Szeptembertől lehet pályázatot benyújtani gázkonvektorok cseréjére

Szeptembertől lehet pályázatot benyújtani gázkonvektorok cseréjére

4 órája | Budapest - Az Otthon melege program fűtéskorszerűsítési alprogramjában szeptember 21-étől lehet beadni a pályázatot gázkonvektorok cseréjére - jelentette be Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztésért- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.
Csökken az üzemanyagok ára

Csökken az üzemanyagok ára

4 órája | Budapest - Csökkenti bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin és 3 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásból az MTI hétfőn.
A Raiffeisen Bank is kínálhat minősített fogyasztóbarát lakáshiteleket

A Raiffeisen Bank is kínálhat minősített fogyasztóbarát lakáshiteleket

5 órája | Budapest - A Raiffeisen Bank Zrt. is megkezdheti a minősített fogyasztóbarát lakáshitelek kihelyezését, a termékek forgalmazásának kezdő időpontját a hitelintézet határozza meg - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn az MTI-vel.

Cofidis: nyaralásra és lakásfelújításra terveznek a legtöbbet költeni a magyarok

5 órája | Budapest - A magyarok közül a legtöbben (28 százalék) nyaralásra terveznek költeni az idén, ezt követően az iskolakezdés és a lakásfelújítás (17-17 százalék) szerepel a tervezett kiadások között - derült ki a Cofidis az MTI-hez eljuttatott kutatásából.
Ezért emelkedik a vaj ára

Ezért emelkedik a vaj ára

9 órája | Budapest - Sok tejtermelő felhagyott tevékenységével, miközben divatossá vált a vajfogyasztás.
"Sajnos, az ár a meghatározó"

"Sajnos, az ár a meghatározó"

9 órája | Debrecen - Mennyire fontos nekünk, hogy magyar élelmiszereket vásároljunk? Erre kerestük a választ.
Videó: Örökre eltűnhet a szabolcsi alma

Videó: Örökre eltűnhet a szabolcsi alma

9 órája | Szabolcs-Szatmár-Bereg - Világhírű a szabolcsi alma. Mégis, tíz év múlva akár örökre eltűnhet - ezt állítja a gyümölcs terméktanács.

Véget ért a debreceni Farmer Expo

1 napja | Debrecen - Négy nap alatt több mint 30 ezren keresték fel a debreceni Farmer Expót, amely vasárnap este ért véget az egyetem Böszörményi úti campusán - közölte Vaszkó László vásárigazgató az MTI-vel.
Digitális evolúció a bevásárlásban

Digitális evolúció a bevásárlásban

1 napja | Az elmúlt bő másfél évtizedben digitális, kommunikációs és információs (r)evolúción mentünk keresztül. Az új és újszerű digitális megoldások gyorsabbá, könnyebbé tették az információáramlást, átalakították a kommunikációs folyamatokat az élelmiszer-gazdaságra is erőteljes hatást gyakorolva, az alapanyag-termeléstől kezdve a feldolgozáson át az értékesítésig. Fehér András írása.
Összhangban a piaci várakozással

Összhangban a piaci várakozással

20.08.2017 | Budapest - Az európai fuvarozási piac és a magyar gazdaság jó teljesítményének is köszönhető, hogy a nemzetközi fuvarozócég, a Waberer’s International Nyrt. két számjegyű árbevétel-növekedést ért el az idén az első fél évben.
Debreceni polgármester: mérföldkő a 35 milliárdos turisztikai fejlesztési lehetőség

Debreceni polgármester: mérföldkő a 35 milliárdos turisztikai fejlesztési lehetőség

19.08.2017 | Debrecen – Mérföldkő az a kormány döntés melynek jóvoltából több mint 35 milliárd forint turisztikai fejlesztésekre fordítható forrás érkezhet Debrecenbe, Hajdúszoboszlóra, Hortobágyra és a Tisza-tó térségébe a közeljövőben – jelentette ki Papp László, Debrecen polgármestere az ennek az összegnek a felhasználási terveiről szóló szombati sajtótájékoztató elején.

Háromszáz milliárd forint a Kisfaludy szállásfejlesztési programra

19.08.2017 | Budapest - A kormány stratégiai célja a turizmus jövedelemtermelő képességének erősítése, azaz a külföldi turisták tartózkodási idejének meghosszabbítása és költésük növelése, ennek érdekében egyetért a 2030-ig tartó, 300 milliárd forintos Kisfaludy szállásfejlesztési konstrukcióval - derül ki a kormány Magyar Közlönyben pénteken közzétett határozatából.
Nem nyúlunk a nyúlhús után a hentesnél

Nem nyúlunk a nyúlhús után a hentesnél

19.08.2017 | Debrecen - Hiába a sok lehetőséget magában rejtő tudományos háttér, a technológiai fejlesztés, a kiváló exportőri tevékenység és a jó tenyésztési eredmények, hazánkban mégis háttérbe szorul a nyúlhús, holott a nyúl a gazdaságban betöltött szerepe mellett az önellátásban is fontos funkciót tölthetne be – többek között ez is téma volt a Farmer-Expo pénteki nyúltenyésztési konferenciáján.

FM államtitkár: a fogyasztás növelése javíthatja a nyúltenyésztők helyzetét

18.08.2017 | Debrecen - Növelni kell a nyúlhús fogyasztását Magyarországon ahhoz, hogy stabilizálni lehessen a nyúltenyésztők helyzetét - jelentette ki a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken Debrecenben.

Gálaünnep kezdődött a Derecskei Gyümölcsösben

18.08.2017 | Derecske - Háromnapos gálaünnep kezdődött pénteken a Derecskei Gyümölcsösben abból az alkalomból, hogy ezen a hétvégén kerülnek kosárba az idei első érett Gála almák azokról az almafákról, amelyek elültetésében tavasszal ezer gyerek segített - jelezte az MTI-nek a helyszínen Szabó Imre, az almáskert tulajdonosa.

Homokozót a papának!

18.08.2017 | Néhány hónappal azt követően, hogy az élelmiszeripari nagyvállalkozó átadta az Amerikából nemrég hazatért fiának a családi vállalat cégvezetői feladatait, azzal kellett szembesülnie, hogy a gyerek szinte az összes kereskedelmi partnerükkel szerződést bontott, és egy pillanatig talán maga sem tudta, hogyan tovább. Petneházi Attila írása.

Energiát spórol(j)unk

18.08.2017 | Elkezdődik a gazdák értesítése a vidékfejlesztési program pályázati döntéseiről – mondta a Miniszterelnökség agrár-­vidékfejlesztésért felelős államtitkára úgy a Hajdúsági Expo, mint a Farmer Expo megnyitóján. Barak Beáta írása.
Betakarítás a dadai földeken

Betakarítás a dadai földeken

18.08.2017 | Tiszadada - A megtermelt javak többségét az önkormányzati konyha hasznosítja.
Jávor András: végveszélyben a juhágazat

Jávor András: végveszélyben a juhágazat

18.08.2017 | Debrecen - A régi-új elnök célja ismét versenyképessé tenni a juhtenyésztést.
Farmer Expo: Csenge a „papija” örökébe lép

Farmer Expo: Csenge a „papija” örökébe lép

18.08.2017 | Debrecen - A fiatal lány olyan feltűnő jelenség volt a tenyészjuhokat bemutató pavilonban, hogy eszünkbe nem jutott volna riportalanyként egy hatvanas éveiben járó férfiembert mikrofonvégre kapni. Csenge elárulta, hogy Erdélyből érkeztek, a nagypapáját kísérte el; vagy talán az őt…
Az Alföld szépségeit szeretnék megmutatni

Az Alföld szépségeit szeretnék megmutatni

17.08.2017 | Hajdú-Bihar - Konkrétumok még hiányoznak a támogatásokról, de fejlesztési elképzelések mindenhol vannak.

Agrárkamara: a nyerstej árak emelkedéséhez a termékpálya minden tagjának össze kell fognia

17.08.2017 | Budapest - A termékpálya minden résztvevőjének össze kell fognia a Magyarországon termelt nyerstej árának emelkedése érdekében, ebben a kérdésben egységes véleményt képviselnek a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) tagjai, így a felvásárlók, a termelők és kereskedők is - mondta Süle Katalin, a NAK elnökségi szóvivője az M1 aktuális csatornán csütörtökön.
Videó: A Debreceni Egyetem a Farmer Expón

Videó: A Debreceni Egyetem a Farmer Expón

17.08.2017 | Debrecen - Friss kutatási eredmények, szakmai háttér, saját nemesítésű vetőmagok, minőségi agrár- és gazdasági képzések – többek között ezt kínálja a 26. Farmer Expón a házigazda Debreceni Egyetem.
Kenyeret is szenteltek az expó első napján

Kenyeret is szenteltek az expó első napján

17.08.2017 | Debrecen - Az idei Farmer Expó majdnem 300 kiállítónak biztosít helyet 17 ezer négyzetméteren.

Fekete Palkó

17.08.2017 | Akinek nem inge, ne vegye magára! E pár sor, természetesen, nem egy létező, vagy kitalált Fekete Pálról, Palkóról szól, hanem arról, vajon hogy lehetne, lehet-e egyáltalán kifehéríteni a feketegazdaságot. (Jut eszembe, lehetne a cím akár Feketepalkó is, így egybe.) Györke László jegyzete.
Az aratásról...

Az aratásról...

17.08.2017 | Bagamér - Az aratás fogalma szó-szoros értelemben a minden napi kenyérkérdés megoldása. Mint ünnep, szoros összefüggésben június 29-e, Péter és Pál (apostolok) vértanúk eseményével. A növénytermesztés egyik legfontosabb állomása, betakarítás néven is ismeretes. Egyéb ünnep a nyári hónapokban nem szerepel.
Optimistán várják az almaszezont

Optimistán várják az almaszezont

17.08.2017 | Szabolcs-Szatmár-Bereg - A magyarok piaci helyzetét erősítheti, hogy a lengyel alma nem fogja elárasztani Európát és lenyomni az árakat.
Ötmilliárd a Diósgyőri várra. Pontosan mire?

Ötmilliárd a Diósgyőri várra. Pontosan mire?

17.08.2017 | Miskolc - A terveket szeptemberben ismerhetjük meg, tájékoztatta portálunkat az önkormányzat.
Elkészült az idei szőlőprognózis, biztatóak a terméskilátások…

Elkészült az idei szőlőprognózis, biztatóak a terméskilátások…

17.08.2017 | Budapest, Tokaj - A muskotályt már augusztus végén, szeptember elején szüretelhetik Tokaj-Hegyalján.
"Abszurdum, hogy takarmánybúzából csinálnak a pékek adalékanyaggal különböző minőségű kenyereket"

"Abszurdum, hogy takarmánybúzából csinálnak a pékek adalékanyaggal különböző minőségű kenyereket"

17.08.2017 | Hajdú-Bihar - Gabonater­mesz­tő gazdák a meghatározó ga­bonakereskedő cégeket okolják azért, hogy az étkezési minőségű és a takarmánybúza felvásárlási árában mázsánként csupán 200 forint a különbség, ezért mind több gazda dönt úgy, hogy nem kínlódik az étkezésivel. Egyikük még tovább ment, kijelentetve: abszurdum, hogy takarmánybúzából és adalék­anyagokból sütnek kenyeret a pékek, miközben remek termőtáj lennénk.
Hétszázmillió forint a lovas turizmusra

Hétszázmillió forint a lovas turizmusra

17.08.2017 | Harsány - Rendhagyó tájékoztatón vehettek részt kedden Harsányban a sajtó képviselői. Szabó Gergely polgármester, a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés tagja és Révész Máriusz, a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos hintón, Lóska János, a Magyar Lovas Turisztikai Szövetség elnöke és fia, Lóska Máté pedig lovaik hátán érkeztek.

Czibere: harmadik hónapja osztanak élelmiszercsomagot három megyében a rászorulóknak

16.08.2017 | Püspökladány - Harmadik hónapja osztanak élelmiszercsomagot a rászorulóknak Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program (RSZTOP) keretében - közölte a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár szerdán Püspökladányban.
"A bankok számoltak ide, számoltak oda, de a kölcsön nem akar elfogyni sehogy sem"

"A bankok számoltak ide, számoltak oda, de a kölcsön nem akar elfogyni sehogy sem"

16.08.2017 | Nyíregyháza - A természet törvényei felborulni látszanak, szélsőségek uralkodnak. Sajnos így van ez a mindennapi társadalmi, gazdasági életben is. A jó és a rossz kegyetlen harcot vív egymással, s a keresztény ember számára megmagyarázhatatlan, hogyan győzedelmeskedhet oly sokszor a rossz, a gonosz.
Iskolakezdés: Hogyan? Miből?

Iskolakezdés: Hogyan? Miből?

16.08.2017 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Minden második család csak nehezen, öt százalékuk pedig csak hitelből tudja kifizetni az iskolakezdést az Ökumenikus Segélyszervezet adatai szerint. Van, aki az ételen spórol, más a rezsin. Persze csak ha tud. 1

MNB: a devizahitelesek ezer milliárd forintot nyertek a forintosításon

16.08.2017 | Budapest - A devizahitelesek terhei ezer milliárd forinttal csökkentek a forintosítás által - mondta Palotai Dániel, a jegybank ügyvezető igazgatója szerdán az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.
A magyar tojással semmiképp sem foghatunk mellé

A magyar tojással semmiképp sem foghatunk mellé

16.08.2017 | Nyíregyháza - A hónap végéig fokozottan ellenőrzik a hazánkba érkező tojásokat és tojástermékeket.

Olcsóbb növény, drágább állat

16.08.2017 | Debrecen - Júniusban a mezőgazdasági termelői árak 2,5 százalékkal haladták meg az előző év azonos időszakát, ami a növényi termékek árának 3,1 százalékos csökkenéséből, illetve az élő állatok és állati termékek árának 13 százalékos növekedéséből tevődik össze.

Mire gyűjt a lakosság?

16.08.2017 | Debrecen - A tartalékolás mellett egyre többen tesznek félre utazásra, illetve lakás- és autóvásárlásra.

Akik „nem állták a sarat”

16.08.2017 | Debrecen - Újra növekedőben a cégtörlések, 11 ezer 348 cég szűnt meg 2017 második negyedévében.

A munkaerő költsége meredeken emelkedik

16.08.2017 | Debrecen - A jó fizikai munkás megszerzése és megtartása érdekében komolyan elharapódzó verseny folyik.

Bővülőben az autógumik piaca

16.08.2017 | Debrecen - Átlagosan 68 ezer forintot költött új nyári gumi vásárlására a magyar autós idén.

Nyugdíj mellett dolgoznának

16.08.2017 | Debrecen - A magyarok alig több mint harmada vonulna teljesen vissza a nyugdíjkorhatár elérése után.

Adóékben dobogón

16.08.2017 | Ha csak a számokat nézzük (hogy minden megkeresett 100 forintból csupán 51 forint 80 fillért visz haza a magyar munkavállaló), akkor érthető az arcokra kiülő őszinte döbbenet, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez egy régi történet, máig ható következményekkel. Petneházi Attila írása.
Mennyi marad a zsebünkben? Csak a fizetés 52 százaléka!

Mennyi marad a zsebünkben? Csak a fizetés 52 százaléka!

16.08.2017 | Debrecen - Az OECD adóék-rangsorában Magyarország a harmadik, Belgium és Németország után. Bár itthon a családosok terhei vitathatatlanul csökkennek, egy átlagos, család nélküli magyar munkavállaló a bérköltsége 48,2 százalékát kell, hogy kifizesse az államnak adóban, vagyis csupán a fizetése 51,8 százalékát viheti haza. Ezen belül az adóterhek nagyjából harmadát fizetik a dolgozók, kétharmadát pedig a munkáltatók. Ezekről a folyamatokról kérdeztük Bod Péter Ákost, a Budapesti Corvinus Egyetem professzorát, valamint Kovács Árpádot, a Költségvetési Tanács elnökét.
Szennyezett tojás - Nébih: Magyarországra is érkezett fipronillal szennyezett tojás és tojástermék

Szennyezett tojás - Nébih: Magyarországra is érkezett fipronillal szennyezett tojás és tojástermék

16.08.2017 | Budapest - Növényvédőszer hatóanyagával, fipronillal szennyezett tojást és tojásterméket találtak Magyarországon is a hatóságok, a termékekben az egészséget nem veszélyeztető mennyiségben volt szermaradék, így fogyasztásuk nem jelent egészségügyi kockázatot, ettől függetlenül elrendelték kivonásukat a forgalomból, illetve zárolásukat - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden.
Előző
123456  
 hirdetés
hirdet�s