Választás 2024

2024.05.10. 14:53

Nem mindegyik miskolci polgármesterjelölt írta alá az etikai kódexet – fotókkal

A közös nyilatkozat célja az, hogy a kampányban egymás tiszteletben tartásával méretessék meg magukat a jelöltek.

Ujlaki Attila

Négy miskolci polgármesterjelölt - Dohány András, Barkai László, Varga Andrea és Tóth-Szántai József - írta alá a választási etikai kódexet

Fotó: Vajda János

A Miskolcon induló hét polgármesterjelölt közül négyen aláírták azt a közös etikai kódexet, amelyet egy Egerben bejegyzett civil szervezet kezdeményezett országszerte. 

Az aláírási ceremónia a miskolci vároháza közgyűlési termében volt
Fotó: Vajda János

Tóth-Szántai József, a Pont Mi Lokálpatrióták Egyesülete a Fidesz és a KDNP által támogatott polgármesterjelöltje az aláírási ceremónián hangsúlyozta, hogy a közös nyilatkozatba emeljék bele a miskolciságot és miskolci polgárokat is. 

„Fontos, hogy ezt a nyilatkozatot a Miskolci embereknek fogadjuk meg” – húzta alá. 

Négyen voltak jelen

A nyilatkozatot végül  - Pakusza Zoltán, Fintor Zsolt és Lehoczki-Spider László kivételével - mindenki aláírta. Pakusza Zoltán és Fintor Zsolt jelezte, hogy később fogják aláírni a dokumentumot, Lehoczki-Spider László, aki a Nép Pártján Mozgalom polgármesterjelöltje viszont a szervezők szerint nem reagált a távollétét illetően. 

Az Agria Universitas Egyesület 2010 óta kezdeményezi a Választási Etikai Kódex aláírását. Céljuk, hogy a 2024. évi polgármesterválasztásokon induló és ezen kódexhez csatlakozó jelöltek rögzítsék azokat a legfontosabb etikai normákat, amelyeket a kampány időszakában követendőnek tartanak, magukra nézve kötelezőnek fogadnak el.

 

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában