boon.hu video

2024.04.23. 20:55

Kiállítással nyílt meg a Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivál (fotókkal,videóval)

A fesztivál április 27-ig, szombatig tart, ma este a Miskolci Balett bemutatójával indult.

Megnyitotta kapuit ma délután a Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivál, a rendezvény április 27-ig, szombatig tart.  A fesztivál a hagyományokhoz híven idén is kiállítással indult. Szabó Máté a Miskolci Nemzeti Színház művészeti vezetője nyitotta meg. Éder Vera és Gálos Mihály Samu fotói a Silent Bodies címet kapták, a Miskolci Balett táncművészei láthatók rajta. A fotók ma délutántól a Nagyszínház emeleti társalgójában tekinthetők meg.
A fesztivál ma este a Miskolci Balett bemutatójával indult. A szerelem hatalma címet kapta a táncelőadás, mely Héloise francia apátnő és Abélard, a messze földön híres tudós pap egymásra találásáról, majd a kor dogmái miatt bekövetkező tragikus elszakítottságáról szól. 

A részletes programban többek között a GG Tánc Eger, a Duna Táncműhely, az Artus-Goda Gábor Társulat, Kozma Johanna és Bali Boglárka produkciója látható. A Közép-Európa Táncszínház is Miskolcon vendégeskedik, ők a Kócbaba című gyermekelőadásukat hozzák el, amelyet a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Halász Judit dalai inspiráltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában