Irodalmi estek

2024.05.06. 08:30

Pozsonyi író, költő lesz Kégl Ildikó vendége szerdán

Balázs F. Attila Marosvásárhelyen született 1954-ben, 1990-ben átköltözött Szlovákiába, ahol a felvidéki magyar nyomtatott és elektronikus sajtóban, valamint a könyvkiadásban dolgozott. Úgy nyolc éve Magyarországon él. A napokban nemzetközi díjat kapott, erről is szó esik majd a szerdai esten a Sub Rosa Cafeban.

Balázs F. Attila

Fotó: Picasa

Balázs F. Attila pozsonyi költő, író, műfordító lesz Kégl Ildikó vendége irodalmi sorozata következő eseményeként. Az est május 8-án, szerdán, délután fél 6-tól lesz Miskolcon, a Sub Rosa Cafeban. A szerzővel a házigazda, Kégl Ildikó író, költő, a Magyar Írószövetség Észak-Magyarországi Csoportja titkára beszélget, közreműködik Lajos András, a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja, gitáron játszik Gergely Máté

A pozsonyi költő, író Marosvásárhelyen született 1954-ben, a ditrói Matematika-Fizika Líceumban érettségizett 1973-ban. Előbb Gyulafehérváron a Római Katolikus Hittudományi Főiskolára iratkozott be, majd Bukarestben szerzett könyvtáros és műfordítói oklevelet. Tizenhárom évig volt a csíkszeredai megyei könyvtár könyvtárosa, ám 1990-ben átköltözött Szlovákiába, ahol a felvidéki magyar nyomtatott és elektronikus sajtóban, valamint a könyvkiadásban dolgozott. AB-ART néven 1994-ben Pozsonyban alapított saját kiadót, s a Szőrös Kő folyóiratnak is a főszerkesztője lett. Úgy nyolc éve Magyarországon él egy Miskolc melletti községben. Így széles rálátása van a hazai, a szlovákiai és persze a romániai irodalmi életre is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában