boon.hu video

2024.05.07. 15:14

Megújult a művelődési ház udvara Bánhorvátiban - képekkel, videóval

Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, Deák-Szinyéri József, Bánhorváti polgármestere, dr. Szécsi Ottó jegyző és Orehovszky Krisztián kivitelező adták át a felújított udvart a Berkes János Művelődési Ház és Könyvtár előtt.

Édes Richárd

Átadás...

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Demeter Zoltán országgyűlési képviselő örömmel emlékezett vissza az elmúlt évek fejlesztéseire. A település jól szerepelt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban és a Top Pluszban, illetve a Magyar Falu Programban is. Demeter Zoltán szerint a település minden pályázati lehetőséget kihasznált és sikereket tud felmutatni.

A térség országgyűlési képviselője szerint sokat fejlődött a falu:

„Egy település életében az a legfontosabb dolog, hogy megfelelő infrastruktúra legyen, és véleményem szerint ez most már megvan Bánhorvátiban. Szinte az egész faluban rendelkezésre áll, arra pedig külön büszke vagyok, hogy itt van velünk szemben a jól működő általános iskola, mögöttünk pedig egy csodálatos óvoda, ahol szintén a gyermekeink hangja tölti be az óvoda belsejét és udvarát is.” 

A Berkes János Művelődési Ház és Könyvtár udvara egy közösségi tér. A politikus szerint egy közösség, így Bánhorváti is akkor tud előrelépni, ha a lakói együtt tudnak gondolkodni. Demeter Zoltán örült annak, hogy mint polgármester úrral mind a képviselő testülettel, mind a megyei önkormányzattal úgy tudtak együtt gondolkodni, hogy nemcsak maga Bánhorváti fejlődött, hanem ezzel gazdagabb lett Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye is.

A magtár helyén

Deák-Szinyéri József polgármester elmondta: ugyanezen pályázat keretén belül elbontották a magtár épületének egy részét, ennek helyén parkolót alakítottak ki. Most kapott új aszfaltburkolatot a Rákóczi út, és jelenleg is kivitelezés alatt van a a közterületi játszótéren egy mosdó és pelenkázó. A polgármester szerint az új udvar ékes bizonyság arra, milyen csodákra képes a közös akarat, a közösen végzett munka. Deák-Szinyéri Józsefnek külön örömöt jelentett a projekt, mert egy hangulatos közösségi teret hoztak létre a bánhorváti fiataloknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában