boon.hu video

2024.04.24. 21:02

60 éves lett a Fazekas: hatalmas gálával ünnepeltek (fotókkal, videókkal)

A Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 60. születésnapját ünnepli. Ennek alkalmából hatalmas gálát rendeztek szerdán a Miskolci Nemzeti Színházban.

Bónusné Nánási Regina

Színpadon a gyermekkórus

Fotó: Vajda János

A múlt emlék, a jelen élmény, a jövő álom, mit együtt valóra váltunk

mottót választották a Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola jelmondatául az intézmény 60. születésnapjára. A jubileumot nívós gálával ünnepelték meg a Miskolci Nemzeti Színházban szerda este.

- Az álmokat csak együtt lehet valóra váltani, közös munkával, közös akarattal és közös erővel – mondta Szopkó Tibor, Miskolc alpolgármestere az iskola gáláján. - A Fazekas utcai általános iskola pedig egy olyan hely, ahol az álmok valóra válnak.

A Miskolci Tankerület Központ nevében dr. Tózsa-Rigóné dr. Nagy Judit köszöntötte a vendégeket. Felidézte, hogy 60 évvel ezelőtt nagyon nehéz körülmények között készült el az iskola épülete, melynek első igazgatója Kisgyörgy István volt. Az intézmény már akkor a mozgásra és a művészetekre helyezte a hangsúlyt, amikor még 2000 diák számára kellett megteremteni a megfelelő körülményeket.

Cseke Gábor, az intézmény igazgatója ünnepi beszédében köszönetét és elismerését fejezte ki mindenkinek, aki hozzájárult a gála létrejöttéhez, és akik az elmúlt 60 évben ennek az iskolának a működését segítették.

- Az elmúlt 60 év alatt sok tehetséges fiatal került ki az iskolából, akik kivállóan teljesítettek később a középiskolában, az egyetemen, majd az életben is, hiszen az iskola feladata, hogy felkészítsen az életre. Ebben pedig nélkülözhetetlenek azok a pedagógusok, akik itt dolgoztak és dolgoznak.

Fazekas gála híres vendégekkel

A háromórás gálába belesűrítettek mindent, amit egy Fazekas kisdiák tudhat: hangszeres, néptánc, moderntánc, színjáték és képzőművészeti tanszakjainak volt és jelenlegi tanulói és pedagógusai is színpadra léptek. Vendégművészként szerepelt Vajda Éva énekes, Varga Andrea színművész, Vízi Viktor énekes. Közreműködött a Fazekas Szülői Zenekar és a Miskolci Szimfonikus Zenekar. Selmeczi György Kossuth- és Erkel-díjas zeneszerző, kamester vezényelt.

A gálát óriási fináléval zárták, ahol színpadra lépett mindenki, aki szerepet vállalt ennek az estének a létrejöttében. Közösen énekelték el a Csak boldog lenni dalt, melyet hatalmas vastaps fogadott.

Az égből a földre, ami több mint szép


 

Esély álmodni, nekünk mért nem elég?


 

Élni örökre, én nem tenném


 

Csak boldog lenni, ennyit szeretnék

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában