Bontottak

2024.01.07. 20:00

Nem találja ki, mi épül a Barlangfürdővel szemben + fotók

Jókora késéssel készült el a miskolctapolcai parkok felújítása. Nincs nyugalom, újabb építkezés kezdődött meg.

Szaniszló Bálint

Bontották az Annát, valami épül

Fotó: Bujdos Tibor

Mára már lenyugodtak a kedélyek, a miskolciak és a turisták birtokukba vehették a miskolctapolcai Csónakázó-tavat és a környező parkokat, amelyeket még az előző önkormányzat idején kezdődött uniós beruházással újítottak fel. 

Mint a Boon.hu megírta - az Őspark, a Geometrikus park, illetve a Csónakázó-tó és környéke teljes rekonstrukciója volt a projekt célja, amelynek - eredetileg már tavaly március végén el kellett volna készülnie, hogy az idegenforgalmi szezonban már teljes pompájában fogadja a kikapcsolódni vágyókat.

A kivitelező előbb hetven napos haladékot kért a késedelmet szenvedett feladatok teljesítéséhez. Így lett a projekt módosított befejezési határideje március helyett május vége.

Közben volt néhány előre nem látott akadály - például az, hogy a "mókusos hidat" is teljes egészében újjá kellett építeni. Az időjárás sem járt az építők kedvében.

Az alapok már megvannak 

Aztán kiderült, hogy a május 31-i határidő sem tartható. Ezt már Veres Pál polgármester sem hagyta szó nélkül, Facebook-bejegyzésében jelezte, hogy arra utasította a projekt vezetőit, hogy keressék meg a késedelem felelőseit. A mai napig nem kaptunk információt, hogy ki volt a felelős.

A parkok tehát elkészültek, de a Barlangfürdő bejáratával szemben lévő Anna terasz - amelynek helyén korábban egy tetszetős nádfedeles vendéglátóipari létesítmény volt - romos épülete körbe kerítve ott maradt. 

Az volt a hír, hogy a tulajdonosa rendbe hozza és kinyitja a vendéglátóhelyet. Először semmi mozgás nem volt a körbekerített helyen, majd december végén lebontották a "romokat".

Úgy tudjuk, az Anna terasz helyén fagylaltozó és cukrászda épül majd.

Azóta az új épület alapjai is elkészültek már.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában