Friss hírek

2008.09.03. 05:49

Nem hamis, nem útlevél, csak azonosító? - Népszava

<p>Egy 14 milliárdos lízingcsalás nyomozása közben jutottak el a rendőrök a valójában nem létező Szent Ouen és Csillag Lovagrendhez - írja a Népszava. Az év elején leleplezett lízingcsalók miatt ment tönkre a domoszlói takarékszövetkezet. A rendőrök a 12 gyanúsított egyikének lakásában találtak először gyanús rendszámot illetve útlevelet.</p>

Mint a lap korábban megírta Franciaországban gazdasági társaságként, itthon egyesületként bejegyzett rend Magyarországon saját diplomata rendszámokat, diplomata útleveleket gyártott és használt. Egy magyar nyomdában 400 útlevelet gyártottak, ezek egy részét lefoglalták a rendőrök, de körülbelül 100 még mindig az álrend tagjainál lehet. Az ügy rendőrségi előadója szerint ha a hamis rendszámú kocsival bűncselekményt követnek el, szinte lehetetlen azonosítani az autót. Sok lovag az ál-diplomata útlevéllel az autópálya- és parkolási díjakat akarta elkerülni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!