Friss hírek

2008.10.05. 13:35

Brit testőröket utasítottak ki Szudánból

<p>Kiutasították Szudánból a brit nagykövetség két testőrét - jelentette vasárnap a kartúmi külügyminisztérium. A külképviselet alkalmazottait azzal vádoják, hogy közlekedési balesetet okoztak.</p>

A brit testőrök még augusztusban gázolták el véletlenül a szudáni ENSZ-központ parkolójában dolgozó két szudáni biztonsági alkalmazottat. A balesetben a két férfi könnyebben megsérült, az incidens azonban nagy vihart kavart az afrikai országban.

"Elfogadhatatlan amit tettek, ezért kértük a brit nagykövetséget, hogy 72 órán belül hagyják el Szudán területét" - mondta Ali Juszuf, a külügyminisztérium protokolligazgatója. A szudániak ugyanakkor közölték, hogy nem diplomaták kiutasításáról van szó, és a két testőrt természetesen felválhtatják mások. "Konkrétan az ő viselkedésükről van szó, az ügy nem érinti kartúm és London kétoldalú kapcsolatát" - tette hozzá Juszuf.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!