Felszámolják

2024.05.08. 10:11

Vármegyénk polgárőrei is nekiláttak az illegális hulladéklerakók felderítésének

Sajóvámoson tartotta a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Polgárőr Szövetség az illegális hulladéklerakók felderítése program nyitórendezvényét a napokban.

Boon.hu

Forrás: BAZVPSZ

A rendezvényt Váradi Lajos polgármester nyitotta meg. Dr. Szemán Ákos, a Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke ismertette a program részleteit. Elmondta, hogy az országos nyitórendezvényt Mórahalmon tartották március 22-én.

Felderítés és jelentés a cél

A program célja a külterületeken az illegális hulladéklerakók felderítése és azok jelentése. A bejelentés kiváló módja a Hulladékradar alkalmazás használata. Cél, hogy minél több polgárőr egyesület vegyen részt a programban és segítse a környezet védelmét és szorítsa vissza a környezetszennyezéssel kapcsolatos jogsértéseket. A programban részt vevő egyesületek 150.000 forint támogatásban részesülhetnek.

Forrás: BAZVPSZ

Újlaki István alelnök ismertette a drón használatának szabályait. Noszmüller László alelnök ismertette a Hulladékradar alkalmazás használatát. Karl Márton alelnök pedig zárszavában biztatta az egyesületeket, hogy segítsék a környezetvédelmet.

Forrás: BAZVPSZ

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában