Helyi közélet

2013.09.23. 20:30

Közlemény - Fűtés: csak ha indokolt

Miskolc - A MIHŐ Kft. az Országos Meteorológiai Szolgálat Miskolcra vonatkozó előrejelzései alapján indította be a lakossági fűtést 2013. szeptember 20-án, a lakóközösségekkel kötött írásos megállapodás szerint. Szeptember 23-tól azonban szünetel a fűtés mindaddig, amíg az időjárás lehetővé teszi.

Miskolc - A MIHŐ Kft. az Országos Meteorológiai Szolgálat Miskolcra vonatkozó előrejelzései alapján indította be a lakossági fűtést 2013. szeptember 20-án, a lakóközösségekkel kötött írásos megállapodás szerint. Szeptember 23-tól azonban szünetel a fűtés mindaddig, amíg az időjárás lehetővé teszi.A lakóközösségekkel kötött megállapodás szerint a MIHŐ Kft. beindítja a fűtést, amennyiben a napi középhőmérséklet előreláthatólag három egymást követő napon 12 Celsius fok, vagy egy napon át 10 Celsius fok alatt marad. A meteorológiai előrejelzés a múlt hét végére három egymást követő napon 12 Celsius fok alatti átlaghőmérsékletet jelzett. A napközbeni maximum hőmérsékletek azonban még így is csak az esti, éjszakai és kora reggeli órákban indokolták a fűtést, így napközben melegvíz-szolgáltatást végzett a MIHŐ, ezzel is csökkentve a fogyasztók energia-költségét.

Az időjárási előrejelzés szerint a következő három nap középhőmérséklete – 14 fok körüli – és a napi maximum hőmérséklet nem indokolja a fűtést, ezért szeptember 23-tól a MIHŐ szünetelteti a fűtés mindaddig, amíg ezt a külső hőmérséklet lehetővé teszi.

Csak azoknál a társasházaknál lesz fűtés a következő napokban, ahol ezt külön írásban kérték, kérik a közös képviselők vagy a fűtési megbízottak a MIHŐ Kft.-től.

- Pásztor Imre, Miskolc Holding Kommunikációs, PR vezető -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában