Eredményt hirdettek

2024.02.09. 16:57

Megvan, ki üzemeltetheti az avasi kilátó kávézóját

Pénteken kibontották a pályázatokat, azaz úgy tűnik, egy üzemeltetője lesz három avasi vendéglátóhelynek.

Hamarosan megköthetik a szerződést a nyertes pályázóval

Fotó: Ádám János

Két pályázat érkezett, abból az egyik érvényes az avasi vendéglátó egységek üzemeltetésére kiírt pályázatra, tudtuk meg a Miskolc Holding Ingatlangazdálkodási Igazgatóságától. A pályázatot a közelmúltban írták ki három vendéglátó egységre, az Avas kilátó presszórészére, a még épülő vendéglátóhelyre a kilátó lábánál, valamint a Bortanyára.

Olyan ajánlatokat vártak, amely mindhárom vendéglátóhelyet együtt üzemeltetné. Február 5-ig lehetett ezeket benyújtani, a pályázatokat pénteken bontották fel és értékelték.

Szerződést kötnek

Kérdeztük, született-e döntés. Igen, született, az érvényes pályázatot benyújtó pályázóval kezdeményezzük a szerződéskötési folyamatot, válaszolták. Firtattuk, ki lett a nyertes pályázó, azaz ki üzemelteti majd mindhárom vendéglátóhelyet, ám ezt nem tudhattuk meg, csak ennyi volt a válasz:

Jelenleg nem kötöttünk még szerződést, a pályázatbontási és eredményhirdetési státuszban vagyunk.

kilato-kavezo-13-aj
Hamarosan kinyitnak?
Fotó: Ádám János

Másodszor futott neki a miskolci önkormányzat a pályáztatásnak: első körben nem tudott eredményt hirdetni. 

Hogy pontosan mi lehetett az oka, nem tudni, a Boon.hu akkor úgy értesült, hogy bár ajánlattevő volt, de érvényes pályázat nem érkezett be. Első körben külön-külön vártak az Avas kilátó presszóhelyiségére és a félig kész vendéglátó egységre üzemeltetőt, most másodszor mindkettőre, valamint harmadikként a Bortanyára közös üzemeltetőt kerestek. 

Mint ismert, az avasi kilátó kávézójának korábban volt üzemeltetője. A helyiség akkor zárt be, amikor teljes körűen felújították a kilátó épületét. A rekonstrukció befejezése után nyílt meg a lehetőség arra, hogy pályázatot írjanak ki az üzemeltetés jogára. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában