A kamara megkezdte a vízigények felmérését

A kamara megkezdte a vízigények felmérését

5 órája | Nyíregyháza - A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) december elsején kezdte meg az öntözésfejlesztési stratégia megalkotásához elengedhetetlen vízigényfelmérést. Ennek során mintegy 43 ezer kamarai tagot keresnek fel a falugazdászok, megyénkben a felmérés 3286 gazdálkodót érint.
Az év végéig lehet beadni a kérelmeket az állatjóléti támogatásokra

Az év végéig lehet beadni a kérelmeket az állatjóléti támogatásokra

6 órája | Nyíregyháza – Ne feledjék benyújtani a sertés és baromfi állatjóléti támogatási kérelmet a gazdálkodók, mert ennek hiányában a 2018-as támogatási év egészére elveszítik a támogatási jogosultságot – hívta fel a figyelmet Sarkadiné Ruzsinszki Ágnes.

Megállapodott a Metro alkalmazottaival a bérekről

7 órája | Budapest - Megállapodott a Metro Kereskedelmi Kft. vezetősége a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével a január 1-jétől életbe lépő bérrendezési programról - tájékoztatta a kereskedelmi társaság az MTI-t.
Üzemzavar volt a paksi atomerőműben

Üzemzavar volt a paksi atomerőműben

7 órája | Budapest - Üzemzavar volt péntek hajnalban a paksi atomerőműben, az eseménynek nukleáris biztonságra gyakorolt hatása nincs - közölte az MVM Paksi Atomerőmű pénteken honlapján.

Éjszakára eléri névleges teljesítményét az atomerőmű 4. blokkja

7 órája | Paks - A négyes blokk éjszakára eléri maximális teljesítményét a paksi atomerőműben, a szakemberek hozzáfogtak a meghibásodott alkatrész cseréjéhez - közölte Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója az MTI-vel.

A GVH megszüntette a növényvédőszer-piaci kartelleljárást

9 órája | Budapest - Nem állapított meg összehangolt magatartást a Gazdasági Versenyhivatal a növényvédőszer-piac szereplőinek tevékenységét vizsgálva, az eljárást nem folytatják tovább - tájékoztatta az MTI-t a GVH legújabb döntéséről.
Az erő velük van: fölényes győzelem az agráriumban

Az erő velük van: fölényes győzelem az agráriumban

11 órája | Budapest - A termelésbiztonság fokozását szolgáló jégkármérséklő rendszerrel 50 milliárd forintos kár előzhető meg. Interjú Győrffy Balázzsal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökével.
Emelkedett a gázolaj ára

Emelkedett a gázolaj ára

12 órája | Budapest - Emelte bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a benzin ára nem változott. Az emeléssel a gázolaj átlagára 369 forintra nőtt, a benziné 356 forint maradt.
Átadták az idei Gábor Dénes-díjakat

Átadták az idei Gábor Dénes-díjakat

13 órája | Budapest - Átadták a 2017. évi Gábor Dénes-díjakat csütörtökön az Országházban, kiemelkedő teljesítményének elismeréséül 13 tudós, kutató, fejlesztő és feltaláló - köztük 3 határon túli magyar alkotó - vehette át az elismerést. A rendezvényen Kövér László, az Országgyűlés elnöke hangsúlyozta, a díj kiosztásának éves rendszeressége azt igazolja, hogy a magyar alkotóerő elismerése nemcsak állami feladat, hanem sokak szívügye az országban.
Ukrajna saját fapados légitársaságot alapított

Ukrajna saját fapados légitársaságot alapított

1 napja | Kijev - Ukrajna fapados légitársaságot alapított SkyUP néven, amelynek járatai belföldre és külföldre is közlekednek majd - jelentette be Volodimir Omeljan infrastrukturális miniszter csütörtökön kijevi sajtótájékoztatóján. Az első járatok a tervek szerint jövő áprilisban indulnak.

MNB: az adósságfék szabályok segítik a hitelezés egészséges szerkezetének fenntartását

1 napja | Budapest - A jegybank adósságfék-szabályai korlátozzák a lakosság túlzott mértékű eladósodását és segítik a bővülő hitelezés egészséges szerkezetének fenntartását - mondta Szombati Anikó, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) makroprudenciális politikáért felelős ügyvezető igazgatója csütörtökön a jegybank makroprudenciális jelentését bemutató sajtótájékoztatón.
10 százalékkal drágult a hal

10 százalékkal drágult a hal

1 napja | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A halasok főleg a takarmány drágulásával magyarázzák az átlag feletti áremelést. A vevőknek jobban ki kell nyitniuk a pénztárcájukat, pedig a magyarok ilyenkor, a karácsonyi vacsorához vásárolják meg az egész évben elfogyasztott halmennyiség több mint egyharmadát.

Uniós bíróság: nem indokolt az Európai Bizottság magyar gazdákat érintő támogatásmegvonása

1 napja | Brüsszel/Luxembourg, - Az Európai Unió Bírósága csütörtöki döntésében részben megsemmisítette az Európai Bizottságnak a magyarországi gazdálkodók javára az uniós mezőgazdasági alapokból nyújtandó támogatások több millió euróval történő csökkentéséről szóló határozatát.

ÁSZ: lezárult három egyetem utóellenőrzése

1 napja | Budapest - Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) utóellenőrzése szerint a Kaposvári Egyetem és a Debreceni Egyetem javította működésének szabályozottságát, a Szegedi Tudományegyetemen azonban egyes szükséges intézkedések elmaradtak, emiatt továbbra is fennáll a vagyonvesztés veszélye.

Több mint 10 tonna nem megfelelő minőségű mézet találtak a Nébih szakemberei

1 napja | Budapest - Két vizsgálatkor több mint 10 tonna nem megfelelő minőségű mézet találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.
Lesz pénz a Latinovits Színház befejezésére?

Lesz pénz a Latinovits Színház befejezésére?

13.12.2017 | Debrecen - Több fontos témát is napirendre tűznek a debreceni önkormányzat csütörtöki közgyűlésén.
Emelkedik a gázolaj ára

Emelkedik a gázolaj ára

13.12.2017 | Budapest - Emeli bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a benzin ára nem változik - értesült az MTI piaci forrásokból szerdán.

NFM: 900 kilométer gyorsforgalmi út épül 2022-ig

13.12.2017 | Budapest - A közlekedésfejlesztés az elmúlt évek kormányzati politikájának nyertese Magyarországon, ezt támasztja alá, hogy a kormány 2022-ig 2500 milliárd forintot fordít 900 kilométernyi gyorsforgalmi úthálózat építésére, a pénz 55 százalékát a magyar költségvetés, 45 százalékát pedig az Európai Unió biztosítja - mondta Homolya Róbert, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára sajtótájékoztatón szerdán, Budapesten.

Czibere: országossá vált a hátrányos helyzetű gyermekes családoknak szánt ételcsomag osztás

13.12.2017 | Sárbogárd - Szerdától az egész országra kiterjeszti a kormány a hátrányos helyzetű gyermekes családoknak szánt ételcsomag osztását, amelyre a következő években 18,3 milliárd forintot fordít - jelentette be a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár szerdán a Fejér megyei Sárbogárdon.

Csökken a gyógynövények mennyisége, de ez megfordítható az agrárkamara szerint

13.12.2017 | Budapest - A begyűjtött és termesztett gyógynövény mennyisége folyamatosan csökken, a tendencia megfordításához a gyűjtés, valamint a termesztés területén is váltásra van szükség a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szerint.

Osztrák gázrobbanás - FGSZ: zavartalan az Ausztriából Magyarországra irányuló földgázszállítás

13.12.2017 | Budapest - Az Ausztriából Magyarországra irányuló és a belföldi földgáz szállítás egyaránt zavartalan, normál üzemmód szerinti - mondta Lakatos Edina, az FGSZ Földgázszállító Zrt. (FGSZ) szóvivője az MTI érdeklődésére szerdán.
Novák Katalin: még karácsony előtt kiutalják a januári családtámogatásokat is

Novák Katalin: még karácsony előtt kiutalják a januári családtámogatásokat is

13.12.2017 | Budapest - Még karácsony előtt megkapják a jogosultak a januárban esedékes családtámogatásokat, azaz a családi pótlékot, a gyermekgondozást segítő ellátást (gyes) és a gyermeknevelési támogatást (gyet) - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

MNB: nem befolyásolják az elektronikus fizetések kényelmét az új biztonsági intézkedések

13.12.2017 | Budapest - Nem befolyásolják a mindennapi elektronikus fizetések gyorsaságát és kényelmét a dupla biztonságot előíró, új védelmi szabályok - mondta Binder István, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője szerdán az M1 aktuális csatornán.

Osztrák gázrobbanás - Negyedével csökkent az Ukrajnából az Európai Unióba szállított földgáz mennyisége

13.12.2017 | Kijev - A legjelentősebb osztrák földgázelosztó terminálon kedden történt robbanás miatt 23 százalékkal, napi csaknem 200 millió köbméterrel esett vissza az Ukrajnán keresztül Szlovákiába szállított orosz földgáz mennyisége - közölte szerdán Makszim Biljavszkij, az kijevi energetikai miniszter tanácsadója az UNIAN ukrán hírügynökséggel.

Az MNB 200 milliós bírságot szabott ki jogosulatlan széfszolgáltatás miatt

13.12.2017 | Budapest - A Magyar Nemzeti Bank mintegy 200 millió forint bírságot szabott ki két társaságra engedély nélküli széfszolgáltatási tevékenység miatt, és megtiltotta, hogy a jövőben engedély nélküli pénzügyi szolgáltatást végezzenek - közölte a jegybank szerdán az MTI-vel.
Jó helyen van náluk a zsebpénz

Jó helyen van náluk a zsebpénz

13.12.2017 | Debrecen - A debreceni Fazekas Mihály Gimnázium Mon(k)ey Managers nevű csapata második lett a PénzSztár Hazai és Határon Túli Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozási Versenyén.
Dízelbotrány - Visszahívnak több tízezer Volkswagen terepjárót a károsanyag-kibocsátás manipulációja miatt

Dízelbotrány - Visszahívnak több tízezer Volkswagen terepjárót a károsanyag-kibocsátás manipulációja miatt

13.12.2017 | Berlin - Elrendelte több tízezer Volkswagen Touareg típusú terepjáró visszahívását a német közúti közlekedési hatóság (KBA) a károsanyag-kibocsátást manipuláló szoftverek miatt.
A Facebook helyben fogja könyvelni reklámbevételeit

A Facebook helyben fogja könyvelni reklámbevételeit

13.12.2017 | Brüsszel/Dublin - A Facebook helyben, a tevékenysége szerinti országokban fogja könyvelni reklámbevételeit ahelyett, hogy dublini székhelyén venné nyilvántartásba azokat - jelentette be a közösségi médiaportál kedden.

„Kenyérmezei” csata: licitálni lehet a lakásra

13.12.2017 | Nyírbátor - Az önkormányzat megbízása alapján a Nyírbátori Városfejlesztő és Működtető Kft. nyilvános pályázatot ír ki a Kenyérmező utca 6. földszint 1. szám alatti egyszobás, komfortos, 40 négyzetméter alapterületű önkormányzati tulajdonú lakás hasznosítására.

Cégekbe szállna be az egyetem

13.12.2017 | Debrecen - Huszonöt százalékos tulajdonrészt vásárolna a debreceni Tudományos Élményközpontot működtető Agóra Kft.-ben a Debreceni Egyetem.
Osztrák gázrobbanás - FGSZ: van elegendő gáz a lakosság és az ipari fogyasztók számára is

Osztrák gázrobbanás - FGSZ: van elegendő gáz a lakosság és az ipari fogyasztók számára is

12.12.2017 | Budapest - A belföldi tárolók töltöttségi szintje, az ukrán import és a magyarországi földgáztermelés együttesen garantálja a lakosság és az ipari fogyasztók folyamatos és biztonságos gázellátását - tájékoztatta az FGSZ Földgázszállító Zrt. (FGSZ) kedden az MTI-t, miután Ausztria irányából leállt a földgázszállítás. A garantált gázellátást közleményben erősítette meg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

Nébih: a készítmények és szerek internetes vásárlásánál körültekintően kell eljárni

12.12.2017 | Budapest - Az állatgyógyászati készítmények és növényvédő szerek internetes vásárlásánál körültekintően kell eljárni, minden esetben figyelni kell arra, hogy a termék rendelkezik-e magyar nyelvű felirattal, magyar nyelvű használati utasítással és ellenőrizni kell a készítményt forgalmazó céget is, hogy rendelkezik-e Magyarországon forgalmazási engedéllyel az adott szerre - mondta Helik Ferenc, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kiemelt ügyek igazgatóságának vezetője kedden az M1 aktuális csatornán.
Jutalmat kaptak az NI-tól a jól teljesítő hallgatók

Jutalmat kaptak az NI-tól a jól teljesítő hallgatók

12.12.2017 | Debrecen - Teszt- és mérőeszközökkel jutalmazta a National Instruments a szemeszter utolsó óráján azokat a villamosmérnök szakos hallgatókat, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak az NI ipari alkalmazást támogató laboroktatás című kurzuson a Debreceni Egyetemen.

NGM: elfogadta a parlament a szakképzési és a felnőttképzési törvény módosítását

12.12.2017 | Budapest - Elfogadta a parlament a szakképzési és a felnőttképzési törvény módosítását, a változásokkal még rugalmasabbá, változatosabbá válik a szakgimnáziumi képzés rendszere, bővül a választható tanulási lehetőségek köre - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel kedden.
Hajdúböszörményi csapat nyerte a Zsebpénzügyes első évadát

Hajdúböszörményi csapat nyerte a Zsebpénzügyes első évadát

12.12.2017 | Hajdúböszörmény - A december 9-i élő döntővel lezárult a Zsebpénzügyes vetélkedő első évada. Közel 700 diák regisztrált az innovatív programra, melyet három forduló után a hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium Boc$kai T€am nevű csapata nyert meg. A vetélkedő jövőre újraindul!

OGY - Változnak az illetékszabályok a lakások adásvételénél

12.12.2017 | Budapest - Változnak a lakások adásvételére vonatkozó illetékszabályok január 1-jétől.

Fülöp Attila: 2,8 milliárd forintra pályázhatnak jövőre a civil szervezetek

12.12.2017 | Nyíregyháza - Péntektől lesznek elérhetőek a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) jövő évi pályázati kiírásai, amelyekben összesen 2,8 milliárd forint áll rendelkezésre a civil szervezetek számára - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára egy civil fórumon kedden Nyíregyházán.

A jegybank részlegesen felfüggesztette a Divinus Alapkezelő tevékenységét

12.12.2017 | Budapest - A Magyar Nemzeti Bank (MNB) részlegesen felfüggesztette a Divinus Befektetési Alapkezelő Zrt. kollektív portfólió-kezelési, illetve egyes kiegészítő tevékenységeit - közölte a jegybank kedden az MTI-vel.

Nébih: tavasztól csökkenteni kell az ételek akrilamid tartalmát

12.12.2017 | Budapest - Az élelmiszerek akrilamid-tartalmának csökkentésével kapcsolatos kockázatcsökkentő intézkedések és referenciaszintek megállapításáról szóló rendeletet 2018. április 11-től kell kötelezően alkalmazni - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az MTI megkeresésére.
TOP 100: további növekedés

TOP 100: további növekedés

12.12.2017 | Debrecen - 2016-ban a megye dolgozóinak közel 61 százaléka Debrecenben és vonzáskörzetében állt alkalmazásban.
TOP 100: megvannak a megye gazdaságának legjobbjai!

TOP 100: megvannak a megye gazdaságának legjobbjai!

12.12.2017 | Debrecen - Bemutattuk a friss TOP 100 magazint, és gazdára talált a TOP 100 Gazdasági díj.
Stratégiai megállapodást kötött Debrecenben a város, az egyetem és az IT Services Hungary

Stratégiai megállapodást kötött Debrecenben a város, az egyetem és az IT Services Hungary

11.12.2017 | Debrecen - Háromoldalú, stratégiai megállapodást kötött egymással a debreceni önkormányzat, a Debreceni Egyetem (DE), valamint az IT Services Hungary (ITSH), amely a térség egyik legjelentősebb munkaadója. A megállapodással közel tízéves együttműködés folytatásáról döntöttek - jelentették be a megállapodás aláírói hétfőn sajtótájékoztatón.
Kevés a pénz az új főpályaudvarra…

Kevés a pénz az új főpályaudvarra…

11.12.2017 | Debrecen - A fórumozók többsége szerint a föld alá süllyesztésen lehetne spórolni.

Önkéntes pénztárak: jövőre kedvezőbb adókulcsa lesz a béren kívüli juttatásoknak

11.12.2017 | Budapest - Jövőre az idei mintegy 44 százalékról 40,71 százalékra csökken a béren kívüli juttatások, köztük a pénztári megoldásokhoz nyújtott munkáltatói támogatások adója - emlékeztetett Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének (ÖPOSZ) elnöke hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.
Magyar Posta: rendben zajlik a csomagok kézbesítése

Magyar Posta: rendben zajlik a csomagok kézbesítése

11.12.2017 | Budapest - Rendben zajlik a csomagok kézbesítése a Magyar Postánál a karácsony előtti csúcsidőszakban, átlagosan 30 százalékkal több csomagot kezeltek november közepétől, mint egy évvel korábban - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.
Előző
123456  
 hirdetés
hirdet�s