Arnót hírei

2011.02.11. 17:07

Az arnóti főút kátyúzásáról

<p>Arnót - Községünkben mindenkit joggal bosszant a Petőfi út állapota, az, hogy autóval már szinte képtelenség kikerülni a téli időjárás miatt is megnagyobbodott, kimélyedt kátyúkat.</p>

Azt tudnunk kell, hogy a településeken az átmenő főutak mindenhol állami kezelésben vannak, a közútkezelő kht. feladata az úttest kátyúmentesítése, a hó-eltakarítás. Önkormányzatunk az elmúlt hónapokban több alkalommal is megkereste levélben és telefonon a megyei közútkezelői hivatalt. Ennek eredményeként a legnagyobb gödrök betömésre kerültek, de a téli időjárás, a magas talajvíz miatt ez sajnos nem minősült tartós megoldásnak. Meleg aszfalttal nyílván csak a tavaszi időjárás beköszöntével dolgozhatnak majd a szakemberek. Látva a tarthatatlan állapotot, helyszíni szemlére hívtuk meg az edelényi üzemmérnökség vezetőjét január közepén, hadd szembesüljön ő is közvetlenül és személyesen a problémával. A bejárás eredményeként szinte biztos, hogy a postától az Arnót-tábláig teljesen, mindenhol, közel 10 cm-es réteggel leaszfaltozásra kerül az úttest a nyár folyamán. Emellett a Petőfi u. 138. szám körüli (az ún. kanyarban) is teljes aszfaltot kap az út. Amíg erre, illetve a kisebb kátyúk kijavítására nem kerül sor, tisztelettel kérjük lakosaink megértését. A főút teljes újraaszfaltozásáracsak 2013 után kínálkozik lehetőség, sajnos Arnót az elmúlt években nem került rá arra listára, ahol 2013-ig teljes útfelújítást végeznek.
- Ü. I. -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!