Közeleg a határidő

2024.01.08. 16:33

Hamarosan lejár a miskolci parkolóbérlet, így válthat újat

Január 20-ig marad érvényes a kedvezményes lakossági bérlet, az éves pedig január 10-én jár le.

Sokan állnak sorba a parkolóbérletekért

Fotó: Bujdos Tibor

Kígyózó sor a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. Parkolási Ügyfélszolgálati irodája előtt. 

Már megvásárolhatóak az új 2024-es parkolóbérletek.

Míg a 2023-as évre megváltott éves parkolóbérlet január 10-én lejár, ami a város különböző zónáira vonatkozik, így a zöld, sárga, és a kombinált bérletek is eddig az időpontig használhatók, addig a kedvezményes lakossági bérlet, amely lakcímhez váltható, illetve az intézményi bérlet, amely a bölcsődékhez, óvodákhoz, általános- vagy középiskolákhoz legközelebb eső parkolókba megváltottak, pedig január 20-ig érvényesek - tudta meg a Boon.hu.

Újdonság azonban, hogy már nem szükséges személyesen megjelenni az ügyfélszolgálaton a parkolóbérletek megvásárlásához, mert azok online felületen, előzetes regisztrációt követően - gyorsabban és könnyebben - is megválthatók a varosgazda.hu weboldalon.

Online intézhető

A parkolóbérletek megváltása mellett a pótdíj adatait is meg lehet nézni online, valamint a befizetést is el lehet ott intézni. Van azonban néhány ügy, amit továbbra is kizárólag a parkolási ügyfélszolgálaton lehet rendezni. Ilyen a forgalmi rendszám változása miatti bérletcsere, a magánszemély típusú parkolóbérlet külföldi felségjelzésű járműre, az önkormányzati közérdekű egészségügyi feladat átvállalását végzők bérlete, a kizárólagos jogú várakozóhely bérlete, valamint az elektromos meghajtású jármű regisztrációja.

Ahhoz, hogy az online felületen vásárolt bérlet megvásárolható majd érvényes legyen, minden adatnak egyezni kell. Ezért érdemes minden, a rendszer által feldobott utasítást elolvasni figyelmesen. Előnye az interneten vásárolt jegynek, hogy a nap bármelyik szakában, kényelemesen akár otthonról is beszerezhetők. Az új felhasználói rendszer gyorsabb, kényelmesebb, és a Városgazda munkatársainak is megkönnyíti a munkáját.

Az online számon tartott adatok a biztosíték arra, hogy a lakossági bérletet valóban csak arra az autóra vásárolják meg, amelynek tulajdonosa a bejelentett lakcímen él. Az intézményi bérlet kiadásához mintegy két munkanap átfutási időre van szükség, hiszen ezt az ügyintézőnek kell majd elbírálnia. Ezt e-mailben levelezik le a felek, a fizetés pedig simple pay-jel történik. Az online értékesített parkolóbérleteknél nem lesz szükség a matricára.

Hosszabb nyitvatartás

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. Parkolási Ügyfélszolgálati irodája hosszabbított nyitvatartással várja az ügyfeleket, azok számára, akik személyesen szeretnék megváltani a parkolóbérletét.

2024. január 2-5., 8-12. hétfő-péntek 8:00 – 18:00 óra között

2024. január 6., 13., 20. szombat 8:00 – 14:00 óra között

Parkolóbérlet típusok:

Kedvezményes lakossági parkolóbérlet (a továbbiakban: Kedvezményes lakossági bérlet),
Intézményi bérlet,
Kombinált (zöld, sárga,) zónás fizető parkolóra, Mélygarázsokra és Parkolóházra érvényes bérlet (a továbbiakban együtt: Kombinált bérlet),
Zöld vagy sárga parkoló zónákra vonatkozó parkolóbérlet (a továbbiakban: Zónára vonatkozó bérlet)
Napi bérlet,
Hősök tere mélygarázs bérlet,
Európa téri mélygarázs bérlet,
Patak utcai mélygarázs bérlet,
Parkolóház használatot biztosító bérlet.
„Magánszemély” típusú parkolóbérlet elektronikus úton kizárólag magyar felségjelzésű járműre igényelhető! „Magánszemély” típusú parkolóbérlet esetén a gépjármű forgalmi engedélyében szereplő üzembentartó természetes személy (magánszemély).

Ne felejtsük el, hogy január elsejétől több terület vált fizetőssé! Év elejétől a Zombori utca, a Szeles utca Hatvanötösök utcája és az Eperjesi utca közötti szakasza, a Katowice utca a Szentpéteri kapu 77-99. közötti ki-behajtótól a Katowice utca 6. melletti garázssor közötti terület. valamint a Budai József utca a Görgey Artrúr utca és a Király utca közötti szakaszon. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában