boon.hu video

2024.03.04. 08:00

Óriási a kátyúprobléma Perecesen - Fotókkal, videóval

Miskolcon egyre romlik az úthálózat állapota. Az kátyúk miatt a baleseti kockázat is növekszik, különösen éjszaka vagy rossz időjárási viszonyok között.

Mintha szétbombázták volna a Miskolc-Perecesi utat annyi kátyú van rajta. Helyenként azért is balesetveszélyes, mert a gödröket kerülgető autósok átkényszerülnek a kétsávos út másik sávjába, ahol a további úthibákon kívül a szembejövő forgalommal is találkoznak.

Fotó: Ádám János

Szinte már megszokhatták az autósok, hogy a hidegebb téli időszak után megszaporodnak a kátyúk az utakon. Nincs ez másként idén sem, nem kell messzire menni, kátyúprobléma Perecesen is akad. Fotóriporter kollégánk a Miskolchoz tartozó perecesi városrészen fotózott óriási kátyúkat. Miskolcon egyre romlik az úthálózat állapota. A kátyúk száma jelentősen megnőtt az elmúlt időszakban, ami nemcsak a járművek, hanem az ott lakók és közlekedők számára is egyre nagyobb problémát jelent.

A Miskolc-Pereces út borzalmas állapotban van. Kátyú kátyú hátán. Úthiba van bőven.
Óriási a kátyúprobléma Perecesen
Fotó: Ádám János

A biztonságot is veszélyezteti

Az utakon a hatalmas, mélyedéseket képező kátyúk már nemcsak esztétikai problémát jelentenek, hanem a közlekedés biztonságát is veszélyeztetik. A város egyes részein olyan sérülések keletkeznek az autókban, amelyek jelentős költségeket rónak a tulajdonosokra. Ezen kívül az úthibák miatt a baleseti kockázat is növekszik, különösen éjszaka vagy rossz időjárási viszonyok között.

Többen panaszkodnak

Az elmúlt hónapokban a közösségi média tele volt panaszokkal Miskolc útjainak állapotáról. A lakosok folyamatosan osztják meg tapasztalataikat és fényképeiket a kátyúkról, amelyek már-már szürreális méreteket öltenek. Sokan kérik a város vezetését, hogy sürgősen tegyenek valamit az utak javítása érdekében.

Körültekintően kell vezetni

Mindeközben az autósoknak fokozott figyelemmel kell közlekedniük, különösen az ismeretlen területeken, hogy elkerüljék az úthibák okozta károkat és a baleseteket. A hatóságokkal való folyamatos párbeszéd és együttműködés lehet az egyetlen módja annak, hogy Miskolc útjainak állapota javuljon, és a lakosság biztonságosan közlekedhessen.

Dolgoznak rajta

A hatóságok elismerik a problémát és ígérik, hogy lépéseket tesznek annak megoldása érdekében. 

A város tervezi az úthálózat felmérését és azon szakaszok azonosítását, ahol a legnagyobb a kátyúk száma és mérete. Ezek után a szükséges javításokat prioritás szerint fogják végrehajtani. Azonban a lakosság körében egyre inkább nő az elégedetlenség a város reakciójával kapcsolatban. Sokan úgy vélik, hogy az úthibák javítása túl lassú és hatékonyabb lépésekre lenne szükség. Emellett a közlekedők egy része aggódik, hogy az útfelújítások miatt a közlekedési fennakadások csak tovább súlyosbodnak.

Óriási károkat okoz

Egy kátyú az autó több alkatrészét is veszélyezteti. Az úthibába való becsapódás során a kerék és a futómű sérüléseket szenvedhet el. A kátyú okozta hirtelen ütés megdobhatja a járművet, amihez szükség lehet kerekek, felfüggesztési elemek, lengéscsillapítók és egyéb alkatrészek cseréjére. Az éles becsapódások gyakran vezetnek a gumiabroncsok sérüléséhez, például defekthez vagy abroncs deformációhoz. Ezáltal az autóvezetők kénytelenek lehetnek azonnali abroncsjavítást vagy cserét végezni.

Videón a kátyúprobléma Perecesen:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában