boon.hu video

2024.05.09. 21:39

Cavendish ért be először a barcikai célba (fotókkal, videóval)

Vármegyénkbe ért a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny mezőnye.

Mark Cavendish volt a leggyorsabb a Tour de Hongrie második szakaszán

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

A brit Mark Cavendish diadalmaskodott a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny csütörtöki, második szakaszán, amelyen a sárga trikót a napot ezúttal is szökésben töltő cseh Martin Voltr, a fehéret Istlstekker Zsolt vette át időjóváírásainak köszönhetően.
Csütörtökön a Tokaj és Kazincbarcika közötti 162 kilométeres táv várt a mezőnyre, a nyitónaphoz képest háromszoros, 1023 méter szintemelkedéssel. Erdőbényén és Tardonán hegyi hajrát, Szikszón, Edelényben és Kazincbarcikán gyorsasági részhajrát rendeztek, majd utóbbi város körül egy kört tett meg a mezőny.
Verőfényes napsütésben került sor a rajtra a tokaji Fesztiválkatlanból 117 versenyző részvételével, ketten nem tudták vállalni az indulást előző napi sérüléseik miatt. Spinning kerékpárokat tekerők szurkolók mellett óvodáscsoport is üdvözölte a távnak nekivágó kerékpárosokat, a korábbi világbajnok Mark Cavendish egy rajongója pedig brit zászlóval, kedvencét ábrázoló pólóban nézte meg az indulást. Encsen óriási magyar zászló és szép számú szurkoló üdvözölte a bringásokat, Kazincbarcikán pedig valóságos tömeg látogatott ki az utak mellé.

Tour de Hongrie
2. szakasz, Tokaj-Kazincbarcika, 162 km: 1. Mark Cavendish (brit, Astana Qazaqstan) 3:45:11 óra, 2. Dylan Groenewegen (holland, Jayco AlUla) azonos idővel, 3. Jon Aberasturi (spanyol, Euskaltel-Euskadi) a. i., ...16. Peák Barnabás (magyar válogatott) a. i., ...19. Karl Ádám (Epronex-Hungary) a. i.
Az összetett élcsoportja: 1. Martin Voltr (cseh, Pierre Baguette) 7:37:44 óra, 2. Mark Cavendish (brit, Astana Qazaqstan) 5 másodperc hátrány, 3. Sam Welsford (ausztrál, BORA-hansgrohe) azonos idővel, 4. Istlstekker Zsolt (Epronex-Hungary) 10 mp h., ..7. Rózsa Balázs (Epronex-Hungary) 11 mp h., 8. Filutás Viktor (magyar válogatott) a. i.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!