Szeretettel...

2024.05.05. 10:10

Ezek a legjobb ajánlatok anyák napjára

Ma köszöntjük az édesanyákat. Egy csokor virágnak biztosan nagyon örül majd, de virágkülönlegességgel is megajándékozhatjuk.

A tulipán is kedvelt virága az édesanyáknak

Forrás: Shutterstock

Fotó: Evgeny Atamanenko

A virágok nagy népszerűségnek örvendenek anyák napja alkalmából. Ha virágot szeretnénk ajándékozni, tömérdek választási lehetőség áll rendelkezésünkre, mérete, fajtája, színe és az ára alapján. A virágoknak amellett, hogy csodaszépek, jelentésük is van. 

Sudár begónia

Ez a cserepes virág szépséges, egzotikus növény, sokszínű és könnyen gondozható. Nagyon fontos, hogy milyen földbe ültetjük, és az öntözésére is figyelni kell. A begónia virág jelentéseinek széles skálája létezik a színtől függően, de jellemzően szerelmet, boldogságot, szépséget vagy hálát szimbolizálnak. A szeretet szimbóluma. A virágok nyelvén a vágy és öröm kifejezése. A legenda szerint, a nők lefekvés előtt begóniát raktak a melleik közé, hogy álmukba láthassák azt a férfit, akit szeretnek.

Colorful,Orchids,Phalaenopsis.,Woman,Taking,Care,Of,Home,Plants.,Gardener
Gyönyörű orchideák
Fotó: Shutterstock, Mariia Boiko

Liliom

A harang alakú virág nagyon népszerű a nők körében. Több színben és méretben nő, a fehértől a vörös színig pompázik, mérete elérheti az egy méteres hosszúságot is. Egy csokor liliom meglehetősen drága lenne, a szépsége megköveteli az árát. Színtől függő a jelentése, szimbolikája. Az ártatlanság és tisztaság szimbóluma, elkötelezettség és a vágyakat jelképezi. 

Orchidea

Az orchidea az egyik legkedveltebb virágfajta, ha ezt választjuk, biztosan  nem fogunk mellé. Rengeteg fajtája van. A kék a legritkább mind közül, a ritkaságot szimbolizálja. A lila orchidea a fenségességet, hódolatot és méltóságot tükrözi. A piros orchidea a vágyat és a szenvedélyt szimbolizálja, ugyanakkor a kihívásokkal szembeni kitartást és erőt is jelentheti. A rózsaszín a nőiességet, a boldogságot és a bájt jelenti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában