Mezőkövesd Zsóry FC

2019.10.22. 10:00

Izgalmas iksz a rangadón

Nagy csatában és gól nélküli döntetlen született a két élcsapat mezőkövesdi találkozóján.

Marosréti Ervin

Fotó: Vajda János

A rangadó jelző egyáltalán nem számított túlzásnak a Mol Fehérvár FC mezőkövesdi vendégjátékával kapcsolatban, hiszen az élvonal két legjobb formájában lévő csapat találkozott egymással a kövesdi stadionban. A piros-kékek a jelenleg futó szezonban csupán egyetlen meccset vesztettek el, még az Újpest ellen. A Kövesd mérlegét pedig két hazai vereség rontotta el valamelyest, de így is a dobogó első két fokán található gárda feszült egymásnak.

A legutóbbi fordulóban az újpestiek ellen győztes csapathoz képest Kuttor Attila több helyen is változtatott a szombati kezdőn. A védelem jobboldalán Eperjesi helyett Farkas D. kapott lehetőséget, Vadnait pedig Silye igyekezett pótolni. A középpályán ezúttal Pekár is a többiekkel futhatott ki a pályára, a csatársorban pedig Molnár G. és Zivzivadze kapott bizalmat, hozzájuk zárkózott Cseri, így összességében három csatárral kezdett hazai pályán a sárga-kék együttes.

A Mol Fehérvár FC-ben többen is sérüléssel bajlódtak a mezőkövesdi vendégjáték előtt, ennek ellenére Marko Nikolic csupán egyet „cserélt” a legutóbbi, Debrecen ellen 2-1-re megnyert kezdőhöz képest. Juhász R.-t Rus váltotta a védelem tengelyében.

Az előző szezonban a két fél egy alkalommal találkozott egymással Mezőkövesden. Akkor az azóta már Újpesten szereplő Koszta góljával a borsodiak nyertek. A recept tehát megvolt arra, hogyan lehet legyőzni a rendkívül erős kerettel rendelkező fehérváriakat.

A hazai bajnokságban mindkét együttes játssza a futballt, ezért a táblázaton elfoglalt helyezésektől függetlenül is izgalmas mérkőzésre számíthattak a kilátogató szurkolók. Ez így is volt, csupán a gól hiányzott a rangadón, pedig mindkét együttes megnyerhette volna a mérkőzést.

Kontrázott a Kövesd

Az első félórában inkább a Mol Fehérvár FC dominált, de a meddő mezőnyfölény nem hozott eredményt a vendégek számára. A kövesdiek ugyanis rendkívül szervezetten védekeztek, a gyors csatároknak köszönhetően pedig kontrák után igyekeztek veszélyt teremteni az ellenfél kapuja előtt. Mégis a rangadó első részében Szappanosnak akadt több védenivalója. Milanov tizenhat méteres szabadrúgása a sorfalban akadt el, majd a rendkívül veszélyesen támadó Nego éles szögből leadott lövése okozott riadalmat hazai oldalon. A Fehérvár szélső védője a félidő vége előtt is gólt szerezhetett volna. Ekkor szintén becselezte magát a tizenhatoson belülre, de beadás helyett inkább a rövid felsőt vette célba, Szappanos azonban szögletre paskolta a labdát.

Helyzetek a hajrában

A Mezőkövesd Zsóry első komoly helyzetére a 37. percig kellett várni. Cseri és Berecz összjátéka után két hazai játékos egymást zavarta a büntetőterületen belül, így a labda a második hullámban felfutó Pekár elé került, aki kapásból nem sokkal lőtt fölé. Három perccel ezután újabb gólt szerezhettek volna a sárga-kékek. Cseri nagyszerű ütemben ugratta ki a balról befutó Silyét, de ő kapásból eltévesztette a hosszú sarkot.

A gólnélküli első negyvenöt perc ellenére élvezhető, izgalmas volt a rangadó, mindkét csapat bizonyította, hogy nem érdemtelenül áll a táblázat első két helyén. A fordulás után lendületben maradtak a dél-borsodiak, ami akkor is igaz, ha az első helyzetet a vendégek dolgozták ki. Petryak kapott vissza egy kényszerítőt, de estében nem találta el Szappanos kapuját. Nem sokkal később Berecz vezette a középpályán a labdát zavartalanul, majd jó ütemben tolta ki a baloldalon felfutó Silye elé, aki egy igazítás után nem sokkal lőtt fölé. A lendület mindkét csapatban megvolt, de a tizenhatos környékén az összpontosításba már rendre hiba csúszott.

Nagy D. lehetőségei

Az utolsó félórához érkezve Marko Nikolic a cseréként beküldött Futácstól várta, hogy frissebb, pontosabb legyen a Fehérvár támadójátéka, Kuttor Attila pedig Nagy D.-t küldte hasonló szándékkal a csatársorba. A hajrában utóbbi játékos többször is eldönthette volna a rangadó sorsát, de végül a helyzetek kimaradtak. Előbb a tizenhatos vonaláról nem találta el a kaput, majd nagy ziccerben piszkáltak neki oda a vendégvédők, a második hullámban érkező Zivzivadze pedig Kovácsik ölébe belsőzött. A második negyvenöt percben a játékosok alaposan „megfaragták” egymást, Farkas játékvezető nyolc sárgalapot is kiosztott, gól miatt azonban nem kellett a kezdőrúgás pontjára mutatnia.


Jegyzőkönyv

Mezőkövesd Zsóry FC – Mol Fehérvár FC 0-0

Mezőkövesd, 2642 néző. Vezette: Farkas Á. (Szalai B., Medovarszki, Pintér, Németh Á.).

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos (5) – Farkas D. (5) Katanec (5), Nesterov (5), Silye (6) – Berecz (6), Karnitski (5), Pekár (5), Cseri (6), – Molnár G. (5), Zivzivadze (5). Vezetőedző: Kuttor Attila.

Mol Fehérvár FC: Kovácsik (6) – Nego (6), Rus (5), Musliu (5), Hangya (5) – Kovács I. (5), Nikolov (5), Elek Á. (5), Petyjak (5), – Milanov (5), Hodzic (5). Vezetőedző: Marko Nikolic.

Csere: Nesterov helyett Pillár (5) a 44., Milanov helyett Futács (5), Kovács I. helyett Pantic (-) a 71., Molnár G. helyett Nagy D. (-) a 74., Cseri helyett Vajda (-) a 83., Petryak helyett Zsóri D. (-), a 86. percben.

Sárga lap: Cseri az 50., Milanov az 54., Futács a 72., Berecz a 76., Hangya a 77., Nagy D. a 78., Petryak a 82., Nikolov a 84. percben.

Kuttor Attila: – Nagyon komoly fegyverténynek tartom, hogy egy ilyen csapat ellen így tudunk futballozni. Nem feltétlenül az eredmény, hanem a mutatott játék miatt lehetek elégedett. Komoly csata zajlott a pályán, amiben abszolút partnerei voltunk a Fehérvárnak. A meccs alatt azt éreztem, hogy kicsit közelebb álltunk a győzelemhez, de ez sajnos most nem sikerült. Általában, ha két jó csapat találkozik egymással, akkor ritkábban forognak veszélyben a kapuk. Most is ez történt, mindkét csapat igyekezett a másik fölé kerekedni, ebből végül pontosztozkodás lett.

Marko Nikolic: – Ez a találkozó is bizonyította, hogy a Mezőkövesd nem véletlenül áll a dobogón. Sok hiányzónk volt, de a pályára lépett játékosok becsülettel tették a dolgukat. Tipikus egygólos mérkőzés volt, de ezúttal egyik fél sem talált be a kapuba. Az első fél órában erre több lehetőségünk is volt, de sajnos, rossz megoldásokat választottunk. Igazi taktikai csata zajlott a pályán, a 0-0 ellenére rangadó volt a mérkőzés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!