Négy év börtön a szerencsi rendőrökre bozótvágóval támadónak

Akt.:
Négy év börtön a szerencsi rendőrökre bozótvágóval támadónak
© Fotó: police.hu
Szerencs – Azt mondta a rendőröknek: „távozzanak, egyébként nem mennek el élve…”

Augusztus 8-án állították a Szerencsi Járásbíróság elé azt a vádlottat, aki bozótvágó késsel támadt az intézkedő rendőrökre Megyaszón.A bíróság az első tárgyaláson ítéletet hozott, a vádlottat 4 év börtönbüntetésre ítélte.

Előkapta a macsétát

A megállapított tények szerint a Szerencsi Rendőrkapitányság járőrei július 25-én délelőtt a vádlott élettársával szemben, a kutyatartás szabályainak megszegése miatt intézkedtek, amikor az ittas állapotban lévő vádlott felszólította a rendőröket, hogy „távozzanak, egyébként nem mennek el élve”. A járőrök az intézkedést tovább folytatták, mire a vádlott egy 42 centiméter pengehosszúságú bozótvágó kést vett magához és azt a magasba emelve, gyors léptekkel az egyik rendőr felé indult, miközben azzal fenyegette, hogy levágja a fejét. A sértett rendőr gumibottal a vádlott kést tartó kezére ütött, a vádlott a kést elejtette, de szándékával nem hagyott fel, ökölbe szorított kézzel támadt ismét a rendőrre. A járőrök a vádlottat megbilincselték, a szolgálati gépkocsiba ültették, ahol a vádlott tovább fenyegette a sértettet, valamint többször kutyának nevezte és egyéb becsületsértő kifejezésekkel illette őt.

A törvényszéken folytatódik

A bíróság a vádlottat hivatalos személy elleni erőszak és becsületsértés miatt 4 év börtönbüntetésre ítélte és fenntartotta előzetes letartóztatását. Enyhítő körülmény volt, hogy a vádlott büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerte. Az ítélet nem jogerős, azt az ügyész tudomásul vette, a vádlott és a védő enyhítés érdekében fellebbezett. A büntetőper a Miskolci Törvényszéken folytatódik.

ÉM-SZB