A kis zöld robot legyőzi a gonosz zsarolóvírusokat

A kis zöld robot legyőzi a gonosz zsarolóvírusokat

Budapest - A régi Androidot használók, azaz a teljes tábor mintegy 10 százaléka nincsen biztonságban.
Fotók: 15 nő, aki soha többé nem fog ruhát rendelni az internetről

Fotók: 15 nő, aki soha többé nem fog ruhát rendelni az internetről

Az online vásárlásnak vannak előnyei, például az, hogy úgy lehet beszerezni ezt-azt, hogy nem is kell elhagyni a házat. Olykor viszont lehet, hogy jobb lenne megnézni magunkon a ruhát, mielőtt a virtuális kosárba tesszük. A következő hölgyek legalábbis jobban tették volna, ha előbb próbálnak, aztán kattintanak.

Ilyen egy alvást vizsgáló startup

USA - Az Apple megerősíti a pozícióját az egészségügy területén.
Debrecenben ma is élvezték a három évtizeddel ezelőtti játékokat

Debrecenben ma is élvezték a három évtizeddel ezelőtti játékokat

Debrecen - Vissza a múltba, pontosabban a 80-as évekbe és ott is a számítástechnikába. Az évtized kultusz játékait próbálhatták ki az érdeklődők a Commodore 64-esen. Az idősebbek felelevenítették a régi emlékeket. Akinek pedig nem volt Commodore 64 számítógépe, az eseményen lehetőséget adtak az azokon futó játékok kipróbálására.
Mobil a kézben? Mehetünk!

Mobil a kézben? Mehetünk!

Miskolc - A legizgalmasabb része az applikációnak a séták, amik hangos idegenvezetések.
A világháló napos és árnyoldala

A világháló napos és árnyoldala

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A hétköznapi ember számára ismert internet csupán a jéghegy csúcsa.

Ingyenes mobilalkalmazással kereshető, hol lehet közügyeket intézni

Budapest - A kormányhivatalok és különböző közintézmények elérhetőségeit is tartalmazza az az ingyenesen letölthető mobiltelefonos alkalmazás, amely a fővárosban, valamint nyolc hazai nagyvárosban szolgál iránytűként az ügyintézéshez - közölte a fejlesztést irányító cég kommunikációs ügynöksége csütörtökön az MTI-vel.

Az Európai Bizottság 110 millió euróra büntette a Facebookot a WhatsApp felvásárlása miatt

Brüsszel - 110 millió eurós (34 milliárd forintos) pénzbírság megfizetésére ítélte az Európai Bizottság (EB) a Facebookot, arra hivatkozva, hogy az amerikai vállalat "félrevezető és téves információkat" közölt a Whatsapp üzenetküldő szolgáltató 2014-es felvásárlásakor - jelentette be a testület csütörtökön.
Nemcsak magukkal, de egymással és a lámpákkal is kommunikálnak a legkorszerűbb autók

Nemcsak magukkal, de egymással és a lámpákkal is kommunikálnak a legkorszerűbb autók

Budapest - De miért öntik a pénzt az autógyártók maguk is az elektronikai fejlesztésekbe?
Hálózati társadalom

Hálózati társadalom

Pár éve negyven percet vártunk a kezdéssel egy nyírlugosi labdarúgó-mérkőzésen. Mint megtudtam, a sporik addig nem vezethették gyepre a focistákat, amíg az összeállítás jegyzőkönyvét interneten el nem küldték, csak hát akadozott a mobilnet. Nemrég érettségitalálkozót szerveztünk, és azokat az egykori osztálytársakat, akiknek nem tudtuk az e-mail-címét vagy nem voltak fenn a közösségi oldalakon, nem tudtunk elérni. Pusztai Sándor írása.

Zsarolóvírus - Szakértő: emberi hiba miatt terjedt gyorsan a vírus

Budapest - Emberi hiba is okozhatta azt, hogy ilyen sok számítógépet tudott megfertőzni a WannaCry zsarolóvírus a világon - mondta Hubert Csaba információbiztonsági szakértő kedd este az M1 aktuális csatornán.

Zsarolóvírus - Kormányzati Eseménykezelő Központ: csak néhány száz eszközt fertőzött meg a vírus

Budapest - Mindössze néhány száz eszközt fertőzött meg a WannaCry zsarolóvírus Magyarországon, mintegy 45 állami szervezetet ért támadás, de ezek, egy-két kivételtől eltekintve, nem jártak sikerrel - közölte az állami és önkormányzati szervek informatikai rendszereinek biztonságáért felelős Kormányzati Eseménykezelő Központ az MTI megkeresésére.
Vírusveszély: mentsük, ami menthető!

Vírusveszély: mentsük, ami menthető!

Nyíregyháza - A múlt heti, eddig mintegy 200 ezer „áldozatot” szedő, 150 országot megrázó kibertámadás óta a korábbiaknál is több felhasználót foglalkoztat a kérdés: hogyan védekezhet a virtuális fertőzések, vírusok, kémprogramok ellen.
Szupergyors autós töltő már Magyarországon is

Szupergyors autós töltő már Magyarországon is

Budapest - A Huawei szupergyors autós töltője 5 amperes gyorstöltéssel érkezik, amellyel használója mindössze 30 perc alatt annyi energiával töltheti fel a telefon akkumulátorát, amennyivel a készülék akár 12 órányi videózást is kibír.
Hogyan vigyázol a számítógéped, okostelefonod "egészségére"?

Hogyan vigyázol a számítógéped, okostelefonod "egészségére"?

Nyíregyháza - Balogh Mihály: A készülékeimbe gyárilag telepített vírusirtót, kémkedésfigyelőt és takarítóprogramokat használok. Rendszeresen frissítem az adatbázisukat, ennek köszönhetően sosem gyűlt meg a bajom a virtuális betolakodókkal.

Ukrán válság - Letiltották Ukrajnában a hozzáférést az orosz közösségi portálokhoz

Kijev - Petro Porosenko ukrán elnök rendelettel tiltotta le a hozzáférést Ukrajnában a Vkontaktye és az Odnoklassznyiki orosz közösségi portálokhoz, valamint a Yandex internetes keresőhöz.
Hackerek fértek hozzá a Walt Disney hamarosan bemutatandó új filmjéhez

Hackerek fértek hozzá a Walt Disney hamarosan bemutatandó új filmjéhez

Los Angeles - Hackerek hozzájutottak a Walt Disney egyik hamarosan bemutatandó filmjéhez, és azzal fenyegetőznek, hogy nyilvánosságra hozzák, ha a filmstúdió nem fizet váltságdíjat - jelentette be hétfőn Bob Iger, a Walt Disney vezére.
Mindenki elköveti ugyanazt a hibát profilkép beállításkor

Mindenki elköveti ugyanazt a hibát profilkép beállításkor

USA - Nem szokványos kutatást végeztek a Pennsylvaniai Egyetemen 102 diák bevonásával. A nebulók személyisége és a facebookos profilképük közötti összefüggést vizsgálták. Olyan eredményre jutottak, ami még a szakembereket is meglepte.

Zsarolóvírus - NKE: dollármilliárdokban mérhető a kár

Budapest - A zsarolóvírus kevés közvetlen kárt okozott, de a járulékos kár dollármilliárdokban mérhető - mondta Krasznay Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Kiberbiztonsági Akadémiájának programfelelőse az M1 aktuális csatorna kedd reggeli adásában.

Zsarolóvírus - Brit bűnüldözési hatóság: senki ne fizessen a hackereknek

London - A szervezett bűnözés ellen küzdő brit hatóság arra szólította fel hétfőn a kibertámadás célpontjává vált számítógépek üzemeltetőit, hogy semmiképpen se fizessenek a zsarolóvírus terjesztőinek. Amber Rudd brit belügyminiszter esti nyilatkozata szerint a nap folyamán már alig volt fennakadás a támadás fő nagy-britanniai célpontjává vált állami egészségügyi rendszer (NHS) működésében.
A szép új világ

A szép új világ

Nézem a bankfiókban az előtér forgalmát. Áll egy dizájnos képernyős sorszámosztó szerkezet a fal mellett. Abszolút hülyebiztos, mert nagy méretű, egyértelműen olvasható feliratos színes négyzeteket kell megérinteni – készpénzfelvétel stb. –, és már nyomja is a számot, ami aztán kis csengetés után megjelenik majd a többfelé elhelyezett képernyőkön, ha sorra kerülünk. Kiss László írása.

Telenor: nem károsította a lakossági felhasználókat a zsarolóvírus

Budapest - Nem voltak veszélyben a lakossági felhasználók adatai és eszközei a múlt pénteken világszerte észlelt kibertámadás sorozatban, a Telenor előfizetői változatlanul használhatják készülékeiken az internetet - mondta Sárvári Richárd, a Telenor megbízott műszaki vezérigazgató-helyettese az MTI érdeklődésére hétfőn Budapesten, a mobilszolgáltató társaság új tarifacsomagjait bemutató sajtótájékoztató után.

Zsarolóvírus - Az Europol értékelése szerint stabilizálódni látszik a helyzet

Brüsszel/Hága - Egyelőre úgy tűnik, hogy sikerült elkerülniük a "kiberkáoszt" az európai kormányoknak és vállalatoknak, a helyzet stabilizálódni látszik a hét végén mintegy 150 országon végigsöprő WannaCry zsarolóvírusos kibertámadás után - közölte az európai rendőrségi együttműködési szervezet (Europol) hétfőn.
A GM okosította ki elsőként az autóit

A GM okosította ki elsőként az autóit

USA - A hatvanas években már gyökerezett, de még hátra van a csúcs.

Védekezni képtelen

Védekezni képtelen, kiszolgáltatott helyzetben lévő. A kifejezések normális esetben mindenkiből együttérzést kellene hogy kiváltsanak és beindítani egy védelmet nyújtó mechanizmust. Horváth Imre írása.
Zsarolóvírus - Orosz szenátor: kiberterrorista támadás történt

Zsarolóvírus - Orosz szenátor: kiberterrorista támadás történt

Moszkva - A kiberterrorizmus megnyilvánulásának nevezte a több tucat országban a WannaCry rosszindulatú programmal pénteken elkövetett támadást Franc Klincevics, az orosz parlament felsőháza védelmi bizottságának első elnökhelyettese.

Hol van a határ?

Veiszer Alinda, a HírTv műsorvezetője beszélgetett a napokban a népszerű sportriporterrel, a Maradj talpon! vetélkedő „arcával”, Gundel Takács Gáborral, aki – miután otthagyta a közmédiát – egy, szintén a hatalomhoz köthető portálhoz távozott. Pap Gyula írása.

Szakértő: 250 ezer magyar internetező találkozott már zsarolóvírussal

Budapest - A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Kiberbiztonsági Akadémiájának programfelelőse szerint egy kutatás kimutatta: a magyar internetezők mintegy 2 százaléka, 250 ezer ember találkozott már zsarolóvírussal.
Minek a regisztráció?

Minek a regisztráció?

Minél jobban magyarázzák, annál inkább nem értem, hogy minek kell több millió feltöltőkártyás mobiltelefon előfizetéssel rendelkező magyar állampolgárnak ezekben a hetekben újra regisztráltatnia adatait a mobilszolgáltatóknál, amikor ezt egyszer – a vásárlás pillanatában – már mindenki megtette. Orosz Csaba írása.
A friss diplomásoké a világ?

A friss diplomásoké a világ?

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Magabiztos tudás és kiállás kell a pályakezdéshez – derül ki egy tanulmányból.
 
Előző
123456  


hirdetés