Labdarúgás

2024.05.10. 15:48

Megvan mennyire büntették a Diósgyőrt és a Barcikát

A barcikai klub ,,megúszta” 1 millióval, a Diósgyőr három meccsért kapott összevont büntetést.

Az FTC elleni idegenbeli bajnokin is talált kivetni valót a DVTK szurkolók magatartásában az MLSZ fegyelmi bizottsága

Fotó: DVTK

A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága a május 9-i ülésén két vármegyei csapatot is pénzbüntetéssel sújtott. 
A labdarúgó NB I-ben szereplő Diósgyőri VTK-nak azért kell befizetnie a szövetség kasszájába 2,1 millió forintot, mert a Ferencvárosi TC elleni idegenbeli (2-1-es vereség), a Kisvárda MG elleni hazai (1-1), és a Debreceni VSC elleni szintén hazai (5-3-as győzelem) bajnokikon a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekmények történtek (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és pirotechnikai eszközök használata).

Az NB II-ben

A labdarúgó NB II-ben szereplő KolorCity Kazincbarcika SC-nek a 2024. április 28-i Budapest Honvéd elleni hazai meccsén történtek miatt kell fizetnie. Mint ismert: az 1-0-s hazai győzelemmel zárult találkozó a 76. percben a Honvéd szurkolók rendbontása miatt félbeszakadt, és csak 11 perc várakozás után folytatódott. Ugyanis a vendég szurkolók és a rendező gárda konfliktusba keveredett, aminek során ütésváltás is történt, a rendezők pedig könnygázt vetettek be (ennek ellenére nem sikerült kiüríteniük a vendégszektort, a Honvéd tábor pár perc után betámadta, megfutamította a sárga mellényeseket, kiűzték őket arról a lelátórészről, ahol korábban voltak).
A barcikai klub a történtek után egy héttel szerződést bontott azzal a biztonsági szolgálattal, akik a Honvéd elleni meccsig dolgoztak a mérkőzéseken. 
Az említett meccsen történtek miatt az MLSZ fegyelmi bizottsága a barcikai klubot a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményéért (megbotránkoztató, obszcén kifejezés bekiabálása) és a rend nem megfelelő biztosításáért (rendezők nem megfelelő fellépése, kényszerítő eszközök jogszerűtlen alkalmazása, vendégszurkolók bántalmazása) 1 millió forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.
A Honvéd sem úszta meg büntetés nélkül, a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményeiért (megbotránkoztató, obszcén kifejezés bekiabálása, szurkolók elzárt területre történt bejutása, mérkőzés ideiglenes felfüggesztését eredményező cselekmény elkövetése, rendezők bántalmazása) 1,25 millió forintot kell fizetniük a szövetségnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!