Rendőrökre támadtak Miskolcon

Akt.:
A tárgyaláson
A tárgyaláson - © Fotó: ÉM
Miskolc – A bíróságnak kellett eldöntenie, büntetendő-e a rendőrt rángatni, lökdösni.

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette volt a vád abban a perben, amelyben a dr. Rejtő Eszter vezette bírói tanács hozott ítéletet a Miskolci Törvényszéken a napokban. A születésnapozó család hangoskodott és agresszív volt, így „rendőrt hívtak rájuk”, azonban a rendőri intézkedésnek ellenálltak, majd a rendőrökre támadtak, segítséggel fékezték meg őket.

Pohár, majd kenyértörés

Az eset még tavaly februárban történt, a helyszíne pedig egy Árpád utcai söröző volt Miskolcon. Késő este már csak két vendég tartózkodott ott a pultos és az üzletvezető mellett, amikor betért a háromtagú társaság: egy fiatalember, az édesanyja, és az anyuka élettársa. Rendeltek, iszogattak, majd a fiú eltört egy poharat. Itt kissé homályos az események alakulása, a sörözőiek szerint a társaság kötekedni kezdett, amiért rájuk szóltak, hogy csendesebben vigadjanak, míg a család azt állítja, hogy „beszólásokat kaptak”, melyben etnikai hovatartozást firtató megjegyzések is voltak. A pultos közölte, hogy zárnának, távozzanak, de erre nem voltak hajlandóak.
A vitatkozásnak a rendőrök megjelenése hivatott volna végett vetni, akiket az üzletvezető értesített, a fiatalember azonban ellenállt a rendőri intézkedésnek, ezért ellene testi kényszert alkalmaztak. Ekkor lépett színre fia védelmében az anya, aki megpróbálta megakadályozni, hogy a fiát megbilincseljék. Ezért a rendőrök ellene is kénytelenek voltak testi kényszerrel fellépni, amit viszont már az élettárs nem hagyott annyiban, és az egyik rendőrnek ugrott, a karját rángatva, így próbálva kiszabadítani a párját.

Vicces is lehetne, de nem

A két rendőr és a háromtagú család összekapaszkodott dulakodása akár egy burleszkbe is beleillett volna, de tekintettel, hogy rendőröket rángattak és tépték szét a zubbonyukat mégsem volt annyira vicces. A helyzetet a két másik vendég oldotta meg, akik látva a rendőrök szorult helyzetét – ahogy ők nyilatkozták – földre vitték az élettársat, amely után már a család többi tagja is felhagyott a támadással, illetve az ellenállással, így mind­annyiukat megbilincselték. A törvényszék végül mindhárom vádlottat bűnösnek mondta ki, és 2-2 év börtönre ítélte, két év próbaidőre felfüggesztve a büntetést.

Mivel a fiatalember ismeretlen helyen tartózkodik és a tárgyaláson sem jelent meg, őt hirdetmény útján értesítik. Így az ítélet nem jogerős.

Horváth Imre


Hárman verték a rendőröket Miskolcon
Miskolc - Hárman támadtak rá két rendőrre Diósgyőrben. Ordibáltak velük és megrángatták az egyenruhájukat. A támadó két társával már eleve részegen érkezett a sörözőbe, ahol összeszólalkoztak a pincérnővel. A tulajdonos hívta ki a rendőröket, ekkor támadták meg őket. A vendégek segítettek az egy...

Illusztráció - Rendőrökre támadt egy család egy miskolci kocsmában
Miskolc - A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt folytat nyomozást két férfival és egy nővel szemben, akik az elmúlt héten szombaton hajnalban, jogszerűen intézkedő rendőrökre támadtak egy miskolci kocsmában - közölte a vádhatósá...