Magyarország

2011.07.08. 13:49

A Malév az izraeli értesítés alapján utasította el a palesztinbarát aktivisták utaztatását

Budapest (MTI) - A Malév hasonlóan más légitársaságokhoz az izraeli hatóságtól hivatalos értesítést kapott arról, hogy az érintett utasokat, palesztinbarát aktivistákat nem engedik be Izraelbe, ezért nem vállalta a légitársaság utaztatásukat - mondta el Róna Márta, a Malév kommunikációs igazgatója az MTI-nek pénteken.

Budapest (MTI) - A Malév hasonlóan más légitársaságokhoz az izraeli hatóságtól hivatalos értesítést kapott arról, hogy az érintett utasokat, palesztinbarát aktivistákat nem engedik be Izraelbe, ezért nem vállalta a légitársaság utaztatásukat - mondta el Róna Márta, a Malév kommunikációs igazgatója az MTI-nek pénteken.    Még csütörtök este párizsi repülőtéri források jelentették, hogy az izraeli hatóságok kérésére nem szállhatott fel kilenc palesztinbarát aktivista a Malév egyik járatára a párizsi Roissy repülőtéren.

    Róna Márta hangsúlyozta: a Malévnek többletköltséget jelentett volna az aktivisták visszautaztatása - tekintettel arra, hogy Izraelbe nem engedik be őket -, étkeztetése, esetlegesen szállásuk biztosítása.

    A Malév Üzletszabályzata szerint ilyen esetben az utasnak ugyan nem jár vissza a jegy ára, a légitársaság azonban méltányosságból ebben az esetben ettől eltekintett és visszatéríti a kifizetett összeget - fűzte hozzá.

    A visszatartott személyek Budapesten keresztül Tel Avivba utaztak volna, ahol több száz aktivista kíván részt venni egy palesztin szolidaritási akcióban.

Malév az egyetlen, amely nem szállította el a listán szereplő utasokat

    Nem a Malév volt az egyetlen légitársaság, amely nem szállította el a listán szereplő utasokat. Péntek reggel mintegy ötven utas elfoglalta a Lufthansa német légitársaság beszállókapuit a párizsi Roissy repülőtéren, miután nem engedték őket felszállni gépükre, mert szerepeltek azon a listán, amelyet Izrael állított össze a zsidó államban nemkívánatos személyekről.

    "A Roissy blokád alatt, a Lufthansa kollaboráns" - skandálták az aktivisták a repülőtér 1-es terminálján. "A Roissy izraeli megszállás alatt van" - jelentette ki egyikük.

    Genf nemzetközi repülőterén pedig szintén mintegy 50 aktivista okozott késéseket reggel, miután nem engedték fel őket az Easyjet légitársaság tel-avivi járatára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!