Nagytakarítás a történelmi Avason: a Borangolásra kész

Akt.:
Ígérik, lenyírják a füvet a rendezvényig
Ígérik, lenyírják a füvet a rendezvényig - © Fotó: Ádám János
Miskolc – A Borangolás előtt kitakarítják a történelmi Avast.

Hetedik alkalommal rendezik meg idén május 17–19 között az Avasi Borangolást. A népszerű gasztronómiai és kulturális eseményre évről évre rengetegen látogatnak el. A programnak a fejlesztés előtt álló történelmi Avas ad otthont, melynek takarításával kapcsolatban több észrevétel is érkezett szerkesztőségünkbe, ezért megnéztük, hogyan is áll a terület most. Úgy tapasztaltuk, az elmúlt évekhez képest kevesebb volt a szemét, de eldobott üvegeket, zacskókat láttunk éppúgy, mint szétbuherált tévék és egyéb háztartási eszközök maradványait.

borut-11-aj

A növényzet rendbetétele is várat még magára. Bár az látszott, hogy a város felé néző domboldalon már nyírták idén a füvet, a sétányok mellett viszont térdig érő gyom fogadta a látogatókat.

Takarítanak még

A tapasztaltakkal kapcsolatban megkerestük a Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület kapcsolattartóját is (ez a szervezet rendezi a Borangolást). Tihanyi Bernadett lapunknak azt mondta, a rendezvényt megelőző napokban a programot támogató önkormányzat elvégezteti a szükséges munkákat.

borut-05-aj

– A megállapodás szerint az Avasi Borangolást megelőző héten nyírja le a Városgazda a füvet, gazt, illetve ekkor kezdik el az Avasi kilátóhoz vezető útszakasz por- és sártalanítását, valamint a nagytakarítást is elvégzik – részletezte.

ÉM-TÁ

borut-19-aj


A Borangolást is rendeztek az utóbbi években a történelmi Avason
Miskolc - Több projekt együttes megvalósításának eredményeként újul meg a városrész. Még mindig nem tudjuk, hogy pontosan mikor és mi épül a történelmi Avason. Annyit biztosan tudunk, hogy 2016 novemberében a fejlesztés másfél milliárd forintos támogatásáról döntött a kormány. A napokban érdeklőd...