Orbán Moszkvában: megbecsüljük a kapcsolatunkat Oroszországgal

Orbán Moszkvában: megbecsüljük a kapcsolatunkat Oroszországgal

1 órája | Moszkva - Magyarország megbecsüli Oroszországgal fennálló kapcsolatát, "mindketten a sikereink maximálásában vagyunk érdekeltek" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Moszkvában, a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott tárgyalás utáni közös sajtótájékoztatón.
Orbán Moszkvában - Putyin: a Török Áramlat folytatásának egyik ága Magyarországon haladhat keresztül

Orbán Moszkvában - Putyin: a Török Áramlat folytatásának egyik ága Magyarországon haladhat keresztül

1 órája | Moszkva - Magyarországon haladhat keresztül a Török Áramlat földgázvezeték folytatásának egyik szakasza - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök Orbán Viktor miniszterelnökkel közösen tartott keddi moszkvai sajtótájékoztatóján.

ITM: több mint ezermilliárd jut az innovatív ötletek felkarolására

1 perce Zalaegerszeg - Több mint ezermilliárd forintot költ a jelenlegi európai uniós költségvetési ciklusban Magyarország arra, hogy az innovatív, kreatív ötletekre vállalkozások épüljenek - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkára kedden Zalaegerszegen.

MÁV-Start: jelentős az érdeklődés az IC+ multifunkcionális kocsi iránt

37 perce Budapest - Óriási szakmai érdeklődés mutatkozik a MÁV-Start legújabb, saját fejlesztésű és gyártású IC+ multifunkcionális kocsija iránt a berlini InnoTrans nemzetközi közlekedési szakkiállításon - nyilatkozta Csépke András, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója kedden az MTI-nek.

Varga Mihály: biztonságos a magyarországi környezet a pénzintézetek számára

1 órája | Budapest - A gazdaság teljesítménye a bankok számára is kiszámítható hátteret teremt, ezért biztonságosan működhetnek Magyarországon - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter, miután tárgyalt Gian Maria Gros-Pietróval, az olaszországi Intesa Sanpaolo igazgatótanácsának elnökével.

KKM: egyre inkább hídfőállásnak tekintik Magyarországot a kínai cégek

1 órája | Zalaegerszeg - A kínai cégek egyre inkább európai hídfőállásnak tekintik Magyarországot - jelentette ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium külgazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkára kedden Zalaegerszegen.
Juhpusztulás: ellenőrzi a telepet a hatóság

Juhpusztulás: ellenőrzi a telepet a hatóság

2 órája | Görbeháza - A település határában lévő egyik állattartó telepen uralkodó áldatlan állapotokról kapott hírt szerkesztőségünk. Görbeházán hallottak az ott elpusztult állatokról, ám a legtöbben ennél többet nem akartak mondani.
Orbán Moszkvában: kiegyensúlyozott, kiszámítható a magyar-orosz kapcsolat

Orbán Moszkvában: kiegyensúlyozott, kiszámítható a magyar-orosz kapcsolat

1 órája | Moszkva - Kiegyensúlyozottnak és kiszámíthatónak nevezte a Magyarország és Oroszország közötti kapcsolatot Orbán Viktor miniszterelnök kedden Moszkvában a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel való tárgyalása előtt.
Felüljáró épül Debrecen nyugati határában

Felüljáró épül Debrecen nyugati határában

4 órája | Debrecen - Két óra alá csökkenhet a vasúti menetidő Debrecen és Budapest között 2021 után.

No para, jönnek még!

6 órája | A hátunk mögött lévő négyéves időszakban Debrecenbe már több mint 500 milliárd forint befektetés és hatezret meghaladó új munkahely érkezett egyebek mellett a Continental, a BMW, a Krones, a Thyssenkrupp, a Mercedes jóvoltából. Világcégek, világhírű termékek, világszínvonal – tekintélyt parancsoló lista, elismerésre méltó eredmény. És persze bízunk a folytatásban is. Kovács Zsolt írása.

KSH: nőtt a be- és kiutazások száma, valamint a költés is a második negyedévben

6 órája | Budapest - Nőtt a beutazások és a kiutazások száma is idén a második negyedévben. A külföldiek többnapos tartózkodása 18 százalékkal nőtt. A magyar kiutazók körében az egynapos utak adták az utazások kétharmadát, a költések negyedével emelkedtek. Az utasforgalom többlete 290 milliárd forint (915 millió euró) volt a második negyedévben, 14,1 százalékkal több az egy évvel korábbinál - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataiból.

Magyarország 27 szakmában 31 versenyzővel indul a szakmák Európa-bajnokságán

6 órája | Budapest - Magyarország 27 szakmában 31 versenyzővel indul a szeptember 26-28. között a Budapesti Vásárközpontban rendezendő szakmák Európa-bajnokságán, az EuroSkills versenyen - közölte Fekete Balázs a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) képviseletében az M1 aktuális csatorna műsorában kedden.
Napraforgó: átlagos szezon

Napraforgó: átlagos szezon

7 órája | Timár - Hajrájához érkezett az olajos növény betakarítása a megyében.

Szijjártó Moszkvában: nemzetgazdasági és nemzetbiztonsági érdek is az együttműködés Oroszországgal

8 órája | Moszkva - Az Oroszországgal való együttműködés nemzetgazdasági és nemzetbiztonsági érdeke is Magyarországnak - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Moszkvában a közmédiának.

Brexit - IMF: a brit gazdaság komoly árat fizetne a megállapodás nélküli kilépésért

21 órája | London - A Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerint komoly többletköltségekkel és növekedési áldozattal terhelné a brit gazdaságot, ha Nagy-Britanniának nem sikerülne megállapodásra jutnia az Európai Unióval a brit EU-tagság megszűnése utáni kereskedelmi kapcsolatok feltételrendszeréről.
A lovaknál a nyugat-nílusi láz elleni megelőző védekezésre hívja fel a figyelmet a Nébih

A lovaknál a nyugat-nílusi láz elleni megelőző védekezésre hívja fel a figyelmet a Nébih

22 órája | Budapest - A lovaknál a nyugat-nílusi láz elleni megelőző védekezés fontosságára hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), miután Magyarországon idén 64 állattartó telepen mutatták ki a fertőzést.
A GDP színe és fonákja

A GDP színe és fonákja

23 órája | Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A rádióban és a tv-ben a műsorvezetők és a riportalanyok nagyon szeretnek „dzsidipizni”, valamint az újságok és a hetilapok sem nagyon jelennek meg úgy, hogy legalább egy oldalukon ne lenne említés a GDP-ről.

A szakszervezeti konföderációk szorgalmazzák a béren kívüli juttatások megőrzését

23 órája | Budapest - A béren kívüli juttatások megőrzését szorgalmazzák a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma (VKF) és az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT) munkavállalói oldalát alkotó szakszervezeti konföderációk, ugyanakkor kétoldalú egyeztetéseket kezdeményeznek a munkáltatói szervezetekkel közös álláspont kialakítása és érvényesítése érdekében.
Letették a Continental elektronikai okosgyárának alapkövét Debrecenben

Letették a Continental elektronikai okosgyárának alapkövét Debrecenben

22 órája | Debrecen - A Continental ünnepélyesen letette az új debreceni gyárának alapkövét, mellyel a technológiai cég az autóipari elektronikai gyártási tevékenységét szándékozik bővíteni.

Elektromos autót gyárt Katar

1 napja | Doha - Japán fejlesztő cég közreműködésével elektromos autót készül gyártani 2023-tól Katar a Qatar Tribune lap hétfői beszámolója szerint.

Szijjártó Moszkvában: a magyar-orosz gazdasági együttműködés egyre több hasznot hoz

1 napja | Moszkva - Magyarország és Oroszország gazdasági együttműködése egyre több hasznot hoz a magyar gazdaságnak - nyilatkozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Moszkvában a közmédiának.
Orbán Viktor a Deutsche Telekom vezetőivel tárgyalt

Orbán Viktor a Deutsche Telekom vezetőivel tárgyalt

1 napja | Budapest - Orbán Viktor miniszterelnök hétfő reggel az Országházban fogadta Timotheus Höttgest, a Deutsche Telekom (DT) vezérigazgatóját, valamint Srini Gopalant, a cég Európáért felelős vezérigazgató-helyettesét és Rékasi Tibort, a Magyar Telekom vezérigazgatóját, akikkel a Magyarország digitális fejlődése terén elért közös eredményeket, valamint az elkövetkező időszak kilátásait és kihívásait tekintették át - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Minden eddiginél több magyar vendégre számít idén a horvát idegenforgalmi képviselet

16.09.2018 | Budapest - Szeptember végéig az idei 600 ezredik magyar vendég is megérkezhet Horvátországba, így megdőlhet a tavalyi 572 ezres rekord - mondta a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletvezetője az M1 aktuális csatorna esti műsorában vasárnap.
Az ingatlankiadás bevételéből adózni kell

Az ingatlankiadás bevételéből adózni kell

16.09.2018 | Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A legegyszerűbb, ha a bérlők átutalással fizetnek, mert az nyomon követhető.

Varga Mihály: a családi kedvezménynek köszönhetően átlagosan 262 ezer forint adót spóroltak a szülők tavaly

16.09.2018 | Budapest - Tavaly mintegy 288 milliárd forintot hagyott a kormány a családoknál, 23,5 milliárddal többet, mint 2016-ban. A családi kedvezménynek köszönhetően átlagosan 262 ezer forint adót spóroltak a szülők tavaly - tájékoztatta Varga Mihály pénzügyminiszter az MTI-t.
Tovább nőttek a lakásárak

Tovább nőttek a lakásárak

16.09.2018 | Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A szakemberek úgy vélik, idén nem törik meg az ingatlanár-növekedési tendencia.
Vendégfogadók Kárpátalján

Vendégfogadók Kárpátalján

15.09.2018 | Ungvár - Kárpátalján hosszú idő után tartottak ismét turisztikai képzést.

Nagy István: a termelők együttműködésére van szükség a mezőgazdaságban

15.09.2018 | Karancskeszi - A mezőgazdasági ágazatokat sújtó legnagyobb probléma, hogy különvált a termelés és a feldolgozás, és ezen a termelők együttműködésével lehet változtatni - mondta Nagy István agrárminiszter szombaton a Nógrád megyei Karancskesziben.

Elkezdődtek az Európai Mobilitási Hét programjai Budapesten

15.09.2018 | Budapest - Az Európai Mobilitási Hét részeként Családi hétvégét rendeznek a járműforgalom elől lezárt budapesti Andrássy úton, ahol a környezetbarát közlekedéshez kapcsolódó bemutatókkal, játékokkal, programokkal és ingyenes koncertekkel várják az érdeklődőket szombaton és vasárnap.
Hány havi átlagbér egy lakás az országban?

Hány havi átlagbér egy lakás az országban?

15.09.2018 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A legtöbb elemzés önmagában a lakásárakat szokta vizsgálni, de sokkal többet elmond azonban egy lakáspiacról az, ha az árak mellett az ott jellemző átlagjövedelmeket is nagyító alá kerülnek.

Két hét múlva módosulnak a hitelfelvételre vonatkozó jövedelemszabályok

15.09.2018 | Budapest - Októbertől szigorodnak az adósságfék szabályok, hatályba lép ugyanis a Magyar Nemzeti Bank (MNB) rendelete, amely a rövidebb kamatperiódusú jelzáloghiteleknél a mostaninál alacsonyabb eladósodottságot enged meg a jövedelem mértékéhez képest.
Stratégiai megállapodást írt alá a kormány a svájci Rehau vállalatcsoporttal

Stratégiai megállapodást írt alá a kormány a svájci Rehau vállalatcsoporttal

14.09.2018 | Újhartyán - Stratégiai megállapodást írt alá a kormány a svájci Rehau-Automotive vállalatcsoporttal, ennek keretében 7,1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a cég második gyártóüzemének létrehozásához - mondta a külgazdasági és külügyminiszter Újhartyánban, pénteken.

Matolcsy: a régiós együttműködések elmélyítése segíti a versenyképességet

14.09.2018 | Budapest - A visegrádi csoport országai az Európai Unió növekedési motorjává váltak, a fenntartható felzárkózáshoz megvannak a megfelelő alapok. A pénzügyi stabilitás megőrzése mellett most a versenyképességi tartalékokat kell aktivizálni, amihez a régiós együttműködések mélyítése is támogatást nyújt - hangsúlyozta Matolcsy György Krakkóban, a magyar és a lengyel jegybank által közösen szervezett konferencián.

Egymilliárd euró európai uniós pénzügyi támogatásról írtak alá megállapodást Kijevben

14.09.2018 | Kijev - Aláírták pénteken Kijevben azt a megállapodást, amely alapján az Európai Unió egymilliárd euró pénzügyi támogatást nyújt Ukrajnának.
Jelentés a borsodi ingatlanpiacról

Jelentés a borsodi ingatlanpiacról

14.09.2018 | A borsodi ingatlanpiac még az országos szintű bővülés ellenére is kedvező árakkal kecsegtet, biztos növekedésre csak a megyeszékhelyen számíthatunk az év hátralevő részében.

Borsodi kórházak energiarendszerét fejlesztik

14.09.2018 | Miskolc - Negyedmilliárd forintból a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban, valamint az intézmény két miskolci és egy mezőkövesdi tagkórházában korszerűsítik az energiaszolgáltatást - tájékoztatta az intézmény pénteken az MTI-t.

Mesterséges intelligenciával foglalkozó cégek együttműködését kezdeményezi a kormány

14.09.2018 | Sárvár - Mesterséges intelligenciával foglalkozó cégek, szervezetek együttműködését szorgalmazza a kormány.
Még mindig többet keresnek a férfiak

Még mindig többet keresnek a férfiak

14.09.2018 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az uniós tagállamok többségében mérséklődött a nők és férfiak keresete közötti különbség.
Bölcsődétől a közvilágításig

Bölcsődétől a közvilágításig

14.09.2018 | Csökmő - Korszerűbb, élhetőbb falu lesz a dél-bihari település.
Megismerik a határ két oldalát

Megismerik a határ két oldalát

14.09.2018 | Rév - Turistaútvonal létesül a Körösszegapáti határában található tanyavilág és az ott lévő tó körül, valamint kilátót is építenek.

Pogácsás Tibor: a közfoglalkoztatás is hozzájárult az álláskeresők számának csökkenéséhez

14.09.2018 | Budapest - Az álláskeresők száma Magyarországon 2010-ben még meghaladta az 580 ezret, mára azonban a kormány gazdaságélénkítő lépéseinek, többek között a közfoglalkoztatási program elindításának köszönhetően 251 ezerre csökkent, és a kormány arra törekszik, hogy számuk tovább mérséklődjön - mondta Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára a IV. Országos Közfoglalkoztatási Kiállítás és Vásár megnyitóján pénteken Budapesten.

Ismét akadálytalanul vihető magyar szarvasmarha és juh Törökországba

14.09.2018 | Budapest - Ismét akadálytalan a szarvasmarhák és juhok exportja Törökországba Magyarország egész területéről, miután a török hatóság feloldotta a kereskedelmet korlátozó intézkedését - közölte az MTI-vel az Agrárminisztérium pénteken.

Elemzők: meglepetést okozott az építőipar megugrása

14.09.2018 | Budapest - Meglepetést okozott az építőipar júliusi teljesítményének jelentős megugrása, az MTI-nek a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatairól nyilatkozó elemzők nem számítottak ilyen mértékű növekedésre.

Szakértő: a védjegy gazdasági hasznot hoz

14.09.2018 | Budapest - A védjegy tulajdonképpen pozitív reklám, amely vásárlásra hív fel, és akár 30-40 százalékkal is növelheti a forgalmát az, aki védjegyet tesz a termékére - mondta Kiss Károlyné, az Érték és Minőség Nagydíj pályázati titkárság ügyvezető igazgatója az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.
Autóipari szerszámgyár indult a miskolci Déli Ipari Parkban

Autóipari szerszámgyár indult a miskolci Déli Ipari Parkban

14.09.2018 | Miskolc - A járműipar számára készít berendezéseket a Spinto Hungária Kft. miskolci gyára.
Előző
123456