boon.hu video

2024.05.07. 19:44

DVTK Hun-Therm: bajnokcsapat, bajnokcsapat! (fotókkal, videókkal frissítve)

A diósgyőri női kosárlabdacsapat megszerezte történelme első aranyérmét.

Bajnokcsapat!

Fotó: Vajda János

A DVTK Hun-Therm csapata kedden telt ház előtt, az élvonalbeli női kosárlabda bajnokság döntőjének harmadik meccsét játszotta a Serco UNI Győr együttese ellen. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó sorozat újabb felvonását a DVTK Hun-Therm várta előnyből, azok után, hogy a múlt héten szerdán, Diósgyőrben 75-62-re nyert, három nappal később Győrben pedig 97-62-es győzelmet aratott, így az összesítésben 2-0-s előnyre tett szert. Vagyis a piros-fehérek úgy kezdhették a meccset, hogy ha ez alakommal is nyernek, akkor aranyérmet szereznek, történelmük során először. 

Garbin maradt ki

A nagy érdeklődéssel várt összecsapásra minden jegy elkelt, három nappal a meccs előtt az összes bilétát eladták a hazai nézőknek, szám szerint 3396 darabot. Az ezt követően az érkeztét jelző 10 vendégszurkolónak is sikerült még olyan helyet találni a DVTK Arénában, ahonnan megnézhették a meccset, így 3406 drukker volt jelen a döntő harmadik felvonásán.

Mivel a bajnokikra csak négy külföldit lehet nevezni, és a Diósgyőrnek öt légiósa van, valakinek ki kellett maradnia. Ezúttal az ausztrál válogatott Darcee Garbin nem került be a DVTK Hun-Therm keretébe.
Az ultra szektorban a fanatikusok fekete felsőben feszítettek, a lelátó többi részén piros-fehérbe öltözött drukkerek segítették a hazai csapatot szurkolásukkal. A meccs előtt egy parádés koreográfiát is összehoztak a nézők, miközben a ,,zászló lobog, zengenek a dobok, a szívünk értetek dobog” dalt énekelték, a hosszanti egyenesekben a drukkerek felállva piros-fehér zászlókat lengettek, a fekete pólósok pedig arany, ezüst és piros színű fényes papírokat emeltek a magasba. Aztán jött az ,,érted élek én, érted harcolok, csak a Diósgyőr, csak a Diósgyőr, érted meghalok” dal, majd az ,,amíg élek én, nem érdelek más, csak a Diósgyőr, csak Diósgyőr, csak Diósgyőr”. 

Aho N.

Közben a pályán elkezdődött a meccs, a hazai csapat udvariasan megvárta a szurkolók előadását, és Aho N. csak ezt követően szerzett egy triplát, ami egy vendég büntetőre volt válasz (3-1). Az 5. perc elején a diósgyőri szempontból megnyugtató 8-3 állt az eredményjelzőn, de aztán egymás után maradtak ki a fehér mezesek dobásai. Mivel a túloldalon ebből építkeztek a győriek, a 7. minutában Anigwe palánk alóli gólja után (8-9) időt kértek a hazaiak. A folytatásban azonban ismét Anigwe jött (8-12), ám faultos kombinációja után előbb Lelik szerzett egy középtávolit, majd Jovanovic egy hármast, így a zöld-fehéreknek kellett a szünet (13-12). A negyed végéig még itt is, ott is született 2-2 pont (15-14).

A második negyed elején a DVTK volt aktívabb (21-16). A 14. percben Aho N. a saját lepattanóját szedte össze vesztettnek tűnő helyzeten, majd Leliknek adott egy remek passzt, amit utóbbi hármasra váltott (24-18). Naná, hogy ez nagyon tetszett a publikumnak. És ez be is indította a hazai pontgyártás. Olyannyira, hogy miután Jovanovic duplája tízre alakította a különbséget, majd Aho N. a saját maga harmadik hármasát gyűrte a gyűrűbe, időt kért a Győr (33-20). Egy újabb diósgyőri gyors támadás után két vendég triplát láttunk (35-26), és mivel hazai oldalon nem pörgött mindenki Aho N. fordulatszámán, időt kért Völgyi Péter vezetőedző (37-29), a meccs félénél 7 pont volt a két csapat között (39-32).

Bajnokcsapat

Grigalauskyte dupláival indult a harmadik negyed, majd Anigwe trojkája után Jovanovic középtávolijával lett kerek a különbség (45-35). A Győr kapaszkodott, nem hagyta elmenni a Diósgyőrt (47-40), igaz, a játékrész közepén nem igazán ment a hazaiaknak, sok dobásuk maradt ki, és a csapatot csak a jobb lepattanózás tartotta előnyösebb helyzetben. Egy vendég pauzából a pályára visszatérve Dubei hintett hármast (47-43), aztán Aho N. jó büntetői után a gödörben lévő piros-fehérekkel szemben 4-re csökkentette hátrányát a Serco UNI Győr (49-45).

Lelik lendülete ért duplát, majd Grigalauskyte jött, kétszer, de ezekre Goree válaszolgatott (55-49). Charles ziccerből volt eredményes, a játékrész közepén 8-cal ment a Diósgyőr (57-49). Ezután megint az amerikai talált be, a triplavonal mögül, utána Aho N. értékesített egy büntetőt, majd győri időkérésnél a hazai szurkolók hullámzásba kezdtek (61-51). Aztán a mezőny legjobbja, Aho N. egy hármassal emelte meg a hangulatot, és vitte közelebb az aranyhoz a Diósgyőrt. Az utolsó két percben felállva tapsolt a publikum, az utolsó másodpercekben pedig zúgott a ,,bajnokcsapat, bajnokcsapat”.

A mostani volt a 87. élvonalbeli magyar bajnokság. Keddig 17 csapat szerzett aranyérmet, de most új csapat iratkozott fel a győztesek közé, 

a DVTK Hun-Therm lett a 18. olyan együttes, amelyik bajnoki címet ünnepelhetett. 

DVTK Hun-Therm – Serco UNI Győr 66-56 (15-14, 24-18, 10-13, 17-11)
Miskolc, DVTK Aréna, 3406 néző. V.: Kapitány, Goda, Minár.
DVTK Hun-Therm: AHO N. 17/9, CHARLES 11/3, LELIK 11/3, Jovanovic 7/3, GRIGALAUSKYTE 14. Csere: Tadic 2, Kányási 2, Tenyér 2. Vezetőedző: Völgyi Péter.
Serco UNI Győr: Ruff-Nagy 2, Bach 8/3, DUBEI 15/6, Gyöngyösi, GOREE 13. Csere: ANIGWE 12/3, Dombai 6/6. Vezetőedző: Cziczás László. 
Az egyik fél három győzelméig tartó párharc végeredménye: 3-0, a DVTK Hun-Therm javára.
A DVTK Hun-Therm bajnokcsapata
Játékosok: Kányási Vernika, Aho Nina, Lelik Réka, Milica Jovanovic, Darcee Garbin, Monika Grigalauskyte, Ana Tadic, Kaila Charles, Tenyáér Zsófia, Aho Tyra. Toman Petra, Oláh Fruzsina, Vég-Dudás Anna, Fárbás Eliza. 
Vezetőedző: Völgyi Péter.
Edző: Ábrahám Márta, Kovács Dénes.
Erőnléti edző: Martini-Fodor Csilla.
Csapatorvos: dr. Farkas Tamás.
Masszőr: Rása Valentina.
Fizioterapeuta: Halász Veronika, Vályi-Nagy Eszter.
Technikai vezető: Szabó István.
A DVTK Hun-Therm női kosárlabdacsapatát működtető gazdasági társaság, a DVTK Kosárlabda Kft. ügyvezető igazgatója: Szabó Tamás.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!