96 éves lenne...

2024.04.22. 15:00

Szabó Gyuri bácsi, a gyógynövényeken túl

Lopes-Szabó Zsuzsa könyvet írt édesapja, a bükki füvesemeber életéről.

Szabó Gyuri bácsi és lánya, Zsuzsa. Szabó György 2022-ben hunyt el.

Forrás: Györgytea

Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember a napokban lenne 96 éves. Lánya, Lopes-Szabó Zsuzsa egy személyes életrajzi könyvben állít emléket a bükkszentkereszti füvesembernek. Egy olyan ember történetét meséli el, aki a nehéz történelmi idők ellenére is megtalálta a boldogság és a siker útját. Az „Apám, a füvesember” című könyv Gyuri bácsi születésnapján, április 15-én jelent meg.

Lopes-Szabó Zsuzsa  könyve rendkívül személyes jellegű, írják az ismertetőjében. A könyvben szereplő fotókon és családi anekdotákon keresztül a szerző nem csupán a huszadik század által kijelölt rögös életutat, hanem apjának a történelmi viharok ellenére is békés, derűs és kitartó személyiségét is bemutatja. A könyv írása során Zsuzsa a családi emlékeket és a nagynénik történeteit ötvözte, hogy hiteles képet adjon a füvesember mindennapjairól és életszemléletéről.

Kétségkívül a halála volt az apropó, de az munkált bennem, hogy az emberek feledékenyek, a dicsőség olyan hamar véget ér. Nem akarom, hogy őt elfelejtsék. Rá emlékezni kell” – véli Zsuzsa, akit az a cél is vezérelt, hogy bemutassa az embert „a Gyuri bácsi" mögött. Az ő példája inspirálta lányát arra, hogy felvállalja  a cég vezetését, és tovább vigye apja hagyományait és értékeit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában