A kis- és közepes vállalkozások helyzetbe hozása kulcskérdés Miskolcon

A kis- és közepes vállalkozások helyzetbe hozása kulcskérdés Miskolcon

5 órája | Miskolc - A gazdasági versenyképesség lehet a záloga a további fejlődésnek.
Huszonkétmillió készülhet

Huszonkétmillió készülhet

5 órája | Budapest - A szén-dioxid-semleges egyensúlyhoz vezető úton igen fontos mérföldkő az elektromos mobilitás bővítése.

ITM-államtitkár: a vállalkozói szemléletváltást ösztönzi a kormány stratégiatervezete

20 perce Budapest - A vállalkozóbarát szabályozási és adózási környezet megteremtése mellett a vállalkozói szemléletváltást ösztönzi a társadalmi egyeztetés alatt álló kis- és középvállalkozói (kkv) stratégiatervezet - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkára csütörtökön, a KKV Top 100 budapesti rendezvényén.

Április 18-ig lehet jelentkezni a Vidék Kaland Programra

4 órája | Budapest - Április 18-ig lehet jelentkezni a Vidék Kaland Programra, amelyre városi, nem mezőgazdász, ám az agrárium iránt érdeklődő fiatalok jelentkezését várják - jelentették be csütörtökön az Agrárminisztérium (AM) és a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (AGRYA) közös sajtótájékoztatóján Budapesten.

Intelligens élelmiszerlánc-biztonsági elemző rendszert épített ki a Nébih

6 órája | Budapest - Lezárta az Intelligens Élelmiszerlánc-biztonsági Elemző Rendszer (Intel) kifejlesztését a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a 3,805 milliárd forint értékű beruházás a Széchenyi 2020 programban, az EU vissza nem térítendő támogatásból valósult meg két év alatt.
Szijjártó: Magyarország gázellátása a jövő évre is biztosított

Szijjártó: Magyarország gázellátása a jövő évre is biztosított

6 órája | Moszkva - Magyarország jövő évi gázellátása akkor is biztosított, ha Moszkva és Kijev között nem születik az év végéig új, gáztranzitról szóló megállapodás, a Gazprommal emellett megindult a hosszú távú hazai ellátás biztonságához szükséges tervezés és együttműködés is - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek, miután csütörtökön Moszkvában megbeszélést folytatott Alekszej Millerrel, a Gazprom vezérigazgatójával.
Videó: Régészeti munkálatok a BMW leendő beruházásának területén

Videó: Régészeti munkálatok a BMW leendő beruházásának területén

7 órája | Debrecen - A BMW Group zöldmezős beruházásának helyt adó Debreceni Észak-Nyugati Gazdasági Övezet területén a Déri Múzeum – mint területileg illetékes múzeum – végzi a beruházás előkészítéséhez kapcsolódó régészeti feladatellátást.

Uniós főtanácsnok: nem sért uniós jogot az adós ellen indítható végrehajtás

9 órája | Brüsszel/Luxembourg - Nem ütközik uniós jogba a magyarországi fogyasztói hitelszerződéseknek az a kikötése, amely szerint az adós tartozásának összegét a pénzintézet egyoldalú nyilatkozata állapítja meg, és erről olyan közjegyzői okirat állíttatható ki, amellyel az adóssal szemben végrehajtási eljárás indítható - ismertette az uniós főtanácsnok indítványát az Európai Unió luxembourgi székhelyű bírósága csütörtökön.
Egyesül az Extreme Digital és az eMAG

Egyesül az Extreme Digital és az eMAG

9 órája | Budapest - Egyesül a magyar Extreme Digital Zrt. és a dél-afrikai Naspers csoporthoz tartozó eMAG magyarországi leányvállalata, amivel a közép-európai régió egyik meghatározó e-kiskereskedelmi vállalata jön létre budapesti központtal - közölte az Extreme Digital az MTI-vel csütörtökön.

Guller: a kormány napirendre veszi a szállásáfa-csökkentést az új adatszolgáltatás sikeres bevezetése esetén

1 napja | Budapest - A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) rendszerének sikeres bevezetése esetén a kormány napirendre veszi a szállodaszövetség által szorgalmazott áfacsökkentést a szálláshely-szolgáltatásban - mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a szállodaszövetség közgyűlését megnyitó beszédében szerdán Budapesten.

Illegális bevándorlás - Szijjártó: növelni kell Jordánia európai uniós támogatását

1 napja | Budapest, Ammán - Növelni kell a Jordániának juttatott európai uniós támogatások mértékét a menekültügyi kérdés kezelése érdekében - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ammáni sajtótájékoztatóján szerdán.

Javul a magyar háztartások fizetőképessége az Intrum új indexe szerint

1 napja | Budapest - Az Intrum fizetőképességi index (IFI) szerint 2010 óta tavaly volt a legmagasabb a háztartások fizetőképessége, és a tendenciát tekintve további javulás várható. Az új mutatót, amely az Intrum Justitia Zrt. és a GKI Gazdaságkutató Zrt. közös munkája, szerdán ismertették a sajtóval.
Adóhatósági kormánytisztviselőket gyanúsítanak vesztegetéssel Debrecenben

Adóhatósági kormánytisztviselőket gyanúsítanak vesztegetéssel Debrecenben

1 napja | Debrecen - Előnyért, hivatali helyzetével egyébként visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt hallgatott ki gyanúsítottként két kormánytisztviselőt és négy vállalkozót a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán az MTI-vel.

Foglalkoztatási szolgálat: 4,9 százalékkal csökkent az álláskeresők száma februárban

1 napja | Budapest - A nyilvántartott álláskeresők száma 4,9 százalékkal csökkent Magyarországon egy év alatt, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában a februári zárónapon 265 500 álláskereső szerepelt, több mint 13 ezerrel kevesebb, mint egy éve.
Érdekképviselet a versenyképességért

Érdekképviselet a versenyképességért

1 napja | Miskolc - Ádám Imre: „Mindannyiunk érdeke a helyi vállalkozások megerősödése, fejlődése.”

MEKH: a fűtési főszezon után is bőségesen maradt földgáz a tárolókban

1 napja | Budapest - Az idei tél átlaghőmérséklete 1,8 Celsius fok volt, a tárolókban 1,7 milliárd köbméter földgáz maradt, ami extrém hideg esetén is elég lenne a valódi tavasz érkezéséig - ismertette Scherer Zsolt, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szóvivője szerdán az M1 aktuális csatornán.
Zsebbe vágó dolog új építésű lakáshoz jutni

Zsebbe vágó dolog új építésű lakáshoz jutni

1 napja | Debrecen - A jó paraméterekkel bíró társasházi lakások gyorsan gazdára találnak.

A madárinfluenza megbetegedések megelőzésének fontosságára figyelmeztet a Nébih

1 napja | Budapest - A baromfitelepek járványvédelmi zártságának biztosítása kiemelten fontos az újabb madárinfluenza járvány megelőzése érdekében Magyarországon - hívta fel az állattartók figyelmét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán az MTI-nek küldött közleményében.

Csökkent a gázolaj ára

20.03.2019 | Budapest - A Mol bruttó 3 forinttal csökkentette szerdán a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát, a benzin ára nem változott.
Fizetésemelést kapnak a gyógyszergyárban

Fizetésemelést kapnak a gyógyszergyárban

20.03.2019 | Debrecen - Nem lesz sztrájk a Teva debreceni üzemében, miután a szakszervezet megegyezett a munkáltatóval.
Megőrzik, amit eddig elértek

Megőrzik, amit eddig elértek

19.03.2019 | Tépe - Folyamatosan csökken a közmunkások száma, ma már főleg nők dolgoznak.

Történelmi visszatekintő a falu központjában

19.03.2019 | Folyás - A Kossuth utca egy részét, közel fél hektár nagyságú területen a falu múltját bemutató emlékparkká alakítja át a település önkormányzata még ebben az évben – tájékoztatta a Naplót Magyar Sándor polgármester.
NAV: már nem kérhetők postán az adóbevallási tervezetek

NAV: már nem kérhetők postán az adóbevallási tervezetek

19.03.2019 | Budapest - Már nem kérhetők postán az adóbevallási tervezetek, éjfélkor ugyanis lejárt a határidő - mondta Kiss Péter András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adószakmai szóvivője az M1 aktuális csatornán kedden.

Korszerű orvosi rendelő épül Folyáson

19.03.2019 | Folyás - Év végére elkészülhet a kisfalu új orvosi rendelője. A 36 millió forintba kerülő beruházás költségét még tavaly nyerte a folyási önkormányzat, a munkálatok ebben az évben zajlanak.
Több épület is olcsóbban fűthető Tépén

Több épület is olcsóbban fűthető Tépén

19.03.2019 | Tépe - Az iskola, az orvosi rendelő és a szolgálati lakás energetikai korszerűsítése fejeződik be hamarosan. Az intézmények fűtésrendszerét 25-30 éve újították fel utoljára.
Jó ötlet volt az EDC létrehozása

Jó ötlet volt az EDC létrehozása

20.03.2019 | Debrecen - A debreceni BMW autógyár megnyitása után a bérek emelkedésével számolnak a helyi vállalkozók.
Szijjártó: az izraeli cégek hozzájárulnak a magyar gazdasági dimenzióváltásához

Szijjártó: az izraeli cégek hozzájárulnak a magyar gazdasági dimenzióváltásához

19.03.2019 | Budapest/Tel-Aviv - Magyarország és Izrael gazdasági, kereskedelmi és befektetési kapcsolatai dinamikusan bővülnek, és az izraeli vállalatokkal folytatott együttműködés nagy segítséget jelent a magyar gazdaság dimenzióváltásához - mondta el az MTI-nek Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter telefonon Izraelből.
Az amerikai törvényhozókkal tárgyalt Orbán Viktor

Az amerikai törvényhozókkal tárgyalt Orbán Viktor

19.03.2019 | Budapest - A kétoldalú biztonságpolitikai és gazdasági együttműködés aktuális kérdéseiről, illetve Magyarország és a közép-európai térség energiaellátásáról is tárgyalt kedden Orbán Viktor miniszterelnök az Egyesült Államok kongresszusának Budapestre látogató, négy szenátorból és két kongresszusi képviselőből álló kétpárti delegációjával - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Gémosz: akár tízezerrel is több autó fogyhat a nagycsaládosok autótámogatásának köszönhetően

19.03.2019 | Budapest - Akár tízezerrel is több autó fogyhat a nagycsaládosok autótámogatásának köszönhetően 2019-ben - mondta Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének (Gémosz) elnöke az M1 aktuális csatornán kedden.
Adathalászat: több lett a támadások száma

Adathalászat: több lett a támadások száma

19.03.2019 | Budapest - A Kaspersky Lab adathalász-ellenes rendszere 2018-ban több mint 482 millió alkalommal akadályozta meg csaló weboldalak felkeresését, ami közel duplája a 2017-es számnak, amikor 236 millió ilyen kísérletet blokkolt a rendszer.
Építőipari munkaerőhiány: megoldatlan problémák

Építőipari munkaerőhiány: megoldatlan problémák

19.03.2019 | Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Jobb munkakörülmények, a szakmunka megbecsülése és gyakorlati oktatás a kulcs.

Varga Mihály: újabb 5 milliárd forint támogatás a kis- és középvállalkozások munkahelyteremtésére

19.03.2019 | Budapest - Ötmilliárd forintból ismét pályázatot hirdet a Pénzügyminisztérium a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására - jelentette be Varga Mihály az MTI-nek. A pénzügyminiszter elmondta, a keddtől induló pályázat révén 250 vállalkozásnál mintegy 1500 új munkahely jöhet létre Magyarországon.

Újpesten kezdte meg működését Magyarország első kézműves ginfőzdéje

19.03.2019 | Budapest - Újpesten, az Első Magyar Gin Manufaktúra Zrt. mintegy 75 millió forintos saját beruházásával megkezdte működését Magyarország első olyan szeszfőzdéje, mely kisipari technológiával, kizárólag gin előállítására szakosodott. A főzde fő terméke az Opera Gin Budapest.

Meghalt Alan Krueger, Barack Obama volt amerikai elnök gazdasági főtanácsadója

19.03.2019 | Washington - Elhunyt Alan Krueger közgazdász, a Princeton egyetem professzora, Barack Obama volt elnök gazdasági főtanácsadója - közölte hétfőn munkahelye, a Princeton Egyetem. A családja által közzétett külön nyilatkozat szerint Krueger a hét végén saját kezével vetett véget életének.
Az ország legjobbjai számvitelben a Debreceni Egyetem hallgatói

Az ország legjobbjai számvitelben a Debreceni Egyetem hallgatói

18.03.2019 | Debrecen - A Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának csapata nyerte az idei Bosnyák János Nemzeti Emlékversenyt. A díjátadón Varga Mihály pénzügyminiszter hangsúlyozta: világszínvonalú a hazai számvitelképzés - áll a Debreceni Egyetem közleményében.
Csökken a gázolaj ára

Csökken a gázolaj ára

18.03.2019 | Budapest - A Mol bruttó 3 forinttal csökkenti szerdán a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát, a benzin ára nem változik - értesült az MTI piaci forrásokból.
Fogyasztók világnapja

Fogyasztók világnapja

18.03.2019 | Nyíregyháza - John F. Kennedy amerikai elnök 1962. március 15-én fogalmazta meg nyilvánosan a fogyasztói jogokat.

Nőtt a betöltetlen munkahelyek száma az EU-ban

18.03.2019 | Budapest - Mind az Európai Unió egészében, mind az euróövezetben nőtt a betöltetlen munkahelyek aránya a múlt év negyedik negyedében - mutatják az Eurostat adatai.
Most érdemes eladni a házat

Most érdemes eladni a házat

17.03.2019 | Budapest - Országos szinten a legtöbb családi házat a megyei jogú városokban értékesítik.

Meglendíti az autópiacot a nagycsaládosok autótámogatása

16.03.2019 | Budapest - Az új autók piaca több ezer darabbal bővülhet már az idén a magyarországi autókereskedők várakozásai szerint a nagycsaládosok autóvásárlását támogató kormányzati program hatására.

Brexit - Takács Szabolcs: a magyar, a brit és a skót kormány is elkötelezett az állampolgári jogok garantálásáért

15.03.2019 | Budapest, Edinburgh - A brit, a skót és a magyar kormány részéről is teljes a nyitottság az állampolgári jogok garantálása tekintetében - mondta a Miniszterelnökség európai uniós politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkára pénteken az MTI-nek.
Közbeszerzésből is jól áll Debrecen

Közbeszerzésből is jól áll Debrecen

14.03.2019 | Debrecen - Idén legalább 100 milliárd forintot fordít fejlesztésekre a cívisváros helyhatósága.
Varga Mihály: a kormány a számviteli képzés fejlesztésével is segíti a vállalkozásokat

Varga Mihály: a kormány a számviteli képzés fejlesztésével is segíti a vállalkozásokat

14.03.2019 | Budapest - A kormány az adócsökkentések mellett a könyvelői szakma és a számviteli képzés folyamatos fejlesztésével is segíti a vállalkozásokat - mondta Varga Mihály csütörtökön a Budapesti Corvinus Egyetemen tartott Bosnyák János Nemzeti Emlékverseny eredményhirdetésén, melyet a Debreceni Egyetem csapata nyert meg.

Elindult a tavaszi sertéshúsfogyasztás-ösztönző kampány

14.03.2019 | Budapest - Elindult a tavaszi sertéshúsfogyasztás-ösztönző kampány, amelyet az agrártárca a sertéshús marketingjére szánt 440 millió forintos keretből támogat - mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért felelős államtitkára csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.
Március 15. - Matolcsy György a Debreceni Egyetem díszdoktora lett

Március 15. - Matolcsy György a Debreceni Egyetem díszdoktora lett

14.03.2019 | Debrecen - Matolcsy György a Debreceni Egyetem (DE) díszdoktora lett, a jegybankelnök csütörtökön az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 171. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi egyetemi szenátusi ülésen vette át a doctor honoris causa kitüntetést.
Előző
123456