PR cikk

2019.09.13. 10:50

Hogyan válasszuk ki a megfelelő fogorvost?

A fogorvos kiválasztása sokak számára érzékeny téma lehet, hiszen nagy bizalmat igényel valakire rábízni a fogakkal kapcsolatos kezeléseket.

Fotó: Dr. Luib Fruzsina

Fontos, hogy a fogorvos szimpatikus legyen a páciens számára, és nyugodt körülmények között történjenek a kezelések. Az alábbi tippekkel szeretnénk segítséget nyújtani azok számára, akik fogorvost keresnek, és a legjobbat szeretnék választani minden szempontból.

Közeli helyszín választása

A fogorvosi rendelő vagy klinika kiválasztása során célszerű a beteg lakóhelyéhez közeli helyeket számításba venni. A kezeléseken mindenki minél hamarabb túl szeretne lenni, emiatt sokakban a szorongás érzete léphet fel.

Ezt a kellemetlen jelenséget súlyosbíthatja az a tény, ha a fogorvosi rendelőbe való utazás órákat vesz igénybe. Az elvégzett fogászati kezelések után is a legtöbben szeretnének rövid időn belül lepihenni, ezért ajánlott a lakóhelyhez minél közelebbi rendelő igénybevétele.

Gyors elérhetőség keresése

A gyors és hatékony kommunikáció napjainkban már alapvető elvárásnak tekinthető minden páciens részéről. Gyakran fordul elő az a helyzet, hogy a szakorvost a lehető legrövidebb idő alatt szeretnék elérni a betegek. Legtöbbször egy-egy felmerülő kérdés vagy súlyosabb, gyors ellátást igénylő probléma miatt szeretnének konzultálni az orvossal.

Kellemetlen és bosszantó lehet, ha ilyen szituációban a rendelőt hosszas várakozás után lehet csak elérni. A páciensek egészsége mindig az első számú szempont kell, hogy legyen, ezért fontos, hogy soron kívüli rendelésekre is legyen lehetőség.

Szolgáltatások széles választéka

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek azok a klinikák, ahol minden fogászattal kapcsolatos eljárások és kezelések elérhetők.

A Netfog Fogorvosi Rendelőnél elérhető a fogpótlás, az implantátumok beültetése, a fogszabályozás, szájsebészeti beavatkozások és a különböző diagnosztikák, így rengeteg időt spórolhat meg náluk. Ilyen helyeken a fogorvosok mellett specialista szakemberek egyaránt rendelkezésre állnak.

Részletes tájékoztatás

A fogorvosi kezelések előtt álló páciensek többsége szeretné tudni, hogy pontosan milyen kezelés előtt állnak és mi fog történni. A fogorvos részéről történő részletes tájékoztatás megnyugtatja a betegeket, és jelzi számukra, hogy partnerként kezelik őket.

Megfelelő szimpátia és empátia

Az első benyomás nagyon fontos a fogorvos választása szempontjából. Ha az orvos részéről megfelelő empatikus készséggel találkozik a beteg, az minden esetben pozitívum, és biztató előjelnek számít. Ezért érdemes beszélgetésre fordítani egy kis időt a fogorvosokkal, hogy megállapítható legyen az empatikusság jelenléte, és könnyebben lehessen dönteni a jövőről.

Ha az orvos már első alkalommal is szimpatikusnak tűnik, és kellemes, nyugodt légkört biztosít, az a legtöbb esetben garancia a korrekt kezelésre.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!