Novemberre lesz majd kész az új körforgalom Sajószentpéteren

Felvételünk az építkezésen készült
Felvételünk az építkezésen készült - © Fotó: Ádám János
Sajószentpéter – A közműkiváltások után az új útalapot építik a kereszteződésben.

Éppen egy hónappal ezelőtt kezdődött meg az új körforgalom építése Sajószentpéteren a 26-os és 27-es főutak keresztezésében. A kivitelező azóta folyamatosan dolgozik a területen, ahol már körvonalazódik a körforgalom.

A munkához forgalomkorlátozásra is szükség volt, emiatt a közútkezelő tapasztalatai szerint folyamatos torlódás tapasztalható. Mint írják, ­Sajószentpéteren az építkezést megelőzően lassú is volt a reggeli és délutáni csúcs­időszakokban a közúti közlekedés, ami a korlátozás miatt fokozódott.

– Reggel Kazincbarcika felől, délután Miskolc felől, napközben mondhatni véletlenszerűen alakulnak ki torlódások. Detektoros jelzőlámpát telepítettünk, ami nagyobb forgalmi terhelés esetén az adott oldal zöld idejét duplájára, azaz százhúsz másodpercre növeli. A tapasztalatok szerint a fegyelmezetlen, már pirosba behajtó járművek okoznak leginkább torlódásokat – sorolta Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője.

Be nem tervezett

A kivitelezés első üteme eredetileg augusztus végén zárult volna, viszont a közműkiváltások során egy be nem tervezett ivóvíznyomócsövet is cserélni kellett, ami egy hétig akadályozta az útépítést.

– Most épül még a déli oldal pályaszerkezete, így a forgalom csak szeptember 17-én kerülhet át ide, ekkor kezdődhet az északi oldal kivitelezése, de még így is elkészül a körforgalom az eredeti határ­időre, vagyis október 30-ára – mondta a szóvivő.

ÉM-TÁ


Már épül a körforgalom Sajószentpéteren félpályás útlezárással
Sajószentpéter - Az előkészítő munkák után a konkrét építkezés is elindult a főutak csomópontjában: jelzőlámpás forgalomkorlátozást vezettek be Sajószentpéteren. Többször írtunk már róla, hogy új körforgalom épül a közlekedés megkönnyítése és gyorsítása érdekében Sajószentpéteren a 26-os és a 27-...

Változnak a terelőtáblák
Sajószentpéter - Várhatóan csütörtöktől terelik a forgalmat a 26-27-es főutak csomópontjában. Ahogy arról korábban beszámoltunk, Sajószentpéteren a két forgalmas főút keresztezésében új körforgalmat építenek. Az előkészítő munkákat követően, hétvégétől elindulnak a közműkiváltások és a bontási mu...

Egyelőre az előkészítő munka folyik a forgalmas kereszteződésben
Sajószentpéter - Forgalomkorlátozás még nincs, de már dolgoznak az új sajószentpéteri körforgalom kialakításán. Jövő héten kezdődnek a komolyabb bontási munkák a Sajószentpéteren épülő új körforgalomnál. Előkészítő munkálatokkal vette kezdetét szerdán a 26-os és 27-es főutak keresztezésében, S...