Anna

2024.02.10. 16:30

Közel a tűzhöz – Brüsszelben

Miről írt 20 éve az Észak-Magyarország. A megyei napilap 2004. február 18-án Káli Sándort, az akkori polgármestert idézte – a városvezető jó ötletnek tartotta miskolci képviseletet nyitni Brüsszelben

Boon.hu

Állandó miskolci képviselet nyitását fontolgatja Brüsszelben a borsodi megyeszékhely vezetése. Úgy gondolják ugyanis, hogy így jobban lobbizhatnának a EU-s támogatásokért – tudósított húsz éve a megyei napilap. A beszámolóból kiderült: az Európai Unió Régiók Bizottsága magyar megfigyelőcsoportjának tagjaként Brüsszelben járt Káli Sándor, Miskolc polgármestere. Sikerült elérni, hogy miskolci szakértő is részt vehessen az Európai Unió kohéziós alapjainak albizottsági munkájában. Ez azért jelentős, mert itt születnek a különböző előterjesztések, később pedig a döntések a nagyléptékű fejlesztések uniós támogatásáról, így többek között az infrastrukturális beruházásokról. Ennek kapcsán rövidesen tárgyal majd a Miskolci Egyetem szakembereivel, hogy ezt a lehetőséget miként lehetne a legjobban kihasználni - jelezte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában