Már épül a körforgalom Sajószentpéteren félpályás útlezárással

Akt.:
Már épül a körforgalom Sajószentpéteren félpályás útlezárással
Már épül a körforgalom Sajószentpéteren félpályás útlezárással - © Fotó: Bujdos Tibor
Sajószentpéter – Az előkészítő munkák után a konkrét építkezés is elindult a főutak csomópontjában: jelzőlámpás forgalomkorlátozást vezettek be Sajószentpéteren.

Többször írtunk már róla, hogy új körforgalom épül a közlekedés megkönnyítése és gyorsítása érdekében Sajószentpéteren a 26-os és a 27-es út találkozási csomópontjába. Az előkészítő munkákat követően a napokban már elindultak a helyszínen a közműkiváltások majd a pénteki forgalomkorlátozás után a bontási munkák is, melyhez már szükséges volt az út részleges lezárása.

jorforglalom-epites-sajoszentpeteren16-st

A Magyar Közút Nonprofit Kft. már korábban jelezte, hogy a forgalomterelés kiépítése miatt félpályás útzárra és jelzőlápmás irányításra számíthatnak az arra közlekedők, melyre még csütörtökön késő délután sor is került, így pénteken már az új forgalmi helyzet fogadta az arra közlekedőket. Az útfejlesztésre nagy szükség van, hiszen két egyenrangú út találkozik, és mindkettőn hatalmas a forgalom.

jorforglalom-epites-sajoszentpeteren01-st

A beruházástól azt várják, hogy az autósok könnyebben és gyorsabban tudnak majd átjutni a kereszteződésen és ezzel együtt a balesetveszély is csökken. Az új körforgalom kialakítására több mint százhetvenmillió forint áll rendelkezésére, a munkálatokkal várhatóan október végéig végez a kivitelező.

jorforglalom-epites-sajoszentpeteren08-st

A csomópontot százötvenegy millió forintos európai uniós és tizenegy milliós önkormányzati forrásból építik meg, melyet a BorsodChem Zrt. tizenöt milliós támogatással toldott meg. Fontos, hogy a személygépkocsik Tornanádaska, azaz a 27-es főút felé önkormányzati utakon tudnak eljutni, viszont a tehergépkocsik és az autóbuszok számára a beruházás alatt végig nyitva lesz a csomópont.

jorforglalom-epites-sajoszentpeteren14-st

Az önkormányzati utakon a következőképpen lehet közlekedni: A sajószentpéteri csomópontot elérve Miskolc irányából a jelzőlámpás szakasz igénybevételével a Kossuth Lajos utca irányában Bánréve felé, a Rákóczi utca irányába Edelény felé lehet tovább haladni. A Rákóczi utca Edelény felé egyirányú. Bánréve felől Miskolcra a jelzőlámpás irányításon át lehet eljutni, míg Edelény irányába az Árpád utca igénybevételével lehet továbbhaladni. Edelényből Bánréve és Miskolc felé a Lévay és a Jókai utcán lehet eljutni. A forgalomterelést sárga színű táblák jelzik.

jorforglalom-epites-sajoszentpeteren18-st

– Ez a forgalmi rend augusztus végéig lesz érvényben, a második és harmadik ütemben az út másik oldala lesz lezárva, szintén lámpás irányítás mellett. A korszerűsített csomópontot várhatóan október 31-én vehetik birtokba majd a közlekedők – mondta Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője.

ÉM


Változnak a terelőtáblák
Sajószentpéter - Várhatóan csütörtöktől terelik a forgalmat a 26-27-es főutak csomópontjában. Ahogy arról korábban beszámoltunk, Sajószentpéteren a két forgalmas főút keresztezésében új körforgalmat építenek. Az előkészítő munkákat követően, hétvégétől elindulnak a közműkiváltások és a bontási mu...

Egyelőre az előkészítő munka folyik a forgalmas kereszteződésben
Sajószentpéter - Forgalomkorlátozás még nincs, de már dolgoznak az új sajószentpéteri körforgalom kialakításán. Jövő héten kezdődnek a komolyabb bontási munkák a Sajószentpéteren épülő új körforgalomnál. Előkészítő munkálatokkal vette kezdetét szerdán a 26-os és 27-es főutak keresztezésében, S...

A veszélyes kereszteződés
Sajószentpéter - Átépítik a veszélyes kereszteződést Sajószentpéteren. A jelenleg nagyon balesetveszélyes csomópontot kiváltó körforgalmat 151 millió forintos európai uniós és 11 milliós önkormányzati forrásból építik meg, melyet a BorsodChem Zrt. 15 millióval toldott meg. A kivitelezés során a t...