Önkormányzati választás 2019

2019.10.17. 17:30

Kormánypárti folyamatosság, ellenzéki együttműködés

Az ellenzéknek egy feladata lehet ilyen összetétel mellett: az ellenőrzés.

Köteles László a szavazáson

Forrás: ÉM

A hétvégi választások Borsod-Abaúj-Zemplén megyére vonatkozó végeredménye a Fidesz-KDNP számára 18 mandátumot, a Jobbik-MSZP-Momentum-Mindenki Magyarországa szövetség 8 mandátumot, a Demokratikus Koalíció számára pedig 3 mandátumot eredményezett. A végeredmény ismeretében kérdeztük a listavezetőket.

Folytatjuk a korábban megkezdett munkát nyilatkozta Bánné dr. Gál Boglárka a Fidesz-KDNP listavezetője. – A korábbihoz képest megerősítettük részarányunkat a megyei közgyűlésben, ez egyben több felelősséget is jelent a feladatok elvégzésében. Egy pici rész hátra van a területi operatív programból. Vannak még olyan prioritások, ahol maradtak kisebb-nagyobb maradványok – ezek sorsáról dönteni kell. Ezt követően a következő időszak tervezése jön, a várhatóan 15 napon belül megtartandó alakuló ülés után, határozzuk meg a pontos feladatokat. Az előző időszakra jellemző volt, hogy a javaslatainkat a közgyűlésben nem szavazattal vagy tartózkodással fogadta az ellenzék, reménykedem, hogy ebben lesz változás, mi mindenképpen szeretnénk átvinni elképzeléseinket – fejtette ki a listavezető.

– Csütörtökön lesz országos tanácskozás, szombaton pedig Gyurcsány Ferenc értékeli a választási szereplésünket – mondta el Majoros László, a Demokratikus Koalíció listavezetője. A korábbi egy helyett három főre bővült képviseletük, ez véleménye szerint erősebb szerepvállalást jelent majd, több véleménynyilvánítási lehetőséget számukra. – Az ellenzéknek egy feladata lehet ilyen összetétel mellett: az ellenőrzés – hangsúlyozta. Az uniós pénzek felhasználása mellett fontos odafigyelni például az autópálya építés alakulására. Úgy értesültem az előző közgyűlési vezetéssel lehetett együtt dolgozni, remélem a továbbiakban is ez a tendencia érvényesül – tette hozzá.

Köszönjük szépen a választópolgároknak a bizalmat melyet helyi és országos szinten kinyilvánítottak szavazataikkal – mondta Köteles László, a Jobbik-MSZP-Momentum-Mindenki Magyarországa szövetség listavezetője. Figyelembe véve, hogy a kistelepülésen élőknek semmilyen eszközük nem volt az ellenzék munkájának megismeréséhez, ez jól látszott az eredményeken is, a nagyobb városok környezetében sikerült előrelépni az ellenzéki szövetségeknek – fejtette ki a listavezető. Szoros az összefogás szövetségünk tagjai között és ugyanígy kezeljük a DK-t, amely kihátrált az ellenzéki összefogásból. Partneri együttműködést várunk a Fidesztől is, a véleményünk figyelembe vételénél és a javaslataink megjelenítésében a megyei közgyűlés orgánumában – hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában