Seregszemle

2024.05.09. 15:51

Színes programok az idei Gömör Expon

Pénteken nyílik a vásár, amely egészen szombat estig tart.

Marosréti Ervin

A Gömör Expo koncertjeire idén is sokan kíváncsiak lesznek

Fotó: ME

Megkezdődik Putnok a térség legnagyobb szakmai kiállítása és vására, amely most már hosszú évtizedes múltra tekint vissza. Az idei Gömör Expo ezúttal két napon keresztül várja a látogatókat. A helyszín is a szokásos, a putnoki sportcsarnok és környéke biztosítja a helyet a kiállítóknak, valamint a fellépőknek. A program rendkívül változatos, így valamennyi korosztály megtalálhatja a kedvére valót.

Fennmaradt, fejlődött

– Büszkék vagyunk arra, hogy sok más hasonló rendezvénnyel ellentétben a Gömör Expo továbbra is fennmaradt, a térség legnagyobb gazdasági fesztiváljává nőtte ki magát - fogalmazott Tamás Barnabás, Putnok polgármestere. - A Covid idején nekünk is voltak nehézségeink, de szerencsére ez már a múlté. Nehéz feladat volt a korábbi szintre visszahozni magunkat, hiszen a gazdaság is akadozott, és az emberek is nehezen mozdultak ki a közösségbe. Most viszont már egész más a helyzet, elég csak ránézni a mostani gazdag programkínálatra. 

 

Jönnek a borlovagok

A Gömör Expót pénteken délelőtt tíz órakor nyitják meg, majd a vásár bejárása után helyi fellépők foglalják el a szabadtéri színpadot. A délutáni órákban fellép a Crazy Little Queen, valamint Kökény Attila és Rakonczai Viktor is. A Római Katolikus Templomban megtartják az Európai Borlovagrend Gömöri Régiójának avató ünnepségét is.

Sztárvendég az R-GO

Szombaton a vásárnyitást követően Gömöri Gasztronómiai Napot tartanak, a főzőverseny során különböző vad - hal és helyi ételeket készítenek el a csapatok. Lesz mobil állatsimogató valamint egzotikus mobil állatkert is szórakoztatja a családokat. A szabadtéri programok közül kiemelkedik a vadászkutya - és a solymászbemutató, de lesznek kézműves foglalkozások és népi játszóház is. Emellett számos kísérő program is színesíti a Gömör Expót. A fellépők pedig ezen a napon is egymás után érkeznek Putnokra, este hét órától a sztárvendég Szikora Róbert és a R-GO lesz. A kétnapos vásárra a belépés ingyenes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában