Nyárias jelleget öltött az időjárásunk

Nyárias jelleget öltött az időjárásunk

13 perce Debrecen - A szabadföldi munkák végzéséhez mondhatni ideális volt az elmúlt hét időjárása. Agrometeorológia a Debreceni Egyetem Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaságból.
Megugrott a nyaralók ára

Megugrott a nyaralók ára

31 perce Budapest - Nincs mostanság könnyű helyzetben az, aki szeretne hétvégi házat vásárolni.

Tankönyvek gyártása az Alföldi Nyomdában

23 perce Debrecen - A fejlesztés eredményeként még tovább javul a késztermék minősége.

Nébih: egy hét maradt a felügyeleti díj bevallására

2 órája | Budapest - Május 31-ig kell beadniuk az élelmiszerláncban szereplőknek a felügyeletidíj-bevallást - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szerdai közleményében.

Emelkedett az üzemanyagok ára

2 órája | Budapest - Emelte bruttó 2-2 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

A sztráda közelsége áldás és átok is lehet

5 órája | Hajdú-Bihar - Ami a befektetők szemében érték, az sok helyi kereskedő számára magát a végzetet jelentheti.

Manchesteri robbantás - A mobilszolgáltatók jóváírást adnak ügyfeleiknek

21 órája | Budapest - A manchesteri események miatt a Magyar Telekom és a Vodafone minden, Nagy-Britanniában roamingoló ügyfele bruttó legfeljebb 10 ezer forint jóváírást kap meghatározott időszakra, a Telenor pedig egyedi elbírálás alapján alkalmaz jóváírást - közölték a távközlési szolgáltatók az MTI-vel kedden.

Távközlési szolgáltatók: az 5G gyorsabb bevezetését teszi lehetővé a 700 megahertzes frekvencia

23 órája | Budapest - A jelenleginél lényegesen gyorsabb, másodpercenként gigabites adatátvitelre képes mobilhálózat kiépítését, ezáltal az 5G minél gyorsabb bevezetését teszi lehetővé a 700 megahertzes (MHz-es) frekvencia a távközlési szolgáltatók szerint, ugyanakkor a hasznosításához kedvező szabályozás is szükséges.

Adószakértő: a régióban Magyarországon a legmagasabb az áfa és legalacsonyabb a nyereségadó kulcsa

24 órája | Budapest - A kelet-közép-európai régió valamennyi országa a forgalmi és fogyasztási adókra helyezi a hangsúlyt, az általános forgalmi adó (áfa) Magyarországon a legmagasabb, ugyanakkor itt a legalacsonyabb a társasági nyereségadó - derült ki a Mazars nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat ötödik alkalommal megjelent Kelet-Közép-Európai Adókalauz 2017 (Mazars CEE TaxGuide 2017) című kiadványából.

Ausztriába csábítják a magyar vállalkozókat

24 órája | Debrecen - A magas társasági adó ellenére mégis befektetőbarát környezet vár a határon túl.
Jó hír után jöhet a felújítás Martonyiban

Jó hír után jöhet a felújítás Martonyiban

1 napja | Martonyi - Megtakarítást is jelent az energetikai modernizáció.
Várnak a sógorok: nyugati üzlet beindításához adtak tanácsot Miskolcon

Várnak a sógorok: nyugati üzlet beindításához adtak tanácsot Miskolcon

1 napja | Miskolc - Minden információt megkaptak az érdeklődők az ausztriai cég­alapításhoz.

Tállai András: 430 ezren módosítás nélkül elfogadták az adóbevallásukat

1 napja | Budapest - Több mint 430 ezren módosítás nélkül fogadták el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által készített szja-bevallás tervezetet - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára kedden az MTI-t.
Becsúszott néhány baki, de rendre leadták adóbevallásukat a miskolciak

Becsúszott néhány baki, de rendre leadták adóbevallásukat a miskolciak

1 napja | Miskolc - Volt, aki hétfőn dél­előtt kért csomagot az adóbevallásához.
Munkaszüneti napok 2018-ban

Munkaszüneti napok 2018-ban

1 napja | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A Magyar Közlönyben megjelent a nemzetgazdasági miniszteri rendelet a jövő évi munkarendről, így most kiderül hány szombati munkanapunk és hány pihenőnapunk lesz 2018-ban.

Törlik a cégjegyzékből

1 napja | Debrecen - Mire számíthat az a cégtulajdonos, aki határidőre elmulasztja a törzstőke emelését?

Matolcsy: az árfolyamgát programban részt vevő adósok 40 százalékának emelkedik a törlesztőrészlete

29 perce Budapest - Az árfolyamgát programban korábban részt vevő adósok 40 százalékánál 6-8 ezer forinttal emelkedik a havi törlesztőrészlet - derül ki a jegybank elnökének írásos válaszából, amely a parlament.hu oldalon olvasható.

Az energetikai hivatal 50 millió forintra bírságolta az Elműt

22.05.2017 | Budapest - A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 50 millió forintra bírságolta az Elműt a behajtási költségátalány jogsértő alkalmazása miatt.

Rákossy Balázs: 50 milliárd forint jut hajdú-bihari fejlesztésekre

22.05.2017 | Debrecen - Hajdú-Bihar megye települései 50 milliárd forintot használhatnak fel a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) forrásaiból, eddig 30 milliárd forint odaítéléséről született döntés - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára hétfőn Debrecenben sajtótájékoztatón.

NGM: csökkent a devizaadósság aránya január-áprilisban

22.05.2017 | Budapest - A központi költségvetés devizaadóssága április végéig 67,0 milliárd forinttal 6323,5 milliárd forintra növekedett az elmúlt év végéhez képest. A nettó devizakibocsátás 55,7 milliárd, a forint gyengülése 11,3 milliárd forinttal növelte az állományt. A devizaadósság részaránya az év végi 24,6 százalékról 24,2 százalékra csökkent a teljes adósságon belül - közölte az államháztartás első négyhavi helyzetéről hétfőn kiadott jelentésében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
Emelkedik az üzemanyagok ára

Emelkedik az üzemanyagok ára

22.05.2017 | Budapest - Emeli bruttó 2-2 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.
Szijjártó: innovációra van szükség a vetőmag ágazatban

Szijjártó: innovációra van szükség a vetőmag ágazatban

22.05.2017 | Budapest - A fenntartható mezőgazdasági termeléshez, a globális kihívások és a klímaváltozás hatásainak csökkentéséhez a vetőmagtermesztésben is nélkülözhetetlen innováció fontosságát hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Vetőmag Világkongresszus megnyitóján hétfőn Budapesten.
NGM: több mint 118 milliárd forint uniós forráshoz jut Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

NGM: több mint 118 milliárd forint uniós forráshoz jut Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

22.05.2017 | Nyíregyháza - Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe 118,9 milliárd forint uniós forrás érkezik a 2020-ig tartó fejlesztési ciklusban - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) regionális fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára hétfőn Nyíregyházán.

Kortalanul

22.05.2017 | Minden ágazatban szükség lenne a nyugdíjas munkaerőre – derül ki egy legutóbbi, vasárnap ismertetett piaci felmérésből. (A nyugdíjasok munkavállalását az állam is segítené különböző kedvezményekkel és közérdekű nyugdíjas-szövetkezetek létrehozása is tervben van.) A hír hallatán valószínűleg nem csak nekem, de sokaknak beugrik az a panasz, ami nagyjából a rendszerváltással egyidős: hogy 55, de tán már 50 év fölött sehova se kell az ember… Szőke Tímea jegyzete.
A diákok a nyelvtudást, a cégek inkább a lelkes hozzáállást értékelik

A diákok a nyelvtudást, a cégek inkább a lelkes hozzáállást értékelik

22.05.2017 | Budapest - A munkaadók szerint a cég hírneve, a diákok szerint a versenyképes fizetés a legvonzóbb tényező az ideális munkahely kiválasztásakor. Míg a diákok a nyelvtudást képzelik a leghangsúlyosabb elvárásnak a munkaadók részéről, a cégek inkább a lelkes hozzáállást értékelik a jelentkezők kiválasztásakor.

Hároméves csúcson a konjunktúra

22.05.2017 | Budapest - A cégek kirobbanó optimizmusa tizennyolc éve nem látott szintre repítette bizalmukat.

30 milliárd forint sorsáról már döntöttek

22.05.2017 | Nyíregyháza - Polgármesterek, civil, illetve egyházi szervezetek elégedett képviselői töltötték meg hétfőn a megyeháza Bessenyei termét, jó kedvük oka pedig érthető: pályázatuk nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon (TOP), így megvalósíthatják elképzeléseiket.
Tanulj egyetemi szintű képzéseken otthonról

Tanulj egyetemi szintű képzéseken otthonról

22.05.2017 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A jó pap holtig tanul, tartja a mondás, de napjainkban ez minden szakma esetében igaz. Azonban általánosan elmondható, hogy idő és pénz hiányában nehéz új tudásra szert tennünk.
NAV: a 2016. évi személyi jövedelemadó bevallást éjfélig lehet beadni

NAV: a 2016. évi személyi jövedelemadó bevallást éjfélig lehet beadni

22.05.2017 | Budapest - Hétfőn éjfélig kell leadni a 2016. évi személyi jövedelemadó (szja) bevallást - mondta Kis Péter András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adószakmai szóvivője hétfőn az M1 aktuális csatornán. A NAV arra is felhívta a figyelmet, hogy az szja 1+1 százalékáról is már csak hétfőn lehet rendelkezni.

Ilyen egy alvást vizsgáló startup

21.05.2017 | USA - Az Apple megerősíti a pozícióját az egészségügy területén.

Felmérés: minden ágazatban szükség lenne a nyugdíjas munkaerőre

21.05.2017 | Budapest - Minden ágazatban szükség lenne a nyugdíjas munkaerőre - derül ki abból a piaci felmérésből, amelyet a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (DiákÉSZ) készített megbízói körében és a DiákÉSZ elnöke ismertette az M1 aktuális csatornán vasárnap.
Oklevél a legjobbaknak

Oklevél a legjobbaknak

20.05.2017 | Nyíregyháza - Az elfogadott beszámoló szerint a kamara fegyelmezetten gazdálkodott 2016-ban.

FM-helyettes államtitkár: az állam több mint 4 milliárd forintot biztosít a nemzeti parkok működésére

20.05.2017 | Budapest - A kormány több mint 4 milliárd forint normatív támogatást biztosít az országban található 10 nemzeti park működéséhez, feladataik ellátásához, a lépésre azért volt szükség, mert az utóbbi években a nemzeti parkok egyre inkább arra voltak utalva, hogy gondoskodjanak saját bevételeikről - mondta Rácz András, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért felelős helyettes államtitkára a 27. Zöld Civil Országos Találkozó megnyitóján pénteken, Budapesten.

Varga Mihály: a béremelkedés minden ágazatot érintett

19.05.2017 | Budapest - Minden ágazatot érintett a béremelkedés, a turizmus, a mezőgazdaság, a pénzügyi és az állami szektor fizetései is egységesen nőttek, mindez részben a tavaly novemberben a szociális partnerekkel megkötött 6 éves bérmegállapodásnak, valamint a munkaerőhiánynak köszönhető, hiszen ez utóbbi miatt a munkaadóknak egyre jobban meg kell fizetniük a jól képzett munkaerőt - mondta Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter pénteken az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közölt adatokra reagálva.

A kárt szenvedett gazdákat több támogatás is segíti

19.05.2017 | Budapest - A kárt szenvedett gazdákat több, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) által kidolgozott támogatás is segíti - hívta fel a figyelmet a szaktárca pénteken közleményben.

Orbán: meg kell védeni a gazdaságpolitikát

19.05.2017 | Budapest - A jövő évi választáson meg kell védeni a béremelésekre és az alacsony adókra épülő gazdaságpolitikát, és ha ez sikerül, 2020 körül a magyar gazdasági növekedés elérheti az 5 százalék fölötti tartományt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

Agrárkamara: az új okos kártya megkönnyíti az ügyintézést

19.05.2017 | Budapest - Az agrárkamarai új okos kártya sok olyan információt tartalmaz, amely megkönnyíti és felgyorsítja az ügyintézést - mondta Süle Katalin, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szóvivője pénteken az M1 aktuális csatornán.

Vízminőség-javítás Hajdú-Biharban: visszasírják a régit

19.05.2017 | Hajdú-Bihar - A fogyasztót az nem vigasztalja, ha papíron egyébként a csapvíz minden előírásnak megfelel.
Jó vásárt csináltak Debrecenben

Jó vásárt csináltak Debrecenben

19.05.2017 | Debrecen - Ezúttal is nyereséggel zártak a debreceni tavaszi nagyvásár szervezői.
3,5 millió magyar él a létminimum alatt?

3,5 millió magyar él a létminimum alatt?

18.05.2017 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Minden harmadik magyar, három és fél millió ember a létminimum alatt él – ez derül ki abból a felmérésből, amely a szakszervezetek szövetségének megrendelésére készült. Az alapvető megélhetéshez tavaly 88.600 forintra volt szükség, miközben a minimálbér mindössze 74 ezer forint volt.
Lázár: 2030-ra jelentősen növekednie kell a gyermekszületések számának

Lázár: 2030-ra jelentősen növekednie kell a gyermekszületések számának

18.05.2017 | Budapest - 2030-ra jelentősen, akár 30 ezerrel is növekednie kell a Magyarországon évente született gyermekek számának a mostani 93 ezerről - ismertette a kormány célkitűzését Lázár János miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.
Önálló karon képeznék a villamosmérnököket Debrecenben

Önálló karon képeznék a villamosmérnököket Debrecenben

18.05.2017 | Debrecen - A szellemi és anyagi feltételek megteremtésében az államtitkár segítségét remélik.
Versenyeztek, telepítettek és közgyűlést tartottak a hajdú-bihari horgászok

Versenyeztek, telepítettek és közgyűlést tartottak a hajdú-bihari horgászok

18.05.2017 | Debrecen - Mozgalmas napokat élnek a megyei horgász szövetség tagjai.

Az Európai Bizottság 110 millió euróra büntette a Facebookot a WhatsApp felvásárlása miatt

18.05.2017 | Brüsszel - 110 millió eurós (34 milliárd forintos) pénzbírság megfizetésére ítélte az Európai Bizottság (EB) a Facebookot, arra hivatkozva, hogy az amerikai vállalat "félrevezető és téves információkat" közölt a Whatsapp üzenetküldő szolgáltató 2014-es felvásárlásakor - jelentette be a testület csütörtökön.

A MÁV a szlovén és horvát vasúttársasággal közösen indít hálókocsis vonatokat az Adriára

18.05.2017 | Budapest - A MÁV-Start Zrt. a szlovén és horvát vasúttársasággal közösen indít hálókocsis vonatokat az Adriára idén nyáron, a naponta induló járatok június második felétől közlekednek - közölte a MÁV-Start Zrt. csütörtökön az MTI-vel.
Előző
123456  
 hirdetés