6. Kassa-Miskolc ultramaratoni futóverseny

2024.04.23. 15:32

A házimunka, mint felkészülés

Szombaton rendezték meg a 6. Kassa-Miskolc ultramaratoni futóversenyt.

2021-ben megnyerte a Kassa-Miskolc ultramaratoni futóversenyt, 2022-ben feladta, tavaly nem indult, míg most, szombaton ismét a szikszói Kohári Szabolcs diadalmaskodott férfi egyéniben ezen az erőpróbán, melyen 117 km-et kellett teljesíteni. A 197 szlovák és 422 magyar sportoló felvonultató eseményen a start korán reggel volt Kassán, míg a legjobbak kora délután érkeztek meg Miskolc belvárosába, ahol lelkes szurkolók, hozzátartozók fogadták őket a plusz 15 fokos időben.

– Nem volt egyszerű, a sok-sok emelkedő, földút meg-megtörte a lendületet, szóval kőkemény volt a pálya – mondta a célban Kohári Szabolcs. – Az azért most számított, hogy hazafutottam, nem lehetek elég hálás az edzőmnek, a családnak, valamint a kerékpáros kísérőmnek. Úgy a 90. kilométer táján már nagyon vártam a végét, nagyon oda kellett tennem magam, hogy meg legyen az eredmény. Menet közben motivációs, valamint retró zenét hallgattam, illetve próbáltam futás közben a családra, a barátnőmre is gondolni. Nagyon szeretem őket, így, a legjobbként akartam őket fogadni. Egy ilyen hosszú verseny után nagyjából két hét pihenő, regeneráció azért szükséges.

A szél nehezítette

A párosok között a férfiaknál a sajóvámosi Sántha Fivérek voltak a legjobbak, akik így nyilatkoztak a futásukról.

– Hajnali 3 órakor keltünk, hogy fél 4-kor el tudjunk indulni Kassára – kezdte a 37 esztendős István. – Én 60 kilométert teljesítettem, mindketten öt-öt szakaszt csináltunk. A felkészülést, az edzéseket otthon végeztük, munka mellett, amikor tudtunk, akkor gyakoroltunk. Amatőrök vagyunk, nincs edzőnk, aki bármiben segítene nekünk. Köszönjük a biciklis kísérő, a szűkebb, és a tágabb család támogatását.

– Nagyon jó volt a pálya, néhol az erős szél nehezítette a dolgot –  nyilatkozta a 31 éves Norbert. – Régebben fociztunk, de egy családi háznál mindig van valamilyen munka, azok edzésnek is megfelelnek. Le a kalappal a minket segítők, különösen István felesége előtt, voltak természetesen holtpontok, ilyenkor jól estek a bíztató szavak, enélkül nem sikerült volna ezt a távot lefutnunk. Természetesen szeretnénk eljutni idén is annyi versenyre eljutni, amennyire csak tudunk, jön egy Füzérradványban, aztán a Kékes Csúcsfutás, a Bükki Hegyimaraton, és az Ultra Tisza-tó viadal is.

Szűcs István, a rendező Miskolci Marathon Club Sportegyesület elnöke hozzátette, nagyon köszönik minden támogatónak a segítséget, a két város vezetésének az eseményhez való hozzáállását.

– Örülünk annak, hogy szerencsére senkinek sem volt szüksége orvosi segítségre. Ahogyan minden ilyen eseményen előfordul – hiszen hosszútávfutásról van szó –, voltak, akik feladni kényszerültek a távot. Mi más is lenne a cél, minthogy folytassuk a versenyt, amelynek egyre nagyobb a népszerűsége. A szervezők, résztvevők között a kapcsolat kiváló, a kassai partnerek jelen voltak, aktívan részt vettek a díjátadáson – nyilatkozta.

A győztesek


 

Egyéni


 

Kohári Szabolcs 9:54:32 óra


 

Női: Ivana Butoracova 10:28:18 óra


 

Páros


 

Férfi: Sántha Fivérek 8:45:03 óra


 

Női: Heves Lányok 9:30:39 óra


 

Öt fős váltó


 

Férfi: Borsodchem Runners 8:24:21 óra


 

Mix: Mester És A Tanítványok 8:28:49 óra


 

Női: Bátor Kicsi Lélek Alapítvány 10:00:55 óra


 

Tíz fős váltó


 

Férfi: Superpodium.sk 7:53:46 óra


 

Mix: Kosice Marathon Team 8:46:21 óra


 

Női: Világbéke Női Alakulat 10:38:37 óra

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!