Találkozó

2024.02.13. 19:04

A megbékélésről beszéltek a Miskolci Zsidó Múzeum Baráti Körnél

A Miskolci Zsidó Múzeum Baráti Kör februári vendége Gordon Gábor volt.

Boon.hu

Fotó: Bujdos Tibor

A Holokauszt 80. évfordulójára emlékeznek Magyarországon és idén éppen huszadik esztendeje rendezik meg Budapesten az Élet Menetét. Ebből az alkalomból a Miskolci Zsidó Múzeum Baráti Kör februári vendége Gordon Gábor, az Élet Menete Alapítvány kuratóriumi elnöke volt, a házigazda pedig Markovics Zsolt főrabbi. Az idén május 5-én tartandó budapesti vonulásos megemlékezés valamint az alapítvány többi rendezvényeinek célja, hogy elősegítsék a toleranciát és a múlttal való megbékélés folyamatát. 

A miskolci előadáson a szervezők és az előadók megmutatták a magyarországi Élet Menete kialakulását, előzményeit, nemzetközi kapcsolatait. Azt is ismertették, hogy miért csak a fővárosban van Élet Menete és vidéki nagyvárosokban miért nincs, illetve szó volt arról is, hol vannak az országban Holokauszt emlékpontok. A Miskolci Zsidó Múzeum minden hónapban prominens vendégeket hív meg vendégelőadónak. Volt náluk többek között Béres Attila a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója, Dr. Babits Antal zsidó bölcselő, Gecse Attila református lelkész és Dr. Weisz Péter a gyöngyösi zsidó hitközség elnöke. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában