Új évad

2024.05.07. 16:00

Vadonatúj bérletek, extra ajánlatok a Miskolci Szimfonikusoknál

Aki a két bérlettel rendelkezik, a koncertsorozatot 50 százalékos kedvezménnyel látogathatja.

Boon.hu

Török Levente művészeti igazgató, és Szászné Pónuzs Krisztina ügyvezető

Fotó: Vajda János

"Három teljesen új koncertsorozatot hirdetünk meg a következő évadban" - mondta el Szászné Pónuzs Krisztina ügyvezető abból az alkalomból, hogy a Miskolci Szimfonikus Zenekar 2024-2025 évadhirdető sajtótájékoztatóját tartotta kedden a Művészetek Háza kávézójában. 

szimfonikusok002
Szászné Pónuzs Krisztina ügyvezető
Fotó: Vajda János

Két új bérletünk és egy visszatérő vadonatújnak is mondható koncertsorozatunk kezdődik szeptemberben – tette hozzá. 

Új művészeti vezető

"A május 8-án kezdődő árusítás során a nagyobb bérlet Maestro névre hallgat a kisebb bérletünk a Capriccio nevet adtuk. Egy kicsit struktúrában is eltérünk a tavalyi évadtól hiszen a következő évadra nyolc plusz négy darab koncertet tervezünk – ismertette az ügyvezető. - Igyekszünk azzal is megnyerni közönségünket, hogy egészen komoly kedvezményeket szándékozunk biztosítani azoknak akik elköteleződnek irányunkba, mert azontúl, hogy évek óta megszokott, hogy elővásárlási kedvezménnyel élhetnek a bérlőink, ebben az évben aki mindkét hangversenysorozatra bérletet vált extra kedvezményre tarthat számot. Visszatérünk a Belvárosi zenei esték sorozathoz, amit ugyan nem bérletben kínálunk, de aki a két bérlettel rendelkezik ezt a koncertsorozatot 50 százalékos kedvezménnyel látogathatja."

Bemutatkozott a zenekar új művészeti vezetője, aki felvázolta elképzeléseit az új szezonról. 

szimfonikusok010
Török Levente művészeti igazgató
Fotó: Vajda János

"Miskolcnak van egy szépen kialakult kulturális élete amire megtiszteltetés is alapozni, tehát nem szeretnénk mindent megváltoztatni csak azért mert új gondolatok vannak – fejtette ki Török Levente. - A bérletátnevezés is azért van, hogy egy picit új színt adjunk az egésznek és hogy a kisbérlet egy koncerttel bővült ennek egy profán oka van a capriccio név a szeszélyes magyar megfelelője és úgy gondoltuk, hogy négy koncert elegendő potenciált biztosít arra, hogy négy különböző karaktert tudjunk megmutatni."

"A Capriccionak az a legfőbb ismérve, hogy mindenfélét próbáltunk benne elhelyezni Verdi Requiem-mel indulunk, ami egy kooprodukció a nyíregyházi Cantemus kórussal. Nagy örömünkre szolgál, hogy a Debreceni Kodály Filharmónia is tiszteletét teszi Perényi Miklós gordonkajátékával, akit talán senkinek nem kell bemutatni. Mi is fogunk menni áprilisban egy késő romantikus német muzsikás programmal hozzájuk" - sorolta. 

"A Maestro bérletet illetően nagy örömömre szolgál, hogy amit terveztünk annak javarészét sikerült megvalósítani. Többek között a Milánói Scalanak a koncertmesterét tudtuk meghívni a Maestro bérlet zárókoncertjére. A nyugati kapcsolati tőkémet kihasználva szeretném, hogy olyan nyugati muzsikusokat hívjunk meg, akik aztán rácsodálkoznak, hogy milyen jó hely Miskolc és milyen nagyszerű zenekarral rendelkezik" – fogalmazta meg Török Levente.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában