Röplabda Közép-európai Liga – Csak két magyar csapat indul az új idényben

Akt.:
A bajnoki és Magyar Kupa-címvédő Vegyész RC Kazincbarcika is indul a KEL-ben
A bajnoki és Magyar Kupa-címvédő Vegyész RC Kazincbarcika is indul a KEL-ben - © Fotó: ÉM-archívum
Budapest – A korábbiakhoz képest kevesebb, mindössze két magyar csapat indul a röplabdázók Közép-európai Ligájának új szezonjában.

A férfiaknál a bajnoki és Magyar Kupa-címvédő Vegyész RC Kazincbarcika, míg a női mezőnyben az elmúlt két kiírás győztese, illetve magyar bajnok Békéscsabai RSE méreti meg magát a 2018-19-es szezonban.

Az előző idényekben indulók közül a férfiak között bajnoki ezüstérmes Fino Kaposvár SE, valamint a nőknél kupagyőztes Fatum Nyíregyháza, továbbá a Vasas Óbuda tavasszal, valamint nyáron jelezte a magyar szövetségnek, hogy szakmai szempontokat mérlegelve úgy döntött, a magyar sorozatok mellett csak az európai szövetség (CEV) megméretéseire – CEV Kupa, Challenge Kupa – koncentrál.

A magyar klubok számára a Kazincbarcika szeptember 30-i, zágrábi összecsapásával indul a KEL-idény. A hatcsapatos férfimezőnyben két, a hét együttest felvonultató nőiben egy kör alapján alakul ki a márciusi négyes döntő mezőnye.


A Közép-európai Liga 2018-2019-es mezőnye:

férfiak:

ACH Volley Ljubljana (szlovén), Calcit Volley Kamnik (szlovén), Mladost Zagreb (horvát), SK Posojilnica Aich/Dob (osztrák), Union Raiffeisen Walderviertel (osztrák), Vegyész RC Kazincbarcika

nők:

Békéscsabai RSE, Calcit Volley Kamnik (szlovén), Mladost Zagreb (horvát), Nova KBM Branik Maribor (szlovén), Slávia EU Bratislava (szlovák), Strabag VC Bratislava (szlovák), VK UP Olomouc (cseh)

-MTI-További hírek a Sport kategóriából