Labdarúgás

2024.03.29. 12:52

Sok borsot törtek már a Ferencváros orra alá

Csúcsrangadó vár vasárnap este a dél-borsodiak élvonalbeli focicsapatára

Drazic az FTC ellen gyarapíthatja góljainak számát Fotó: ÉM-archívum

Fotó: Árvai Károly

Az NB I-es labdarúgó bajnokság 26. fordulója nagy húsvéti csemegével „dobja” meg Mezőkövesd városát és környékét: az MZSFC stadionjában szerepel az aranyérem várományosa, az ország legnépszerűbb csapata, a Ferencvárosi TC. A kilencven perc toronymagas esélyese természetesen a fővárosi alakulat, viszont a kisvárosiak a korábbi években számtalan meglepetést szállították éppen a Fradi ellen. Most a papírforma sima zöld-fehér diadalt ígér már csak azért is, mert a teljesen leszakadt fürdővárosiak gyors tempóban menetelnek az NB II felé, megkapaszkodásuk a világ „nyolcadik” csodájával érne fel – ellenkező esetben a Kisvárdával egyetemben ősztől másodosztályúak lesznek.

Mindent megtesznek    
– Ugyanúgy készültünk fel erre a nagy mérkőzésre, mint a korábbiakra – kezdte Milan Milanovic, a kövesdiek vezetőedzője, majd így folytatta: – A taktikánkról annyit, hogy valószínűleg többet kell majd védekeznünk, mint támadnunk, de ez nem jelenti azt, hogy megfeledkeznénk az előre játékról. Magától értetődik, hogy bízunk a tisztes helytállásban már csak azért is, mert csapatunkat igazi sportemberek alkotják és valamennyien mindent megtesznek a pályán. Jelenlegi helyzetünkre is tekintettel pontot, vagy pontokat remélünk, a hátralévő meccseinkről pedig annyit, hogy minimális esélyünk van a bennmaradásra, álmunkról azonban mindaddig nem mondunk le, amíg a sorsunk matematikailag nem dőlt el.

Egymás ellen 
A feleknek a 2022/23-as bajnokság keretében rendezett három találkozóján felbillent a pálya a matyóföldiek javára. A sárga-kékek ugyanis nem kevesebb, mint hét pontot raboltak a bajnok zöld-fehérektől és ez igazi szenzációnak számított. Az eredmények: Mezőkövesd Zsóry FC – Ferencvárosi TC 2–1, Ferencvárosi TC – Mezőkövesd Zsóry FC 1–1, Mezőkövesd Zsóry FC – Ferencvárosi TC 1–0. A 2023/24-es idényben már kétszer összecsaptak az együttesek. A Fradi nemzetközi kupaszereplése miatt elhalasztott mérkőzés következtében három napon belül estek egymásnak a csapatok. A tények, 2023 december 3: Ferencvárosi TC – Mezőkövesd Zsóry FC 0–0, 2023 december 6: Mezőkövesd Zsóry FC – Ferencvárosi TC 0–2.

A kezdőcsapat
A hazaiaknál Illés B. sérült, a többiek a szakvezetés rendelkezésére állnak, eltiltott, vagy öt sárga lappal rendelkező játékos nincs. A várható kezdőcsapat: Piscitelli – Kállai K., Lukic, Beriashvili, Vajda S. – Brtan, Cseke, Cseri, David Babunszki – Molnár G., Drazic. 

Labdarúgás: NB I
A pénteken 20 órakor kezdődött Puskás Akadémia FC – Fehérvár FC találkozó lapzárta után ért véget. 
Március 30., szombat
14.30: Kisvárda Master Good – Debreceni VSC
17.00: MTK Budapest – Kecskeméti TE
19.30: Zalaegerszegi TE – Diósgyőri VTK
Március 31., vasárnap
15.30: Paksi FC – Újpest FC
18.00: Mezőkövesd Zsóry FC – Ferencvárosi TC

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!