Csoda?

2024.04.17. 09:30

Áramot is termelnek majd a tiszaújvárosi fürdőben

Megkezdődtek a szokásos tavaszi karbantartási munkálatok a Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő területén. A közel háromhetes leállás után április 27-től újra várják a kikapcsolódni vágyókat.

Boon.hu

Karbantartanak a tiszaújvárosi fürdőben

Forrás: tiszaujvaros.hu

"A karbantartási feladatokat két részre lehet osztani - nyilatkozta a tiszaujvaros.hu-nak Szénégető István, a Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő üzemeltetési vezetője. - Az egyik nagy csoport a gépészeti javítások, ebbe beletartoznak a vízgépészeti berendezések karbantartása, szivattyúk, hőcserélők, motorok, csővezetékrendszerek és a termálvíztározók tisztítása. A munkálatok másik nagy része az épületben és a kültéri medencékben lévő sérült burkolatoknak a helyreállítása, ezen kívül tisztasági festéseket végzünk, és nem maradhatnak el a takarítási feladatok sem." 

Elégetik a metángázt

"Egy nagyobb projektbe is belevágtunk. Már folyamatban van egy gázmotor telepítése, ezért aktuális az elektromos elosztószekrénynek a cseréje is, ami már majdnem készen is van. Erre azért volt szükség, mert a kitermelt termálvíz nagy mennyiségű metángázt tartalmaz és a gázmotor segítségével ezt el tudjuk majd égetni, így elektromos áramot tudunk termelni."

"Már jó ideje tervezzük az erre alkalmas gázmotor beszerzését, de most az energiaárak változása miatt nagyon aktuálissá vált. A régi elosztószekrény nem volt alkalmas arra, hogy a termelt többletáramot fogadni tudja, ezért mindenképpen új szekrényt kellett telepíteni. A gázmotor üzembe helyezése után az általa megtermelt áram a fürdő áramellátásának csaknem a felét fogja tudni biztosítani."

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában