is részt vehetnek a támadásokban. Pedig Djordje Kamber fejesgólja előtt már volt előzmény, hiszen a 9. percben is egyedül fejelhetett a védő, ezért is érthetetlen, hogy miért maradt üresen két minutával később. Ugyanezt a hibát 20 perccel később a DVTK is elkövette, mert Miljatovic ember nélkül, könnyedén fejelt a kapuba.

Fordulás után Euloge Ahodikpe beállításával agilisabb lett a DVTK, de zicceres támadásokat nem tudott felépíteni a Diósgyőr. Egészen a 64. percig, amikor Homma Kazuo berúgta, amit be kellett Euloge Ahodikpe jó passza után. Ettől valamivel jobb lett a meccs, a ZTE sokkal jobban igyekezett, a hajrára meg is volt az egyenlítésre a lehetőségük. A 80. percben a kapuba is jutatták a labdát, gólt azonban nem értek el, mert a játékvezető az asszisztensének beintése után lesállás miatt a DVTK javára ítélt szabadrúgást. De nem emiatt nem szerzett pontot a ZTE, hanem azért, mert a csereként beállt Trnavac az üresen tátongó kapu helyett, 5 méterről a kapufára fejelte a labdát.

Ez a nagyon ritkán látható mozzanat bebiztosította a DVTK 3 pontját, érintetlenül hagyja a játékosok fizuját, stabilizálta az edző állását. Egy olyan meccsen, ami után a DVTK-t működtető cég tulajdonosi képviselőjének, Baranyi Sándornak, amolyan Supka-féle egymondatos zanzásítása eképpen hangzott: "Szerencsénk volt".

Berecz Csaba


  • DVTK - ZTE 2-1 (1-1)
    Változatos, de nem túl magas színvonalú mérkőzésen nyert a DVTK a ZTE ellen.
  • DVTK - ZTE: Edzői nyilatkozatok
    "Nagyon akarta a csapat a sikert, de igaz szerencsénk is volt..." - nyilatkozta Vágó Attila portálunknak a DVTK - ZTE bajnoki után.
  • Ön szerint ki volt a meccs embere?
    Idei harmadik hazai mérkőzésén másodszor győzött a DVTK, leginkább ... játékának köszönhetően. Egészítse ki a mondatot! 
  • A labdarúgó Soproni Liga állása
    A DVTK hét meccsen nyolc pontot szerzett, amivel felzárkózott az öttagú bolyba, ahol minden csapatnak nyolc pontja van .
  • A labdarúgó Soproni Liga sorsolása
    A Soproni Liga eddigi eredményei és a következő fordulók párosítása, órarendje.
  • A DVTK házi góllövőlistája
    Djordje Kamber és Homma Kazuo is szezonbeli második bajnoki gólját szerezte.
  • Sárga és piros lapok
    Djordje Kamber negyedik, Pintér Zoltán harmadik sárga lapját gyűjtötte össze.
  • A 2008-2009-es szezon képei
    Képek és videók a DVTK 2008-2009-es szezonjáról. Nézze vissza az eseményeket!
  • Az ÉM osztályzókönyve
    Az Észak-Magyarország osztályzatai játékosra és mérkőzésre lebontva.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!