Anno

2024.01.28. 19:00

Dél-Koreából érkezett, Miskolcon szeretett bele az Erős Pistába

Miről írt 10 éve az Észak-Magyarország? A megyei napilap 2014. január 21-i számában mutatta be a dél-koreai diáklányt, aki Ausztrália helyett inkább Magyarországot választotta.

Boon.hu

Miryeong fotója tíz évvel ezelőtt jelent meg az Észak-Magyarországban

Fotó: Ádám János

– Úgy volt hogy Ausztráliába megyek – mesélte Park Miryeong. – Ám aztán jött a lehetőség, hogy Magyarországot is választhatom. Utána olvastam a neten, s nagyon megtetszett az ország. Ugyanolyan szomorú a története, mint Dél-Koreának – idézte a diáklányt Hajdu Mariann, az Észak-Magyarország tíz évvel ezelőtti számában.  Az alap az összehasonlításra: a monarchiabeli idők, amikor osztrák elnyomás alatt állt Magyarország, akárcsak Korea a japánoké alatt. 

A cikk megjelenésekor Miryeong két hete tartózkodott Miskolcon, és arról beszélt: nagyon szereti. A 20 éves, dél-koreai egyetemista lány közgazdaságtant tanult akkortájt hazájában, s az AIESEC (a világ legnagyobb diákszervezete, a közgazdasági és kereskedelmi hallgatók nemzetközi egyesülete) tagjaként élt a lehetőséggel, hogy külföldön is eltöltsön néhány hónapot. A miskolci Fazekas általános iskola fogadta, ott segít a diákoknak az angol tanulásában.

Miryeong az óráin mesélt a kinti életről, bemutatta a tradicionális ruházatukat, projektoros előadást tartott az ünnepeikről, épületeikről, egzotikus kultúrájukról. S hogy mi lepte meg nálunk? 

– A gyerekek viselkedése. Nagyon igénylik az ölelést, a puszit, nálunk ez nem jellemző – árulta el, hozzáfűzve: ez tetszik neki. Imádja a magyar ételeket is. 

– A palacsinta, a gulyás, a krumplipüré – sorolta a friss kedvenceket. S említette még az Erős Pistát – amióta megkóstolta ezt a csípős paprikából készült ízesítőt, azóta mindent azzal fűszerez – avatott be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában