boon.hu video

2024.05.02. 11:32

Újra megnyitotta kapuit az Ónodi vásár, ahol jó vásárolgatni, nézelődni (fotókkal, videóval)

Május hónap első csütörtökén már kora hajnaltól várták a nézelődőket az Ónodi vásáron. Nyolc óra után gépjárművel parkolóhelyet találni művészet volt, a vásártéren viszont még kényelmesen lehetett jönni-menni.

Galambos Eszter

20240502 Ónod Ónodi vásár. Fotó: Vajda János VJ Észak-Magyarország

Dánielék Szlovákiából jöttek árusítani, libát, kakast és tyúkokat hoztak. Öt órakor érkeztek, így még találtak helyet. Elmesélték, hogy sokan érdeklődnek de mivel nagy a választék és sok-sok árus van, eddig csak egy kakast sikerült eladniuk.

Ildikó és Imre, egy idősebb házaspár kérdésünkre elmondta, hogy elsősorban csak nézelődni jöttek ki a vásárba. Úgy gondolják, jobb program, mint egy „plázázás”. Kellemes, napos idő van, szabadtéren lehet vásárolgatni. Az a terv, hogy először az állatokat nézik meg, majd körbejárják a területet.

Ágnesék Endrefalváról indultak és negyed háromra érkeztek a vásár területére, ahol a megszokott helyüket foglalták el. Már évek óta jelen vannak a vásáron. Mint portálunk megtudta, elsősorban nagy jércét és előnevelt csirkét hoztak, ami nagyon népszerű, általában a nap végére eladják az összeset és üres ketrecekkel térnek haza. Kérdésünkre elmondták, hogy változó, mennyit visznek a vásárlók egyszerre, van, aki húszat vagy negyvenet, de olyan is akad, aki csak öt darabot.

Huszonöt éve árul a vásárban 

Annuska egy plédre pakolta ki mindenét, ami van. Szívesen nyilatkozik és elmeséli, hogy közel kilencvenéves, és immár huszonöt éve jár ki rendszeresen a vásárba. Munkásruhát, Franciaországból származó étkészletet, Amerikából érkezett sapkákat, de még ételízesítőket és papucsokat is árul. A „műfaji” sokszínűségből eddig sajnos kevés fogyott, elmondása alapján csak egy bakancsot sikerült eddig értékesítenie.

Egy középkorú hölgy, aki nevét nem szerette volna elárulni, ideiglenesen felállított turkálóban keresgél. Portálunk kérdésére elmondta, hogy mindösszesen ötszáz forintért szeretne venni megfelelő felsőt egy idős néninek, akinek segítséget szeretne ezzel nyújtani. Az a véleménye, hogy az emberek nagy része elsősorban nézelődni, beszélgetni jár ki a vásárra. Természetesen az is nagyon fontos szempont, hogy olcsóbban lehet hozzájutni holmikhoz, mint a városi boltokban, butikokban.

Ügyeket is lehet intézni

A vásár hivatalos közösségi oldaláról megtudtuk, hogy a mai napon 13 óráig az úgynevezett kormányablakbuszon hivatalos ügyeket is lehet intézni a helyszínen. Többek között a lejárt okmányok: személyi igazolvány, útlevél, jogosítvány, lakcímkártya, diákigazolvány cseréjére is lehetőség van.

Ha valaki most lemaradt a vásári forgatagról, pótolhatja, hiszen június 6-án vár mindenkit újra az Ónodi vásár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában